Έιμπαρ – Ρεάλ Σοσιεδάδ: Μίνι ντέρμπι Βάσκων

Εξ αναβολής αγωνιστική στην Ισπανία με αναμέτρηση που αποτελεί ένα μικρό ντέρμπι στη χώρα των Βάσκων.
eibar sociedad

Συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα Ισπανίας, καθώς λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων για το Κόπα Ντελ Ρέι, πρέπει να διεκπεραιωθούν χρωστούμενα προηγούμενων αγωνιστικών. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνεται απόψε η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με ένα μίνι ντέρμπι των Βάσκων.

Συγκεκριμένα, η Έιμπαρ που «καίγεται» για βαθμούς ώστε να μην κινδυνεύσει με την παραμονή της στην κατηγορία, φιλοξενεί τη Ρεάλ Σοσιεδάδ που είναι σε εκπληκτική κατάσταση, προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Ντεν Ρέι και με νίκη μπορεί να βρεθεί κι εντός τετράδας, άρα και στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Το ματς θα διεξαχθεί κανονικά με θεατές, αφού η περιοχή δεν έχει επηρεαστεί από τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Η Έιμπαρ, λοιπόν, είχε έναν τελικό το Σαββατοκύριακο, καθώς υποδέχθηκε στην έδρα της τη Μαγιόρκα, με την οποία είναι ανταγωνίζεται ευθέως για μία θέση στην κατηγορία, αφού και οι δύο έχουν μπλέξει και μάλιστα πολύ σοβαρά στα σενάρια του υποβιβασμού. Τα έκανε, όμως, θάλασσα, αφού ηττήθηκε με 2-1, σε ένα ματς με χαρακτήρα εξάποντου. Δεν μπήκε ποτέ στις απαιτήσεις του αγώνα, ήταν φανερά κατώτερη των περιστάσεων και η ήττα ήταν μοιραία. Μάλιστα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις. Σαν μην φτάνουν, λοιπόν, οι ήττες, έχει ματς με την «καυτή» Σοσιεδάδ και την Παρασκευή έχει ένα… χαμένο ματς στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Εσχάτως έχει γίνει και ομάδα του Over, έχοντας τέσσερα σερί. Περίεργη απόφαση από τον προπονητή, Μεντιλίμπαρ, να αφήσει εκτός τους βασικότατους, Πέδρο Λεόν, Ντιόπ και Ένριτς.

Μάλλον η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν πίστεψε ποτέ ότι θα μπορούσε να πάρει τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Βάσει αυτών που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο, η πίστη και η αυτοπεποίθηση στην τελική προσπάθεια, ήταν τα στοιχεία που της έλειψαν, καθώς έχασε πολλές ευκαιρίες που με την ποιότητα που διαθέτει δεν θα έπρεπε να τις χάνει. Σε κάθε περίπτωση, ηττήθηκε τελικά με 1-0 και μάλιστα με πολύ φθηνό τρόπο, καθώς αν και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, έκανε… δώρο το πέναλτι στο 80’ της αναμέτρησης και ο Μέσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα είναι πολύ καλό, αφού έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό Κυπέλλου και μάλιστα κόντρα στο αντίπαλον δέος, την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Επανέρχονται οι κομβικοί Οϊαρθάμπαλ και Γιανουζάι, που μπορούν πράγματι να αλλάξουν το επίπεδο της ομάδας.

Τώρα είναι η ευκαιρία για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να πετύχει μία νίκη εκτός έδρας που πράγματι, βαθμολογικά μπορεί να της κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στο τέλος της σεζόν. Πάμε στο διπλό.

21:00 | Έιμπαρ – Ρεάλ Σοσιεδάδ | 2 | 2,30*

Οι προτάσεις μου στις καλύτερες αποδόσεις με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

* Οι αποδόσεις ήταν σωστές τη στιγμή της δημοσίευσης και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μεταβληθεί

Σε ενδιαφέρει