Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο Νησί

Με ντέρμπι αρχίζει η σεζόν στην Αγγλία, αφού Άρσεναλ και Λίβερπουλ κοντράρονται απόψε για το Community Shield.
Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο Νησί

Σε κάτι λιγότερο από 1 μήνα από την τελευταία αναμέτρηση της σεζόν στην Αγγλία, η αυλαία ανοίγει και πάλι στο Νησί. Ο πρώτος τίτλος της σεζόν κρίνεται απόψε, με την κυπελλούχο Άρσεναλ να αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ για το Community Shield. Δυναμικά λοιπόν ξεκινάει η σεζόν στην Αγγλία με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ στις 18:30.

Άρσεναλ

Θετικά ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν η Άρσεναλ, καθώς στον τελικό του FA Cup επικράτησε της Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ με 2-1. Έτσι λοιπόν έκλεισε με τίτλο, μία κατά τα άλλα κακή χρονιά για τους Κανονιέρηδες, οι οποίοι τερμάτισαν στην 8η θέση του πρωταθλήματος. Η κατάκτηση λοιπόν του κυπέλλου τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Europa League, κάτι που δεν θα κατάφερναν με το τελικό τους πλασάρισμα στη βαθμολογία. Πάντως η Άρσεναλ στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν παρουσιάστηκε βελτιωμένη σημαντικά κι έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της αν και ήταν πλέον κάπως αργά. Ο Ομπαμεγιάνγκ παρέμεινε κάτοικος Λονδίνου και η προσθήκη του ποιοτικού Γουίλιαν στο ρόστερ των Κανονιέρηδων, θα δώσει σίγουρα έξτρα ώθηση στην ομάδα του Αρτέτα. Στα αγωνιστικά τώρα, πρόβλημα με το γόνατο αντιμετωπίζει ο Μαρτινέλι που δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους, με τους Μουστάφι και Γκεντουζί να είναι αμφίβολοι και η συμμετοχή τους θα κριθεί τελευταία στιγμή.

Λίβερπουλ

Πρωταθλήτρια Αγγλίας αναδείχτηκε η Λίβερπουλ μετά από πολλά χρόνια, γεγονός που πανηγυρίστηκε δεόντως τόσο από τους φίλους της ομάδας, όσο και από τους ίδιους τους παίκτες. Στις 26 Ιουλίου έδωσαν το τελευταίο τους επίσημο παιχνίδι οι Κόκκινοι, οι οποίοι όμως μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και αφού είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο, παρουσιάστηκαν κάπως άνευροι και αδιάφοροι σε κάποια από τα παιχνίδια. Νέα σεζόν ξεκινάει όμως και θα πρέπει να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, οπότε το αποψινό παιχνίδι είναι μία καλή πρόβα τζενεράλε πριν την σέντρα του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη σε 2 εβδομάδες περίπου. Στα αγωνιστικά τώρα, εκτός μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι ο Τσάμπερλεϊν, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για το κατά πόσο είναι έτοιμοι οι Χέντερσον και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ. Ούτως ή άλλως το Community Shield δεν είναι και ο πρώτος στόχος της ομάδας, οπότε μπορεί να δούμε και αλλαγές στο βασικό σχήμα της Λίβερπουλ.

Η πρόταση

Με τον καλύτερο τρόπο αναμένεται να ξεκινήσει η σεζόν στην Αγγλία, με ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που σκοράρουν και παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Σίγουρα το Community Shield είναι ένας τίτλος και θα δώσει έξτρα πόντους ψυχολογίας στον νικητή, όμως η απώλειά του δεν θα στοιχίσει σε καμία ομάδα. Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό, δεν περιμένω ιδιαίτερες σκοπιμότητες απόψε και βλέπω ένα παιχνίδι με γκολ. Χ2 διπλή ευκαιρία συνδυαστικά με γκολ και από τις δύο ομάδες. Επίσης επειδή περιμένω φάσεις στην αναμέτρηση, θα ρίξω και λίγα ψιλά στο over 0,5 δοκάρι.

Τα προγνωστικά μου

18:30 | Άρσεναλ – Λίβερπουλ | Χ2 & GG | 2,00*

18:30 | Άρσεναλ – Λίβερπουλ | Over 0,5 δοκάρι | 1,90*

To Community Shield παίζει μπάλα ΕΔΩ! | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ MGA

*Οι αποδόσεις ήταν σωστές τη στιγμή της δημοσίευσης και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μεταβληθεί
21+  | Συχνή συμμετοχή: κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109215776

Σε ενδιαφέρει