Ρωσία – Ουαλία: Άλλος το όνομα, άλλος τη χάρη

Η Ρωσία έχει το όνομα της μεγάλης ομάδας, η Ουαλία παίζει ως τέτοια στην διοργάνωση όμως. Μάλιστα με μια πιο "ψυχρή" ματιά η Ουαλία θυμίζει σε αρκετά πράγματα την Ρωσία της τετραετίας 2008-2012!
rus wal

Ρωσία και Ουαλία θα τα δώσουν όλα για τη νίκηγια να μπορέσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους “16”. Και αν βάσει ονομάτων όλοι περιμέναμε τους Ρώσους να είναι το φαβορί για απόψε (βάσει αποδόσεων και πάλι είναι), η Ουαλία είναι εκείνη που “μας γεμίζει πιο πολύ το μάτι”.

Τα προγνωστικά μου

Ρωσία – Ουαλία 2 (2.90)

Ανάλυση

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε αυτό που έβλεπαν αρκετοί από την πρώτη αγωνιστική. Η Ρωσία είναι η χειρότερη ομαδα στο φετινό Euro. Μια ομάδα με ξεπερασμένες ιδέες, χωρίς ηγέτη, χωρίς καλό ρόστερ που απλά στηρίζεται στην καλή πορεία της προηγούμενης δεκαετίας για να θεωρηθεί μεγάλη ομάδα. Αν αυτά που κάνει η Ρωσία στο χόρτο, τα βλέπαμε από καμιά Αλβανία, Σλοβακία, Ουγγαρία κλπ, τότε σήμερα δε θα συζητούσαμε καν για πρόκριση. Η ομάδα του Σλούτσκι είναι ίσως η ομάδα με τον πιο προβλεπόμενο τρόπο επίθεσης στο τουρνουά. Ψηλή μπαλιά για το κεφάλι του Τζιούμπα, εκείνος θα έχει ήδη κάνει κίνηση προς το κέντρο για να τραβήξει τα στόπερ, κεφαλιά του φορτης ομάδας σ’ έναν εκ των Κοκόριν – Σμόλοβ που θα έχει κάνει κίνηση στον κενό χώρο και γκολ. Στη θεωρία τουλάχιστον, αφού στην πράξη ούτε αυτό το απλοϊκό πλάνο δεν έχουν εφαρμόσει ως τώρα. Ο Τζιούμπα αναγκάζεται να πηδήξει 30 φορές με σκοπό όσο περνάει η ώρα να κουράζεται και οι υπόλοιποι δεν έχουν την ποιότητα που χρειάζεται. Τόσο απλό.

Παίξε Νόμιμα στο Euro 2016.

Η Ουαλια από την άλλη, αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα ήταν σήμερα αγκαλιά με την πρόκριση. Κατάφερε να προηγηθεί των Άγγλων στο μεγάλο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με γκολ του Μπέιλ, όμως υπέπεσε και αυτή θύμα του “άστρου” του Τζέιμι Βάρντι. Ο φορ της Λέστερ μπήκε αλλαγή στο 46′, σκόραρε στο 56′ και έτσι άλλαξε τη ροή του αγώνα. Το γκολ του Στάριτζ στο 92′ ήταν και το κερασάκι στην τούρτα. Η ομάδα του Κόουλμαν έχει βγάλει πολύ καλά στοιχεία στα δυο πρώτα ματς. Καταρχάς οι παίκτες βγάζουν τρομερό πάθος και θέληση. Είναι διαβασμένοι, ενώ έχουν και την τύχη να βλέπουν τον ηγέτη τους (Μπέιλ) να δηλώνει παρών και να σκοράρει. Σήμερα πρέπει να κάνουν ότι και με τη Σλοβακία. Πίεση στα 2/3 του γηπέδου και το γκολ θα έρθει. Μόνο που η Σλοβακία είναι πιο επικίνδυν από τους Ρώσους. Δεν αλλάζει το 3-5-2 ο Κόουλμαν. Μοναδική αλλαγή, ο χαφ Λέντλι που δεν είναι έτοιμος και νιώθει ενοχλήσεις.

Πιθανές εντεκάδες

Ρωσία (4-3-3)

Ακινφέεφ

Σμόλινκοφ

Μπερεζούτσκι

Ιγκνάσεβιτς

Κομπάροφ

Μαμάεφ

Γκλουσάκοφ

Σατόφ

Σμολόφ

Κοκόριν

Τζιούμπα

Ουαλία (3-5-2)

Χενεσέι

Τσέστερ

Γουίλιαμς

Ντέιβις

Γκάντερ

Άλεν

Έντουαρτς

Ράμσεϊ

Τέιλορ

Μπέιλ

Κανού

Εκτίμηση

Η Ουαλία αν παίξει όπως με Αγγλία (στο 1ο) και Σλοβακία θα κερδίσει και θα προκριθεί. Τόσο απλά τα πράγματα. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως αυτό το “συνονθύλευμα” παικτών της Ρωσίας θα κερδίσει απόψε. Πρώτη επιλογή το διπλό, ξεκάθαρα.

Σε ενδιαφέρει