Η εθνική Ελλάδος δίνει σήμερα στην Πρίστινα (05/06, 21:45) το δεύτερο αγώνα της για το Nations League. Εκεί θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο και καθώς αμφότερες προέρχονται από νίκες, η σημερινή αναμέτρηση θα αναδείξει τον «οδηγό» του 2ου ομίλου της League C.
Η κατάσταση στην εθνική του Κοσόβου
Οι Κοσοβάροι από τα μέσα Φεβρουαρίου έχουν στον πάγκο τον Αλέν Ζιρές. Ο πολύπειρος Γάλλος προπονητής με το… καλημέρα έφερε άλλον αέρα στην ομάδα. Στόχος είναι να εκμεταλλευτεί το εξαιρετικό υλικό και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα κοιτάει στα μάτια κάθε αντίπαλο.
Υπό τις οδηγίες του Ζιρές, το Κόσοβο μετράει δύο νίκες και μια ισοπαλία. Το τελευταίο δείγμα γραφής ήταν νίκη με 2-0 απέναντι στην Κύπρο, με σκόρερ τους Μπερίσα και Ζέγκροβα. Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς που κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα έπειτα από τις 2 Σεπτεμβρίου.
Τα θετικά αποτελέσματα και η εκκίνηση με το δεξί στο UEFA Nations League έχουν ανοίξει την όρεξη των παικτών. Μάλιστα, άπαντες κάνουν λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία κόντρα στην Ελλάδα, προκειμένου να μείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.
Κόσοβο – Ελλάδα 1: 3.20 – X: 3.25 – 2: 2.25 οι αποδόσεις στη Novibet |21+
Η κατάσταση στην εθνική Ελλάδος
Η «γαλανόλευκη» πραγματοποίησε ιδανική εκκίνηση στη διοργάνωση. Στο πρώτο επίσημο ματς του Γκουστάβο Πογέτ, επικράτησε 1-0 στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας. Ο συνήθης ύποπτος Τάσος Μπακασέτας πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ αμυντικά έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στηριζόμενη στους Μαυροπάνο και Τσιμίκα.
Το ζητούμενο πλέον για το σύνολο του Ουρουγουανού τεχνικού, είναι η διεύρυνση του θετικού σερί και το «2 στα 2». Αναμφισβήτητα με νέα εκτός έδρας νίκη, η Εθνική μας ομάδα αποκτά ρόλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέση στον όμιλο και του προβιβασμού στην 2η κλίμακα της διοργάνωσης.
Η προϊστορία
Το πρόσφατο παρελθόν ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πλούσιο. Από το 2020 Κόσοβο και Ελλάδα έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μετράει μια νίκη (1-2 εκτός έδρας), ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν λήξει ισοπαλία (0-0, 1-1, 1-1). Τα δύο πρόσφατα «Χ» τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του 2021 «έκοψαν» τον δρόμο της Ελλάδας προς το Μουντιάλ του Κατάρ.
*ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ
**ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ NOVIBET.GR/INFO/OROI
ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
