Νόμπελ Ειρήνης: Κιμ Γιονγκ Ουν vs Ντόναλντ Τραμπ (στοίχημα κ αποδόσεις)

Στις 10 Δεκεμβρίου θα απονεμηθεί φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και τα ονόματα των δύο φαβορί... σοκάρουν.
trump kim

Το παρακάτω άρθρο είναι παλαιότερο και οι όποιες αποδόσεις έχουν αλλάξει.

Αν θέλεις να δεις τις τωρινές αποδόσεις για το Νόμπελ⇨Μπες εδώ

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα βραβεία, που τα ονόματα των νικητών έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κατά καιρούς, θα απονεμηθεί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο της Νορβηγίας.

Ο λόγος για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο απονέμεται κατά κανόνα κάθε χρόνο σε προσωπικότητες που «είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών, στην κατάργηση ή τη μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων και στη διεξαγωγή και προώθηση ειρηνευτικών διαδικασιών».

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις είναι πολλές ενώ το ίδιο συμβαίνει και φέτος, αφού μεταξύ των υποψηφίων για να λάβει αυτό το βραβείο, είναι οι Κιμ Γιονγκ Ουν (ηγέτης της Βόρειας Κορέας) και Ντόναλντ Τραμπ (πρόεδρος της Αμερικής) που μάλιστα είναι και τα πρώτα φαβορί μετά τη συμφωνία της Σιγκαπούρης για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για ειρήνη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποδόσεις, ο Ασιάτης είναι νούμερο ένα φαβορί με απόδοση 1.75, ενώ ο Αμερικανός είναι αρκετά πιο πίσω, αλλά δεύτερος σε απόδοση 5.00.

Βέβαια, δεν είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι, αφού υπάρχει μια μακρά λίστα υποψηφίων για την οποία τελικά θα αποφασίσει η ειδική νορβηγική επιτροπή.

Σε ενδιαφέρει