Η απόφαση για τον ΠΑΟΚ, ολότελα πολιτική

Το ‘στρογγύλεμα’ στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ώστε ο τίτλος να κριθεί στην Τούμπα, ΠΑΟ - ΑΕΚ
makedonia

Η εφημερίδα «Arena Press» της Θεσσαλονίκης δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί πρωτόδικα για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, θα παίξει συνεπώς, με κλειστές πόρτες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή και σε δεύτερο βαθμό θα τους επιστραφούν οι τρεις βαθμοί.

Προφανώς, η εφημερίδα έχει πληροφόρηση για να γράψει το ρεπορτάζ. Οι εφημερίδες, άλλωστε, δεν είναι σαν τα δεκάδες σάιτ που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο διαδίκτυο και κάνουν ρεπορτάζ την… επιθυμία τους. Οι  εφημερίδες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν μία εγκυρότητα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι κατ’ ουσίαν ένα, ακόμα, «στρογγύλεμα» των όσων γίνονται στην Ελλάδα σήμερα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Οι αποφασίζοντας θέλουν να οδηγήσουν την ιστορία να καταγράψει ότι ο τίτλος κρίθηκε εντός του γηπέδου, στο παιχνίδι της Τούμπας, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει γίνει γνωστή η πρωτοβάθμια απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για την τύχη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Αν η απόφαση είναι διαφορετική απ αυτή που αναφέρει η εφημερίδα (αθώωση του ΠΑΟΚ), αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι άκυρο το ρεπορτάζ της.

Εκείνη τη χρονική στιγμή, που η εφημερίδα έγραφε για το «μαγείρεμα» στην ουσία, τα δεδομένα ήταν αυτά. Μπορεί να άλλαξαν. Άλλωστε, η συντριπτική μερίδα του Τύπου, υπαινίχθηκε ότι η απόφαση για τα γεγονότα της Τούμπας, στο ματς με τον Ολυμπιακό, θα είναι ολότελα πολιτική.

Θ’ αναρωτηθείτε: Είναι δυνατόν να παίζονται πολιτικά παιχνίδια γύρω από το ποδόσφαιρο; Θα απαντήσουμε, ότι στο ποδόσφαιρο παίζονται μονίμως «πολιτικά παιχνίδια», χρόνια ολόκληρα. Μην μας διαφεύγει ότι ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης κι ο Μελισσανίδης (σ’ ένα δεύτερο επίπεδο αυτός), είναι μιντιάρχες. 

Θ’ αναρωτηθείτε, ακόμα: Μα, πως είναι δυνατόν, να παίζονται πολιτικά παιχνίδια, με τακτικούς δικαστές που θα κληθούν να πάρουν αυτές τις αποφάσεις; Διότι αν τα πειθαρχικά όργανα απαρτίζονταν από συνταξιούχους και δικηγόρους, όπως παλιά, αυτό ίσως είχε μία βάση.

Μπορεί να επηρεαστούν οι τακτικοί δικαστές και να βγάλουν αποφάσεις που επιθυμεί η πολιτική; Θ’ απαντήσω ότι στην Ελλάδα την δικαιοσύνη την έχουν κάνει «λάστιχο». Την αποθεώνουν κάθε που μία απόφασή της τους συμφέρει και την «θάβουν» όταν δεν τους αρέσει. Κι ως γνωστόν, παρεμβάσεις δεν κάνουν ποτέ… 

• Η φωτογραφία με την ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» έχει και νοσταλγικό χαρακτήρα, αλλά και προφητικό. «Ανεμένετο από μακρού», λέει…

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com