Κι εσύ, λαέ βασανισμένε, μανιπουλάρεσαι εύκολα…

Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ «ξενέρωσε» με τα επικοινωνιακά ‘τρικ’ της Τούμπας
toumpa

Στην υπεράσπιση του παράλογου με… επιχειρήματα που μαστίζει αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια σε κάθε επίπεδο, με τις επιτηδευμένες «αλήθειες» ν’ αφομοιώνονται άκριτα και να δίνουν τον τόνο της σκέψης των Ελλήνων, προκειμένου να καλυφθεί το προφανές, ο ΠΑΟΚ κατηγορεί τον Ολυμπιακό ως υπαίτιο της μη τέλεσης του αγώνα στην Τούμπα.
Τα ίδια, φυσικά, θα έκαναν όλες οι μεγάλες ομάδες σε ανάλογες περιπτώσεις, δεν είναι προνόμιο μόνο του ΠΑΟΚ αυτό, ο «βομβαρδισμός» συνειδήσεων με καλλωπισμένες δηλώσεις. Αφού «τέτοια θέλει ο λαός, τέτοια του σερβίρουμε». Αυτή είναι η λογική του… παραλόγου.
Αν έπρεπε να γίνει ή όχι το ματς, έπρεπε ν’ αποφασιστεί το βάρος της ταμειακής ταινίας! Ζυγίζει περισσότερο ή λιγότερο από το μπουκάλι μπίρας που χτυπήθηκε ο Ίβιτς στο παιχνίδι της «Λεωφόρου», από οπαδούς του Παναθηναϊκού; Λογικά, ζυγίζει λιγότερο. Άρα, το παιχνίδι έπρεπε να γίνει και ο Γκαρθία είναι ένας «θεατρίνος».
Ουδείς ασχολείται με το αντικείμενο που πετάχτηκε, αλλά με βάρος του αντικείμενου. Λες κι ο κανονισμός είναι… ζυγαριά επιβολής ποινών ανάλογα με το βάρος. Το όλο θέμα, φυσικά είναι πολύ πιο σοβαρό από ένα ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής.
Από εκεί και πέρα, το λόγο, φυσικά, είχε η επικοινωνία. Πως θα πειστεί ο λαός του ΠΑΟΚ, ότι ο Ολυμπιακός φταίει. Πανελλήνια πρακτική για έναν λαό που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και μανιπουλάρεται πανεύκολα, πια, σε κάθε επίπεδο. Η, μήπως, όχι;
Σε κάθε μικροκοινωνίες, όπως αυτές των ομάδων, υπάρχουν οι οπαδοί που χειραγωγούνται πανεύκολα καθότι έχουν θεοποιήσει τον προφορικό λόγο του Κυριάκου Κυριάκου και του κάθε Κυριάκου Κυριάκου. Υπάρχουν, όμως και αυτοί που αντιστέκονται, γιατί αντιλαμβάνονται το «παιχνίδι» που στήθηκε στο ποδόσφαιρο.
Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική μάζα του λαού του ΠΑΟΚ, αλλά και όλων των ομάδων, εξακολουθούν να διαχωρίζουν την ιερότητα του εμβλήματος από τα λόγια του κάθε Κυριάκου. Αυτή, είναι που κατά το κοινώς λεγόμενο «ξενέρωσε» με όσα έγιναν στην Τούμπα.
Παίκτες και οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν την εκπεφρασμένη βεβαιότητα και δίκαια κατά τη γνώμη μου, ότι ήρθε η ώρα για ένα πρωτάθλημα. Ένας «δικός τους» από την κερκίδα καταστρέφει το όνειρο και κατηγορείται γι αυτό ο Ολυμπιακός! Δε χάλασε ο Ολυμπιακός το όνειρο, αλλά αυτός που πέταξε το αντικείμενο.
Η ουσία, ωστόσο, του συμβάντος στην Τούμπα, είναι ότι όσοι επιβουλεύονται χρόνια τώρα αυτή τη χώρα και απεργάζονται «περίεργα σενάρια» διαχωρισμών, βρήκαν και πάλι πρόσφορο έδαφος για να διασπείρουν δαιμόνια.
Αυτή τη βουλγαρική σημαία στην Τούμπα, ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να την κρεμάσει, όταν σύσσωμος ο ελληνικός λαός διατρανώνει την ελληνικότητα της Μακεδονίας; Και γιατί ο Κυριάκος Κυριάκος δεν έδωσε εντολή να την ξεκρεμάσουν;

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com