Αποκάλυψη: Το γερμανικό ‘παιχνίδι’ με τον Παναθηναϊκό

Το betmasters.gr το έγραψε στις 30 Σεπτεμβρίου: Τσίπρας – Μητσοτάκης και οι ‘φραγκάτοι σωτήρες’ του ΠΑΟ
Αποκάλυψη: Το γερμανικό ‘παιχνίδι’ με τον Παναθηναϊκό

Γερμανική εταιρία ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Αυτά, προς το παρόν, λέει το ρεπορτάζ. Είναι λογικό μία ξένη εταιρία να ενδιαφέρεται για το «μαγαζί – γωνία» όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Το ζητούμενο, είναι ν’ αποσαφηνίσουμε τις παραμέτρους που σχετίζονται με μία τέτοια κίνηση εκ μέρους των Γερμανών. Διότι πρόκειται για επένδυση.
Οι Γερμανοί δεν θέλουν να «σώσουν» τον Παναθηναϊκό. Θέλουν να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό. Και κάθε επένδυση τέτοιου τύπου, περνάει μέσα από την κρισάρα της πολιτικής. Γιατί; Διότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία απλή επένδυση. Ο Παναθηναϊκός κουβαλάει τεράστιο όγκο ανθρώπων.
Αν μία γερμανική εταιρία ή όχι κατ’ ανάγκη γερμανική, ενδιαφερόταν να επενδύσει στην γεωργία, αγοράζοντας γη για νέες καλλιέργειες, η διαδικασία θα ήταν η προβλεπόμενη. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού δεν μπορεί και δεν είναι παρόμοια, ακριβώς γιατί συμπαρασύρει μάζα ανθρώπων. Κι όπου μάζα, ίσον πολιτική.
Είναι γνωστό, ότι η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της, δεν θα ήθελε να «σκάσει» στα χέρια της ο Παναθηναϊκός (όπως ΜΟΝΟ το betsmasters.gr έγραψε στις 30 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Τσίπρας – Μητσοτάκης και οι «φραγκάτοι «σωτήρες» του ΠΑΟ), γιατί θα είχε αντίκτυπο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο κόσμος, πια, χρησιμοποιεί και αυτό ως κριτήριο για να ρίξει την ψήφο του.
Μυστικές, αλλά και φανερές δημοσκοπήσεις κατέδειξαν ότι είναι κριτήριο για τεράστια μάζα οπαδών, οι σχέσεις του προέδρου της ομάδας με την εκάστοτε κυβέρνηση. Να θυμίσουμε ανακοινώσεις της Θ7 ή τον «πόλεμο» στα social media από τους οπαδούς του Ολυμπιακού;
Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός από βήματος Βουλής ανέφερε τα ονόματα των Μαρινάκη και Αλαφούζου; Τι θέλω να πω; Ότι η κάθε κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει μέρος της εκλογικής της πελατείας, από τον υποβιβασμό και την διάλυση, ουσιαστικά, του Παναθηναϊκού.
Προφανώς και υπάρχει ανάμειξη της πολιτικής στην περίπτωση του γερμανικού ενδιαφέροντος για τον Παναθηναϊκό. Όποιο, ωστόσο, να είναι το ενδιαφέρον, υπάρχει και το τυπικόν του πράγματος. Ο κάτοχος του μετοχικού πακέτου. Είναι πρόθυμος να το πουλήσει στην γερμανική εταιρία;
Αυτό, κατ’ εμέ, είναι το μεγάλο ζητούμενο, πέρα από το όποιο ενδιαφέρον της πολιτικής για την τύχη του Παναθηναϊκού. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, όσο σοβεί ο «πόλεμος» ανάμεσα σε επιχειρηματίες και κυβέρνηση. Διότι αν «σωθεί», τελικά, ο Παναθηναϊκός, όλοι θα προστρέξουν για να «καρπωθούν» τη σωτηρία του.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα κοντραριστούν και πάλι, όχι ευθέως, φυσικά, αλλά «δια της πλαγίας», για το ποιος «έσωσε» τον Παναθηναϊκό. Για τα «πελατάκια», τους, βεβαίως, βεβαίως. Ή, όπως έχουν εκτραχυνθεί τα πράγματα μπορεί και ευθέως. Άλλωστε, πολιτικά επιχειρήματα, δεν υπάρχουν πια, στα χρόνια των μνημονίων, παρά μόνο επικοινωνιακό παιχνίδι…

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com