Όταν ο Καρίμ αποδοκίμασε το Γκαρσία…

Ο Ιρανός τοποθετεί τον εαυτό του πάνω από τον Ολυμπιακό
karim

Θ’ αναφερθώ στη αντίδραση του momentum του γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, προκειμένου να καταδείξω την αντίληψη που έχουν μερικοί παίκτες για τους εαυτούς τους σε σχέση με την ομάδα. Φέρετε στο μυαλό σας το γκολ του Ανσαριφάρντ.
Μόλις ο Ιρανός φορ πετυχαίνει το γκολ, αγνοεί τους συμπαίκτες του και τραβάει… «καρφί» για την κερκίδα των «φανατικών» στη Θ7, όπου βγάζει την φανέλα του και προβάλει το όνομά του. Πως χαρακτηρίζεται αυτή η αντίδραση;
Έχει την εξής απλή λογική: ο Ανσαριφάρντ, προφανώς και το έφερε βαρέως που ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έμεινε τον πάγκο από τον Γκαρσία. Γι αυτό κι αντέδρασε έτσι. Ήταν μία ευθεία αποδοκιμασία προς τον προπονητή του.
Η παραδοξότητα αυτή, να πετυχαίνει γκολ και ν’ αποδοκιμάζει τον προπονητή του δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου, φυσικά. Άπειρες είναι τέτοιες περιπτώσεις. Μπορώ να θυμηθώ και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να κάνει το ίδιο στον Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά από κάποιο γκολ εναντίον της ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης».
Στο παιχνίδι εκείνο ο Βαλβέρδε άφησε τον πάγκο τον Σέρβο φορ, τον έβαλε αλλαγή κι αυτός πέτυχε γκολ και τον «έδειχνε» με το δάκτυλο, «ταξιδεύοντας» κι αυτός προς τη Θ7. Ο Βαλβέρδε, ωστόσο, τον υποχρέωσε να ζητήσει συγγνώμη γι αυτή του την συμπεριφορά.
Τότε, ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την ΑΕΚ. Αυτή τη φορά, έχασε. Ο Ανσαριφάρντ, πολύ απλά, τοποθέτησε τον εγωισμό του πάνω από την ομάδα. Αυτό έγινε στο Φάληρο. Και τέτοιες συμπεριφορές γίνονται αμέσως αντιληπτές από τους συμπαίκτες του, καθότι «χαλάει το κλίμα».
Θ’ αναρωτηθείτε: Με το Βράνιες δεν έγιναν τα ίδια και χειρότερα; Δεν εγκατέλειψε την ομάδα και έψαχνε για μεταγραφή, όταν ο Χιμένεθ τον άφησε στον πάγκο στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό; Βεβαίως. Η ΑΕΚ, ωστόσο, νίκησε. Φανταστείτε να έχανε…
Κατά τα άλλα, δεν θ’ αναφερθώ στην διαιτησία. Όπως τόσα χρόνια φώναζαν δίκαια οι άλλες ομάδες, τώρα ο φωνάζει ο Ολυμπιακός. Άλλαξαν οι καιροί, αλλά δεν άλλαξε η κουλτούρα μας. Οπότε τα «παραμύθια» περί «εξυγίανσης» δεν με αφορούν.

Σε ενδιαφέρει