Για τις παλιές αγάπες, μη μιλάς, στα πιο μεγάλα ‘θέλω’ κάνουν πίσω

Γιατί ο Μαρινάκης δεν μπορεί να σκέφτεται… συναισθηματικά όπως πολύς κόσμος και τον απέλυσε πιο εύκολα απ ό,τι τον προσέλαβε
lemonis marinakis

Για να ερμηνεύσει κάποιος την απόλυση του Λεμονή από τον Ολυμπιακό, πρέπει να διερευνήσει το σκεπτικό της πρόσληψής του, όταν απολύθηκε ο Χάσι. Με ποιο κριτήριο έγινε η πρόσληψή του; Αυστηρά, με συναισθηματικό. Διότι ο Λεμονής ήταν «καλός στρατιώτης, γνωρίζει τα αποδυτήρια» κλπ.
Δεν προσμετρήθηκε από τον Ολυμπιακό το προπονητικό μέγεθος του Λεμονή, παρά μόνη η Ολυμπιακοφροσύνη του. Αν ο Ολυμπιακός θεωρούσε ότι ο Λεμονής είναι προπονητής που συμβαδίζει με τα υψηλά στάνταρντ του, θα τον έπαιρνε από την αρχή της σεζόν.
Αφού, λοιπόν, το κριτήριο ήταν άκρως συναισθηματικό, ο Λεμονής απολύθηκε… εύκολα. Τα πράγματα είναι τόσο, μα, τόσο απλά. Περιπλέκονται, ωστόσο, από τον αντίκτυπο μιας τέτοιας απόλυσης, όχι κατ’ ανάγκη στον κόσμο, όσο στα ίδια τα αποδυτήρια.
Φορέστε τα παπούτσια των παικτών του Ολυμπιακού. Πώς μπορεί να αντιλήφθηκαν την πρόσληψη του «καλού στρατιώτη» Λεμονή, παίκτες όπως ο Μάριν, ο Οφόε, ο Εμενίκε, ο Πάρντο, ο Καρσελά, ο Ζιλέ, ο Βούκοβιτς και οι άλλοι; Ως μία «ερασιτεχνική» κίνηση.
Κι αφού την αντιμετώπισαν ως «ερασιτεχνική» την κίνηση αυτή, είναι λογικό να συμπεριφέρονταν… ερασιτεχνικά. Ήδη, από την πρώτη στιγμή της απόλυσής του, άρχισαν να γράφονται ότι «πλακώθηκε» με το Μάριν, ότι έπαιξε «φυτευτός» ο Οφόε και άλλα τέτοια. Γράφτηκαν από ανθρώπους που εντελώς… τυχαία, τώρα τα πληροφορήθηκαν και φυσικά, τα έγραψαν στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την απόφαση της ΠΑΕ να τον διώξει.
Υπό αυτή την έννοια, καλώς απολύθηκε ο Λεμονής και πολύ κακώς προσλήφθηκε. Δεν φέρει το ειδικό βάρος για να νουθετήσει, ούτε να πειθαναγκάσει μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες απ αυτόν. Απομένει ο αντίκτυπος στον κόσμο του Ολυμπιακού, που επίσης λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν.
Προσωπικά, ευχαριστήθηκα που μια μεγάλη μάζα των οπαδών του Ολυμπιακού αντέδρασε συναισθηματικά, σε μία εποχή που το συναίσθημα… διώκεται σε κάθε έκφανση της ζωής. Αυτή η εποχή είναι της «μη αντίδρασης» και ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας. Είναι η εποχή της απονευρωμένης κοινωνίας.
Ο Β. Μαρινάκης, ωστόσο, δεν μπορεί να σκέφτεται με το συναίσθημα, παρά με το μυαλό. Σε τέτοια επίπεδα «διακυβέρνησης», όπως ο Ολυμπιακός, προέχει ο ρεαλισμός. Γι αυτό και πήρε τον Γκαρσία, γιατί θεωρεί ότι ο Βαλβέρδε, που τον πρότεινε, είναι εγγύηση.
Θα δείξει, ωστόσο, αν πρόκειται για σωστή… ρεαλιστική κίνηση η συμφωνία με τον Καταλανό τεχνικό. Κι αν αποτύχει ο Γκαρσία να πάρει το πρωτάθλημα, δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να de facto πως αν έμενε ο Λεμονής θα το κατακτούσε. Μη τα μπερδεύουμε.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com