Αθώοι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ‘ένοχοι’ οι οπαδοί τους

Η όποια απόφαση των δικαστών θα είναι ‘σκάνδαλο’, για τα γεγονότα της Τούμπας
Αθώοι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ‘ένοχοι’ οι οπαδοί τους

Στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, όλοι έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό διατυμπανίζουν παντοιοτρόπως. Αρκεί η ελληνική δικαιοσύνη να βγάζει αρεστές σ΄ αυτούς που την υπερασπίζονται. Αν δεν είναι αρεστές, τότε κάτι ύποπτο συμβαίνει.
Ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία κάθε άλλη τιμωρία πριν της κατακύρωσης υπέρ του, του αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα είναι «σκάνδαλο». Δέχεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι στην χειρότερη γι αυτόν, περίπτωση, θα μπορούσε να επαναληφθεί το παιχνίδι.
Φυσικά, δεν αναφέρομαι μονάχα στον ΠΑΟΚ. Στο πέρασμα των χρόνων, όλες οι «μεγάλες» ομάδες, προσπαθούν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, με διάφορες ανακοινώσεις. Πριν, μάλιστα, βγει η απόφαση, έχουν συντάξεις δυο ανακοινώσεις. Μία επιδοκιμασίας και μία αποδοκιμασίας. Ανάλογα με την απόφαση.
«Τέτοιο λαό έχουμε και δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε», είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο Σ. Κόκκαλης. Τι, πρακτικά, σημαίνει αυτό; Ότι οι οπαδοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, άγονται και φέρονται πανεύκολα από τις ανακοινώσεις των ομάδων τους. Ειδικά στην σημερινή εποχή, όπου δεν υπάρχει χώρος στο μυαλό των οπαδών για… περιττές σκέψεις.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν έτοιμοι να κάνουν διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Και θα κάνουν, αν η απόφαση είναι καταδικαστική για την ομάδα τους. Αν η απόφαση δικαιώνει την ομάδα τους, δεν αποκλείεται να κάνουν διαδήλωση οι οπαδοί του Ολυμπιακού.
Το… αστείο της υπόθεσης είναι ότι τις αποφάσεις για την τύχη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα τις πάρουν τακτικοί δικαστές κι όχι όπως άλλες χρονιές, συνταξιούχοι και δικηγόροι. Τον νοιάζει, όμως, τον οπαδό ποιος θα βγάλει την απόφαση αν είναι καριερίστας δικαστής η συνταξιούχος; Όχι, κατηγορηματικά.
Αφού δεν σέβονται τους τακτικούς δικαστές οι ΠΑΕ, θα τις σεβαστούν οι οπαδοί; Ειδικά σ’ αυτή την εποχή, όπου ο κόσμος χρησιμοποιεί τις ομάδες ως το ψυχολογικό του καταφύγιο, αφού έχει «προδοθεί» απ οτιδήποτε άλλο φορέα, πολιτικό, κοινωνικό κλπ., η ομάδα του είναι το «υπαρξιακό» του λάβαρο…

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com