Ο Πέδρο Κόντε, ‘παιδί’ του… youtube

Ήρθε τυχαία στην Ελλάδα, όπως τυχαία γίνονται όλα σ’ αυτή τη χώρα
Ο Πέδρο Κόντε, ‘παιδί’ του… youtube

Το πιο «hot» όνομα αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Ισπανός φορ Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει πετύχει 17 γκολ σε 22 παιχνίδια. Ο Πέδρο Κόντε αγοράστηκε από την Μερίδα, ομάδα Γ’ κατηγορίας στην Ισπανία.
Στην Ισπανία υπάρχουν κι άλλοι, πολλοί… Πέδρο Κόντε. Είναι τόσοι πολλοί που δεν μπορούν να παίξουν όλοι στις μεγάλες κατηγορίες. Είναι τέτοιες, όμως, οι δομές του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπου ξεφουρνίζονται πολλοί… Κόντε κάθε μέρα. Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι κάποιος πρέπει να τους ανακαλύψει.
Ο Κόντε ήρθε τυχαία στην Ελλάδα, όπως τυχαία γίνεται ό,τι γίνεται σ’ αυτή τη χώρα. Αν υπήρχε στοιχειώδης προγραμματισμός από τους «επενδυτές», πολύ απλά θα είχαν εγκαταστήσει ένα δίκτυο ανίχνευσης ποδοσφαιριστών στην Ισπανία και φυσικά αναφέρομαι στις μικρότερες κατηγορίες.
Έχουμε, βέβαια και το παράδειγμα του Άρη πριν από μερικά χρόνια, όπου δημιούργησε μία ομάδα σχεδόν αποκλειστικά από Ισπανούς και ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές και έφτασε στο σημείο ν’ αποκλείσει την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Τότε, στον Άρη υπήρχε ένας άνθρωπος γνώστης της ισπανικής και λατινοαμερικάνικης αγοράς, ο Γιάννης Κόντης. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τον… απέβαλε. Κλασικά πράγματα όταν μιλάμε για γνώση και προγραμματισμό.
Τώρα που η Nova έριξε «πιστολιά» στην Σούπερ Λιγκ, καταγγέλλοντας την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το ελληνικό ποδόσφαιρο οδηγείται στον αφανισμό. Θα επιβιώσουν μόνο οι «μεγάλοι» και θα παίζουν… μόνοι τους.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη για σκάουτινγκ, ειδικά από τις μικρές ομάδες. Οι πολλοί… Πέδρο Κόντε είναι εκεί έξω και περιμένουν. Τη βλέπουν ως εφαλτήριο την Ελλάδα για κάτι καλύτερο και περιμένουν. Μακάρι, να μην περιμένουν πολύ. Είναι μια ευχή.
Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές, επίσης, αρχίζουν από τις παιδικές ηλικίες να παίρνουν σωστά μαθήματα ποδοσφαίρου, από εξειδικευμένους δασκάλους του ποδοσφαίρου κι όχι από εμπειρικούς, παλιούς παίκτες, συνήθως, όπως γίνεται στην Ελλάδα.
Γι αυτό και παράγουν. Παράγουν συνέχεια οι Ισπανοί. Κι οι ελληνικές ομάδες περιμένουν από κανένα βίντεο στο youtube να τους ανακαλύψουν. Αυτό είναι ξένο προς τις διεθνείς πρακτικές ανίχνευσης ταλέντων. Έως και οι μέτριες ομάδες μέτριων ποδοσφαιρικά χωρών, έχουν ένα δίκτυο ανθρώπων. Η Ελλάδα, όχι.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com