Τελικός αντί για πρεμιέρα 

Επιτέλους τελικός, μετά από κόντρες και ανακοινώσεις αναμένεται να δούμε τον πολυπόθητο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
kypello telikos

Θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντος, απόψε αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλο σίριαλ του καλοκαιριού. Στις 21:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διεξάγεται ο περσινός τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες κληρώθηκαν να παίξουν μαζί και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όμως λόγω του αποψινού τελικού το μεταξύ τους ντέρμπι μεταφέρεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η κατάσταση είναι ήδη κάπως τεταμένη, με τον Ολυμπιακό να βγάζει ανακοίνωση πριν λίγες ώρες για  τις προσκλήσεις που μοιράζει η ΕΠΟ και παραβιάζουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και πάμε να δούμε το στοιχηματικό κομμάτι του τελικού.

ΑΕΚ

Με τον Καρέρα στο τιμόνι της, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πολύ πιο σοβαρή και σταθερή, ειδικά στο κύπελλο που ήταν και ο μεγάλος της στόχος την περασμένη σεζόν. Τα κατάφερε, έκανε την ανατροπή και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τον αποψινό τελικό. Όλη η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά γι’ αυτόν τον τελικό και όπως είναι φυσιολογικό θα τα δώσουν όλα απόψε στον Βόλο. Δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα η Ένωση το καλοκαίρι που μας πέρασε, πράγμα που σημαίνει πως ο Καρέρα θα στηριχθεί κυρίως στο περσινό ρόστερ. Ο αρχηγός Μάνταλος παρέμεινε στην ομάδα, παρά την πρόταση από την Αλ Νασρ και αναμένεται να ηγηθεί και φέτος της ομάδας. Στα αγωνιστικά δεν έχει προκύψει κάποιο σημαντικό θέμα, με τους παίκτες να είναι υγιείς κι ετοιμοπόλεμοι για την αποψινή αναμέτρηση.

Πιθανή ενδεκάδα ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντότας – Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Μπακάκης – Κρίστισιτς, Σιμόες – Βέρντε, Μάνταλος, Λιβάγια – Ολιβέιρα

Ολυμπιακός

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε ως στόχο το νταμπλ την περσινή σεζόν, όμως όλο αυτό το σίριαλ με τον τελικό κυπέλλου έχει καθυστερήσει πολύ τον στόχο του. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί και ασταμάτητοι πέρσι, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο και βρίσκονται πανάξια κι αυτοί στον αποψινό τελικό. Τα δύο χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά για την ομάδα του Πειραιά, που θέλει να κάνει το νταμπλ, να πάρει απόψε το κύπελλο και να ξεκινήσει με άλλον αέρα τη νεά σεζόν. Αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες από την ομάδα (Τσιμίκας, Ελ Αμπντελαουί, Γκιγιέρμε) οπότε η ενίσχυση φέτος είναι επιβεβλημένη. Στα αγωνιστικά τώρα, μοναδικό πρόβλημα για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ο Πορτογάλος Σα, που είναι τραυματίας και δεν είναι διαθέσιμος για το αποψινό παιχνίδι.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού (4-3-3-): Αλέν – Τοροσίδης, Μπα, Σισέ, Μπρούνο – Καφού, Μπουχαλάκης, Καμαρά – Φορτούνης, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

Η πρόταση

Και οι δύο ομάδες θέλουν πάρα πολύ τον αποψινό τίτλο, καθώς θα τους δώσει άλλο αέρα και φουλ ψυχολογία για την νέα κι απαιτητική σεζόν που είναι προ των πυλών. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση φέτος, όμως οι παίκτες του περσινού του ρόστερ είναι πολύ αξιόλογοι και ικανότατοι. Θα προτιμήσω τα 2-3 γκολ στην αναμέτρηση, δεδομένης και της αγωνιστικής απραξίας των δύο ομάδων.

Τα προγνωστικά μου

21:00 | ΑΕΚ – Ολυμπιακός | 2-3 Goal | 1,97

21:00 | ΑΕΚ – Ολυμπιακός | ΝΙκητής τροπαίου Ολυμπιακός | 1,80

ΑΕΚ – Ολυμπιακός με 0% γκανιότα*

*Αφορά την επιλογή “Nικητής Αγώνα” πριν την έναρξη

Σε ενδιαφέρει