Γιάννης κερνάει και Γιάννης (Ιβάν) πίνει… Χουλτ και Μολέδο

Ο Αλαφούζος πλήρωσε το Σουηδό, αλλά ο Σαββίδης είναι έτοιμος να τους αρπάξει και τους δυο νόμιμα και… ηθικά
ibav

Η υπόθεση του Σουηδού αμυντικού του Παναθηναϊκού Νίκλας Χουλτ, που ενώ πληρώθηκε μπορεί να μείνει ελεύθερος την στιγμή που ο ΠΑΟΚ παραμονεύει να τον «αρπάξει», όπως και το Μολέδο, ξαναφέρει στην επιφάνεια το «νόμιμο και το ηθικό». Είναι νόμιμο να πάνε στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι ηθικό; Μα, για ποια… ηθική μιλάμε, τη σήμερον ημέραν…

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Χουλτ πληρώθηκε με χρήματα του Γ. Αλαφούζου, για να μην πάει στον ΠΑΟΚ, αφού μια τέτοια μετακίνηση θα συνέτριβε το προφίλ του άλλοτε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και θα μεγέθυνε αυτό του Ιβάν Σαββίδη. Εκτός των άλλων, είναι και σκληροί αντίπαλοι στον πολιτικό χώρο.

Και στον Ολυμπιακό συζήτησαν την περίπτωση να πάρουν το Νίκλας Χουλτ, αλλά την απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες ο Β. Μαρινάκης. Θα ήταν σαν να έριχνε νερό στο μύλο της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ότι «συμμάχησε» με τον Αλαφούζου και άλλα τέτοια, που ξεσήκωσαν κύματα αντίδρασης, κυρίως από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, τι προτίθεται να κάνει με το Χουλτ και το Μολέδο; Θα τους πάρει μιας και ξέμεινε από αριστερό μπακ και οι κεντρικοί μπακ δεν είναι καλύτεροι από το Μολέδο; Είναι ηθικό να πάρει έναν παίκτη ή και τους δυο, από ένα μεγάλο αντίπαλο όταν αυτός διαλύεται; Ο Μαρινάκης αρνήθηκε, το ίδιο κι ο Μελισσανίδης. Ο Σαββίδης;

Προφανώς και νομιμοποιείται ο ΠΑΟΚ να πάρει το Χουλτ και το Μολέδο, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, όπου η ηθική είναι ένα ανέκδοτο που βγάζει πολύ γέλιο. Ωστόσο, αυτά που διαχέει ο ΠΑΟΚ στο φιλικό του Τύπο, είναι πως ο ίδιος είναι «παθών» από τέτοιες συμπεριφορές του μεγάλων της Αθήνας κατά το παρελθόν, με «αρπαγές» του Χρ. Δημόπουλου, Κ. Ορφανού κλπ.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει μία φανερή αντινομία στις αιτιάσεις του ΠΑΟΚ. Από τη μία στηλιτεύει τις «κλοπές» παικτών του κατά το παρελθόν από τις ομάδες της Αθήνας κι από την άλλη ακολουθεί την ίδια ακριβώς πρακτική. Σημεία των καιρών, θα πείτε. Συμφωνώ.

Η «αρπαγή» του Χουλτ και του Μολέδο από τον ΠΑΟΚ είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβεί, για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τους… χρειάζεται. Ο δεύτερος και ο πλέον, σημαντικός, είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι που θα στηθεί γύρω από την «αρπαγή», με την γιγάντωση του Ιβάν Σαββίδη στις συνειδήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, που είναι κι αυτό ένα μεγάλο ζητούμενο, με παράλληλη αποδόμηση του Αλαφούζου στις συνειδήσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com