Ανιστόρητοι, ο Τάκης Λουκανίδης δεν ήταν ποτέ ‘σπουδαίος’

Ο για πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι απλά ένας θρύλος κι όχι ‘σπουδαίος’
loukanidis pele

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τάκης Λουκανίδης. Έναν παίκτη που ήθελαν όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Ο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο της Ελλάδας». Έτσι τον είχε αποκαλέσει ο αείμνηστος Ηλίας Μπαζίνας.
Τον εξομοίωνε με τον θρυλικό Αργεντινό της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν για τον Ηλία, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σ’ αυτή τη χώρα, γιατί έπαιζε σε όλες τις θέσεις, έκανε τα πάντα κι έπαιρνε άριστα. Ανώτερος ακόμα κι από το Μίμη Δομάζο!
Παρατηρώντας τον τρόπο που ο Τύπος αντέδρασε στο θάνατο του Τάκη Λουκανίδη, νοιώθεις ότι σε περικυκλώνει μια απελπισία από την αφόρητη συμπίεση της γνωστικής πενίας των νεαρών αθλητικογράφων. Οι έχοντες μια ηλικία από 45 και πάνω, απέδωσαν αυτό που πραγματικά ήταν ο Λουκανίδης.
Οι κάτω από αυτές τις ηλικίες, επειδή κάτι έπρεπε να γράψουν, τον χαρακτήρισαν… «σπουδαίο». Ανάμεσά τους και η ΕΡΤ, που είχε αυτόν τον υπότιτλο. Ότι «έφυγε ο σπουδαίος Τάκης Λουκανίδης». Ο Λουκανίδης δεν ήταν ποτέ σπουδαίος. Ο Λουκανίδης είναι ένας θρύλος.
Γιατί συμβαίνει αυτό με τους νεαρούς; Διότι τους έχουν αποκόψει από την ιστορία, γι αυτό κι ο Λουκανίδης είναι «σπουδαίος». Επειδή έπρεπε να του βρουν έναν χαρακτηρισμό, βρήκαν ό,τι πιο πρόχειρο είχαν και τον πόσταραν.
Η νεολαία, τη σήμερον ημέρα, θεωρεί ότι η ζωή και το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από τότε που απέκτησαν συνείδηση κι άρχισαν να καταλαβαίνουν τον κόσμο. Λες και πριν απ αυτό, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα ως ιστορική συνέχεια.
Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο ποδόσφαιρο. Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κολοσσιαία ιστορικά γεγονότα που αφορούν στο ελληνικό έθνος, διδάσκονται υπό μορφή «ξεπέτας». Κάπως έτσι ο Λουκανίδης έγινε «σπουδαίος».
Αν οι νεαροί δημοσιογράφοι, είχαν γνώση της ιστορίας του Τάκη Λουκανίδη, θα έστεκαν με σεβασμό στο θάνατό του και θα βασάνιζαν το μυαλό τους γι αρκετή ώρα για να τον τοποθετήσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα, απλά, τον είπαν «σπουδαίο». Και δεν είναι θέμα πενίας…

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com