Αποτελέσματα στο Euro 2016 (12/06/2016)

Ξεχώρισαν τα φαβορί σήμερα. Γερμανία, Πολωνία, Κροατία έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
Αποτελέσματα στο Euro 2016 (12/06/2016)

Τρεις ήταν οι αναμετρήσεις την Κυριακή για το Euro. Το Τουρκία – Κροατία για τον 4ο όμιλο και τα Πολωνία – Β. Ιρλανδία, Γερμανία – Ουκρανία για τον 3ο.

Αποτελέσματα

Τουρκία – Κροατία 0-1

Σε όλο το ματς είχαν καθολική υπεροχή οι Κροάτες. Μού άρεσε αρκετά η εμφάνισή τους κυρίως επειδή είχαν δεμένο κέντρο κι έβγαιναν μπροστά πολύ οργανωμένα. Οι Μόντριτς, Ράκιτιτς, Σρνα έδειξαν ότι είναι σταθερές αξίες. Για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός χρειάστηκε ένα σουτ-βολέ του Μόντριτς στο 42′. Από εκεί και πέρα η Κροατία είχε αρκετές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της και μάλιστα δύο φορές σημάδεψε το δοκάρι. Αντιθέτως, η Τουρκία ήταν πολύ λίγη και τα αστέρια της εγκλωβίστηκαν κάπου στη μεσαία γραμμή. Με λίγα λόγια το σκορ αδικεί τους Κροάτες που θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Τεράστια απογοήτευση οι Τούρκοι. Το διπλό πλήρωσε με 2,10.

Πολωνία – Β. Ιρλανδία 1-0

Η Πολωνία απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία της στα προκριματικά. Πολύ ανώτερη σε όλο ματς, κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ στο 51′ με σουτ του Μίλικ έπειτα από έξυπνη παράλληλη πάσα του Μπλαζικόφσκι. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η μπάλα δεν μπήκε καθόλου στην περιοχή του Σέζνι στο α’ ημίχρονο, ενώ η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει ήταν στο 71′. Οι Βορειοιρλανδοί απείλησαν μόνο μια φορά με το ψαλιδάκι του Λάφερτι, ενώ σε μια άλλη κρίσιμη φάση ο Ντέιβις έπιασε αέρα με ον Πολωνό τερματοφύλακα εξουδετερωμένο. Πανάξια πήρε τη νίκη η Πολωνία και σίγουρα θα γίνει μεγάλη μάχη με Γερμανία και Ουκρανία. 1,65 έδινε ο άσος.

Γερμανία – Ουκρανία 2-0

Το ματς δεν ήταν καθόλου εύκολο για τους Γερμανούς. Η Ουκρανία μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε πολύ γρήγορα με αστραπιαίο σουτ του Κονοπλιάνκα, όμως ο Νόιερ ήταν εκεί. Το 1-0 έγινε από κεφαλιά του Μουστάφι στο 19′ έπειτα από στημένο που εκτέλεσε άψογα ο Κρος. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου ανήκε στην Ουκρανία που κυκλοφορούσε πολύ όμορφα τη μπάλα και απειλούσε κυρίως από τα άκρα. Τρομερή ήταν η επέμβαση του Νόιερ σε κεφαλιά του Κατσερίντι. Στην επανάληψη υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία και τα “πάντσερ” θέλησαν να κερδίσουν την κατοχή της μπάλας για να ρίξουν το ρυθμό. Από το 75′ και μετά βρήκαν αρκετούς κενούς χώρους και στο 92′ ο Σβαινστάιγκερ που είχε περάσει ως αλλαγή σημείωσε το 2-0 έπειτα από πάσα ακριβείας του Οζίλ. Το under 2,5 έδινε 1,85.

Σε ενδιαφέρει