Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ; (στοίχημα και αποδόσεις)

Μεγάλες αλλαγές προμηνύονται στο ελληνικό μπάσκετ το ερχόμενο φθινόπωρο.
Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ; (στοίχημα και αποδόσεις)

Τους επόμενους μήνες το ελληνικό μπάσκετ ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το φθινόπωρο θα διεξαχθούν οι εκλογές για νέο πρόεδρο στην ΕΟΚ. Υποψηφιότητα αναμένεται να θέσουν οι Βαγγέλης Λιόλιος, Παναγιώτης Φασούλας και Γιάννης Σγουρός. Όπως είναι φυσικό, οι στοιχηματικές έχουν ήδη βγάλει τις πρώτες αποδόσεις για τους υποψηφίους του προεδρικού θώκου.

Εκλογές ΕΟΚ

Οι εκλογές της ΕΟΚ πραγματοποιούνται κάθε 4 χρόνια, τις χρονιές που διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Λόγω της πανδημίας όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, έτσι δεν αποκλείεται και οι δικές μας εκλογές να πάρουν μία μικρή παράταση.

Η φετινή ιδιαιτερότητα των εκλογών, είναι πως ο τωρινός πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δεν μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία. Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο ηλικίας. Ο Βασιλακόπουλος βρίσκεται στη θέση του προέδρου από το 2010, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει ξανά πρόεδρος την περίοδο 1998-2002.

Δες τους υποψηφίους και τις αποδόσεις με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Το φαβορί

Σύμφωνα με τις αποδόσεις της Novibet, το μεγάλο φαβορί των επερχόμενων εκλογών είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πατρών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ρεπορτάζ, ο Λιόλιος είναι ένα άτομο κοινής αποδοχής και γι’ αυτό τον λόγο η απόδοσή του βρίσκεται στο 1,80* αυτή την στιγμή.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Ενδιαφέρον για την κεφαλή της ΕΟΚ έχει εκδηλώσει και ο Παναγιώτης Φασούλας (2,30*), μέλος της χρυσής γενιάς του 1987. Ο Φασούλας είχε διατελέσει στο παρελθόν τόσο βουλευτής όσο και δήμαρχος, επομένως έχει πείρα από τα κοινά και τις δυσκολίες της θέσης. Στην τρίτη θέση των αποδόσεων βρίσκεται ο πρώην επίσης βουλευτής και αθλητής του μπάσκετ Γιάννης Σγουρός, με απόδοση 9,00*.

Στην τελευταία θέση και μεγάλο αουτσάιντερ βρίσκεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με απόση 12,00*. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, δεν μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ. Όπως και να έχει όμως, η απόδοσή του είναι πολύ υψηλή και μένει να δούμε τις εξελίξεις.

Σε ενδιαφέρει