Ντόρτμουντ – Σάλκε: Η μεγάλη επιστροφή με ντέρμπι

Ντέρμπι στην κοιλάδα του Ρουρ και το γερμανικό πρωτάθλημα, επιστρέφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ντόρτμουντ – Σάλκε: Η μεγάλη επιστροφή με ντέρμπι

Μετά από διακοπή δύο μηνών, η Bundesliga επιστρέφει δυναμικά στην δράση. Σήμερα το απόγευμα στις 16:30, στο Signal Iduna Park, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κοντράρεται με τη Σάλκε, στο μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Όπως είναι λογικό αμφότερες οι ομάδες θέλουν να επιστρέψουν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους, καθώς μία τέτοια νίκη σε ντέρμπι θα δώσει τεράστια ψυχολογία στην νικήτρια ομάδα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Σε πολύ καλό μομέντουμ βρισκόταν η ομάδα της Ντόρτμουντ πριν την διακοπή, καθώς μετρούσε 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και είχε σκαρφαλώσει και πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας, ασκώντας πίεση στην πρωτοπόρο Μπάγερν. Η ομάδα του Φαβρ φημίζεται για την επιθετική της γραμμή που είναι ιδιαίτερα παραγωγική, ενώ μετράει και 12 σερί εντός έδρας παιχνίδια χωρίς ήττα, γεγονός που δίνει ακόμα περισσότερη ψυχολογία στους γηπεδούχους, παρά το μεγάλο διάστημα της αγωνιστικής απραξίας. Βέβαια η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες σήμερα, σίγουρα αφαιρεί κάποιους πόντους από την Μπορούσια, καθώς η ατμόσφαιρα δεν θα είναι το ίδιο καυτή όπως στα προηγούμενα ντέρμπι. Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες και η νίκη είναι μονόδρομος, αφού αφενός θα μειώσει την απόσταση από την κορυφή και αφετέρου θα δώσει άλλον αέρα στην ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, εκτός θα είναι οι Βίτσελ, Ρόις, Τσαν και Σουλτς.

Σάλκε

Μπορεί η διακοπή να βρήκε σε κακό σημείο την Ντόρτμουντ, όμως στη Σάλκε ενδέχεται να έκανε καλό, καθώς η ομάδα δεν ήταν και στα καλύτερά της, από αγωνιστικής άποψης. Οι Μπλε μπορεί να ξεκίνησαν θετικά τη σεζόν, το τελευταίο όμως διάστημα δεν ήταν σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση, γεγονός που τους έριξε πολύ βαθμολογικά. Πλέον βρίσκονται στην 6η θέση, στο -10 από την 5η και όπως όλα δείχνουν τα όνειρά τους για 4άδα κι έξοδο στο Champions League έχουν εξανεμιστεί. Ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας αυτή την στιγμή, είναι να παραμείνει στην 6η θέση και να τερματίσει εκεί, διεκδικώντας μία θέση στους ομίλους του Europa League. Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, αφού οι Φράιμπουργκ, Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ καραδοκούν, περιμένοντας ένα στραβοπάτημά της. Αγωνιστικά, δεν έχει καμία σημαντική απουσία, οπότε αναμένεται να παραταχθεί πλήρης.

Η πρόταση

Είναι ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες μετά την τόσο μεγάλη διακοπή. Σίγουρα η Ντόρτμουντ έχει το προβάδισμα, όμως το άδειο γήπεδο και το όλο κλίμα γενικά, αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Με δεδομένη τη δυσκολία της Σάλκε να σκοράρει, αλλά και την γενικότερη απραξία, λέω να κρατήσω τα 2-3 γκολ στην αναμέτρηση.

Τα προγνωστικά μου

16:30 | Ντόρτμουντ – Σάλκε | 2-3 Goal | 2,10*

16:30 | Ντόρτμουντ – Σάλκε | Χάλαντ 2+ προσπάθειες προς την εστία | 1,86*

Όλες οι αγορές του Ντόρτμουντ – Σάλκε με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

*Οι αποδόσεις ήταν σωστές τη στιγμή της δημοσίευσης και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μεταβληθεί
21+ | Συχνή συμμετοχή: κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109215776

Σε ενδιαφέρει