‘Ηθική αλά καρτ’ Ιβάν – ‘Τίγρη’ στην αρπαγή Κουρμπέλη, Χουλτ

Οι λεφτάδες δεν έχουν ηθικές συστολές, αλλά οι απλοί φίλαθλοι δεν θα έπρεπε;
‘Ηθική αλά καρτ’ Ιβάν – ‘Τίγρη’ στην αρπαγή Κουρμπέλη, Χουλτ

Ο ΠΑΟΚ παίρνει το Δημήτρη Κουρμπέλη κι η ΑΕΚ το Νίκλας Χουλτ. Κατά τα άλλα, ήταν σαφείς οι εντολές που είχαν δώσει Σαββίδης και Μελισσανίδης να μην «σκυλέψουν» το πτώμα του Παναθηναϊκού. Από σεβασμό στην ιστορία του Παναθηναϊκού, φυσικά.
Ουδείς μπορεί να ψέξει το Σαββίδη και το Μελισσανίδη γιατί «είπαν – ξείπαν», διότι έτσι λειτουργεί σήμερα η… «αγορά». Είναι κυνική απάνθρωπη, αδυσώπητη, συμφεροντολόγα. Κι οι λεφτάδες, ως γνωστόν, δεν έχουν ηθικές συστολές. Θα περίμενα, ωστόσο, να έχουν οι απλοί φίλαθλοι, αλλά και οι δημοσιογράφοι στη σύληση του Παναθηναϊκού!
Μέρος του αθλητικού Τύπου ξεκίνησε μια καμπάνια με σημαία την ηθική για «εξυγίανση», απαλλαγή από το προηγούμενο «καθεστώς» και τελικά, τα κατάφερε. Πάντα με παρονομαστή την ηθική, όπως και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, φυσικά. Τώρα, ωστόσο, στην «τυμβωρυχία» του Παναθηναϊκού, σιωπούν. Αυτό λέγεται και «ηθική αλά καρτ».
Όταν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ηθικό στοιχείο, δεν επιλέγει περιπτώσεις για να το φανερώσει. Το κάνει παντού, σε κάθε έκφανση της ζωής του. Στην περίπτωση του Κουρμπέλη και του Χουλτ, σιωπή. Πόσο ηθική είναι είναι η «κλοπή» των δυο παικτών του;
Κι εντάξει. Ας πούμε ότι ο Τύπος «παίζει ένα ρόλο», όπως είπε κι ο Λέων Τολστόι σε συνέντευξή του το 1905 ακόμα! Ο απλός οπαδός έχει μέσα τους έστω μια στάλα ηθικής; Ξέρει τι είναι ηθική; Ξέρει ότι δεν είναι «συγκρίσιμο μέγεθος»; Αμφιβάλλω.
Παρακολουθώντας το σύγχρονο «καφενείο», τα social media, δηλαδή, διαπιστώνω ότι ουδείς ασχολείται με το ηθικό μέρος των δυο μετακινήσεων, Κουρμπέλη και Χουλτ. Το μόνο που τους απασχολεί, είναι αν θα «κουμπώσουν» αμέσως στις ενδεκάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ κι όχι η πράξη αυτή καθαυτή της αρπαγής».
Το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο λυπηρό στη βάση ότι ο απλός κόσμος του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, σκέφτεται το ίδιο με τα… αφεντικά των ομάδων. Δε γίνεται, παιδιά, κάπου υπάρχει λάθος. Τα αφεντικά σκέφτονται πρωτίστως το χρήμα της κάθε πράξης τους. Για τους οπαδούς, ωστόσο, η ομάδα είναι πνευματική τους ιδιοκτησία. Το πνεύμα και η ηθική, όμως, είναι «αδέρφια δίδυμα»…

Σε ενδιαφέρει