Οι ξεχωριστές ευχές του ξεχωριστού Μάρκο Μάριν

Ευχήθηκε καλές γιορτές στους οπαδούς και των άλλων ομάδων, όταν σοβεί ο ‘πόλεμος’ Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη
marko marin

Από τις ευχές αθλητών που πλημμύρισαν τα ΜΜΕ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ξεχωρίζω μία: Αυτή του Μάρκο Μάριν του Ολυμπιακού, που δήλωσε στην τηλεόραση: «Εύχομαι καλές γιορτές όχι μόνο στους οπαδούς μας, αλλά και τους οπαδούς των άλλων ομάδων». Από που μας… ξεφύτρωσε αυτός;

Δηλώσεις του τύπου «εύχομαι υγεία σ’ όλο τον κόσμο», όπως έκαναν όλοι οι ποδοσφαιριστές, θα πείτε ότι περικλείει και τους οπαδούς όλων των ομάδων. Στο πολύ… γενικό. Ο Μάριν αναφέρθηκε στους οπαδούς και των άλλων ομάδων. Δηλαδή, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, όλων.

Σε μια εποχή όπου η οποιαδήποτε αναφορά στον αντίπαλο είναι καταδικασμένη σε αιχμές, γιατί έτσι επιτάσσουν οι καιροί, ο Μάριν δεν προστάτεψε τον εαυτό του, στέλνοντας ευχές μόνο μόνο στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αυτό ένιωσε εκείνη την στιγμή, αυτό είπε.

Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής έκανε παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν; Προσωπικά, δεν θυμάμαι κανέναν απολύτως. Όλοι, μα, όλοι μνημονεύουν τους δικούς τους οπαδούς, για τους γνωστούς λόγους, μην το αναλύσουμε τώρα.

Ο Μάριν δεν γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «πόλεμος» ανάμεσα στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ; Δεν γνωρίζει τις προσβλητικές δηλώσεις που κατά καιρούς έγιναν από τους «επενδυτές» των μεγάλων ομάδων; Φυσικά και το γνωρίζει.

Όμως, ο Γερμανός με το σέρβικο αίμα ευχήθηκε το αυτονόητο, να περάσουν καλά όλοι οι οπαδοί. Ίσως επειδή ξέρει τι σημαίνει διαμελισμός μιας ολόκληρης χώρας, της Γιουγκοσλαβίας, με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, Δυναμό Ζάγκρεπ – Ερυθρός Αστέρας…

Μια βαθιά υπόκλιση, λοιπόν, στον ξεχωριστό κύριο Μάρκο Μάριν για τις ευχές του. Λίγοι, πλέον, στην Ελλάδα είναι σε θέση να εκτιμήσουν το καλό, το αυτονόητο. Ο Μάριν μας φανέρωσε την ξεχωριστή ποιότητα του χαρακτήρα του, σε μία εποχή που όλοι είναι «ποτισμένοι» με φανατίλα, έχθρα και άσβεστο μίσος για τον αντίπαλο.

Φυσικά και γνωρίζω ότι στην Ελλάδα τέτοιες συμπεριφορές σαν κι αυτή του Μάριν, είναι «ψιλά γράμματα» και ουδείς ασχολείται γιατί «δεν έχει αίμα». Με το καλό, πλέον, σ’ αυτή τη χώρα, ουδείς ασχολείται, παρά μόνο με το κακό.

Αν ο Μάριν δήλωνε «να μην κάνουν όνειρα οι οπαδοί των άλλων ομάδων γιατί εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα», φυσικά, θα είχε περίοπτη θέση στις «καρδιές» των οπαδών του Ολυμπιακού… Καλή Χρονιά, έστω και με… συγκρατημένη αισιοδοξία.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com