11ος Όμιλος: Για την πρώτη νίκη η Φιορεντίνα

11ος Όμιλος: Για την πρώτη νίκη η Φιορεντίνα

Για τον 11ο όμιλο του Europa League (συμμετέχει ο ΠΑΟΚ), η Φιορεντίνα αντιμετωπίσει την γαλλική Γκανκάν. Στο Αρτέμιο Φράνκι η Φιορεντίνα θα ήταν φαβορί κόντρα σε αρκετές σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες, πόσο μάλλον σήμερα που παίζει με μια μικρομεσαία γαλλική ομάδα. Άλλωστε οι Γάλλοι βρίσκονται στο Europa γιατί κατάφεραν, παρά την μετριότατη πορεία τους στο πρωτάθλημα, να πάρουν το κύπελλο. Δεν είναι τυχαίο πως οι “βιόλα” έχουν μόλις μία ήττα σε 17 παιχνίδια που έχουν δώσει μέσα στην έδρα τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η Φιορεντίνα έχει μία ήττα και μία ισοπαλία στο ξεκίνημα του “καμπιονάτο” και μάλιστα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Θέλει οπωσδήποτε τη νίκη σήμερα, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς. Πάντως, σε αυτό τον όμιλο που κληρώθηκε, ακόμη και η δεύτερη θέση είναι αποτυχία. Κανείς από τους ΠΑΟΚ, Γκανκάν ή Ντιναμό Μινσκ δεν μπορεί να την φοβίσει. Ο Μοντέλα δέχεται κριτική για την “αφλογιστία”  στην επίθεση και κυρίως για τον πανάκριβο Μάριο Γκόμες. “Υπάρχει πάντα κριτική, το θέμα είναι να μας βγαίνει σε καλό. Ο Μάριο είναι εξαιρετικός παίκτης, θα βρει το ρυθμό του και θα μας βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα”, δήλωσε ο “αεροπλανίνο”. Οι Κουαδράρο και Ίλισιτς θα τοποθετηθούν δίπλα στον Γερμανοβραζιλιάνο για να τον βοηθήσουν να ξαναβρεί το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Ροντρίγκες (ΑΜ 2/0), Ρόσι (ΕΠ 0/0) και Μαρίν (ΜΕ 0/0) έμειναν εκτός αποστολής.

Πιθανή ενδεκάδα: Ταταρουσάνου – Ρίτσαρντς, Σάβιτς, Μπασάντα, Πασκουάλ – Μπόρχα Βαλέρο, Μπαντέλι, Ακουιλάνι – Κουαδράδο, Ίλισιτς – Γκόμεζ.

Η ομάδα της Βρετάνης ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την περσινή σεζόν, καθώς κατέκτησε το κύπελλο και παράλληλα, έστω και δύσκολα, παρέμεινε στην κατηγορία. Προέρχεται από την δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα επί της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου, Μπορντό. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και τη δουλειά του τεχνικού της Γκανκάν, Γκουβερνέ, παρότι ως τώρα η γαλλική ομάδα δεν έχει παίξει καλά σχεδόν σε κανένα παιχνίδι της. “Είναι σαν να παίζει ο Δαυίδ με τον Γολιάθ. Δε φοβόμαστε τη Φιορεντίνα, έχει παίκτες κορυφαίου επιπέδου, αλλά εμείς στηριζόμαστε στην ομαδική δουλειά”, δήλωσε ο χαφ Ματίς. Οι Γιάκομπσεν (ΑΜ 3/0), Καρντί (ΜΕ 0/0) και Σανκαρέ (ΜΕ 0/0) δεν παίζουν σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα: Σαμασά – Μπάκα, Σορμπόν, Κερμπράτ, Λεβέκ – Ζιρές, Ματίς, Μποβέ, Γιαταμπαρέ – Σβαρτς, Μαντάν.

Χαμηλά ο άσος, που δεν ξεπερνάει το 1,45. Όμως αποτελεί στήριγμα, δεν πιστεύω να στραβοπατήσει η Φιορεντίνα.

Σε ενδιαφέρει