ΠΑΟΚ είναι οι Μακεδόνες, όχι… ‘Ζουραριακός’

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά παραμένει βουλευτής
ΠΑΟΚ είναι οι Μακεδόνες, όχι… ‘Ζουραριακός’

Ο Ζουράρις προκάλεσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη και παραιτήθηκε από την κυβέρνηση. Ήταν υφυπουργός Παιδείας ο Ζουράρις. Κακώς παραιτήθηκε, ωστόσο. Με την κατηφόρα των ηθών στην Ελλάδα χρειάζονται οι Ζουράριδες, για να υπενθυμίζουν στους εναπομείναντες νουνεχείς την «παλιά Ελλάδα», την κανονική.
Ο Ζουράρις, ωστόσο, δεν παραιτήθηκε από βουλευτής. Είναι ένα ζητούμενο αυτό. Γιατί έφυγε από την κυβέρνηση και παρέμεινε στην πολιτική; Δηλαδή, το ατόπημά του ήταν μεγάλο σε μέγεθος ώστε να τον οδηγούσε εκτός κυβέρνησης και μικρό ώστε να παραμένει στην πολιτική; Οποία υποκρισία.
Ο Ζουράρις από την στιγμή που παρέμεινε ενεργός πολιτικός, ακόμα και όταν ήταν υπουργός, ενεργούσε με βάση τους «κανόνες» της πολιτικής στην Ελλάδα, που πρώτιστο μέλημα είναι η επικοινωνία. Επικοινώνησε προς τα έξω το «ΠΑΟΚτζηλίκι» του, τη στιγμή που η Μακεδονία είναι ανάστατη από την «επίλυση» του «Σκοπιανού» ζητήματος.
Όταν ο συγκυβερνήτης Καμένος πομπωδώς επισήμανε το «παριωτιλίκι» του να μην συναινέσει σε καμία αναφορά της λέξης Μακεδονία και φαίνεται να κάμπτεται και παράλληλα να ετοιμάζονται συλλαλητήρια, ο Ζουράρις δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το «καλοπιάσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, πουλώντας «αντι-γαυρισμό» και «αντι-Αρειανισμό».
Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αυτό είναι και το βαθύτερο νόημα της πολιτικής στην Ελλάδα. Από την στιγμή που ο Ζουράρις θεωρεί ότι αυτές οι κουβέντες έχουν αντίκτυπο στο λαό του ΠΑΟΚ, ότι μπορεί να προσδοκά σε οφέλη εκλογικά, τα είπε. Δεν του… ξέφυγαν αυτές οι κουβέντες. Ήθελε και τις είπε.
Μόνο που ο Ζουράρις ξέχασε ένα πράγμα: ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρώτοι είναι Μακεδόνες και μετά, ΠΑΟΚ. Το ίδιο και οι Αρειανοί. Αλλά και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αυτοί, τέλος πάντων, οι «νταξ μωρέ» που χρόνια τώρα αποκαλούσαν «Βούλγαρους» του Θεσσαλονικείς κι αυτοί είχαν συμμετοχή και στο γήπεδο και στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com