Ελλάδα Αρετόπουλέ μου, Τούμπα, Αλκαζάρ και Καλογρέζα μου

Να, γιατί ο «Ολυμπιακός» διαιτητής από τα Τρίκαλα σφυρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
aretopou

Ο Τρικαλινός διαιτητής Αρετόπουλος ορίστηκε να σφυρίξει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. ένας διαιτητής «χρεωμένος» στον Ολυμπιακό, για τον οποίο ο Ολυμπιακός «έβραζε» μετά την ήττα 0-1 από τον Ατρόμητο. Τι… διάολο συμβαίνει εδώ πέρα με τους διαιτητές; Πώς είναι δυνατόν;

Πριν από πέντε χρόνια, ο Αρετόπουλος, μόλις τελείωσε το ματς Άρη – Ολυμπιακού, είχε πάει στ αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» και πήρε ενθύμιο μια φανέλα! Το 2011 είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μία φωτογραφία του Αρετόπουλου να φωτογραφίζεται με φίλους του μπροστά από σημαίες του Ολυμπιακού.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν καταφερθεί άπειρες φορές με επίσημες ανακοινώσεις τους εναντίον του Αρετόπουλου. Πώς, λοιπόν, δέχτηκε ο ΠΑΟΚ, πρωτομάστορας της «εξυγίανσης» όχι μόνο να παραμείνει ο Αρετόπουλος «του Ολυμπιακού» στους πίνακες, αλλά και να σφυρίξει το κρίσιμο ντέρμπι με την ΑΕΚ;

Αν κάποιος προσπαθήσει να δώσει την όποια εξήγηση, είναι βέβαιο, ότι θα βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες, τόσο από την «εξυγίανση», όσο κι από τον ίδιο τον Αρετόπουλο, «για προσβολή της προσωπικότητας» κλπ., κλπ. Αν κάποιος ερωτηθεί γιατί παραμένει ο Αρετόπουλος «του Ολυμπιακού» στη διαιτησία, δεν θα σου απαντήσει.

Επειδή, όμως, στη δημοσιογραφία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα κάνουμε μερικές σκέψεις γιατί έμεινε ο Αρετόπουλος και γιατί τον όρισαν να σφυρίξει το ντέρμπι. Ένας λόγος είναι επειδή είναι από την επαρχία. Κι όπως είναι γνωστό, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι ο Αρετόπουλος κατάγεται από την ιδιαιτέρα πατρίδα του Βασίλη Τσιτσάνη και του Απόστολου Καλδάρα. Το γεγονός ότι τον κράτησαν, λοιπόν, στους πίνακες διαιτησίας είναι ένας φόρος τιμής στον ανυπέρβλητο Τρικαλινό μουσικοσυνθέτη, αλλά και του Καλδάρα.

Ένας τρίτος λόγος της παραμονής Αρετόπουλου στη διαιτησία είναι και μια ωδή στον επίσης Τρικαλινό μαγκίτη κι αλανιάρη Σακαφλιά με το όνομα. «Στα Τρίκαλα στα δυο στενά, σκοτώσανε το Σακαφλιά», που λέει και το τραγούδι.

Φυσικά, ο ορισμός του Αρετόπουλου στο ντέρμπι έχει σχέση και με τον «πατέρα της ιατρικής» επιστήμης Ασκληπιού, που – κατά τον Όμηρο και το Στράβωνα – γεννήθηκε στην πόλη Τρίκκη, τα σημερινά Τρίκαλα. Δεν αξίζει, στο φινάλε, ο τεράστιος Δημήτρης Μητροπλανος να έχει έναν συμπατριώτη του στη διαιτησία;

Βεβαίως κι ο ορισμός Αρετόπουλου έχει και αθλητικό χαρακτήρα. Τα Τρίκαλα είναι η πατρίδα του Φορτούνη, της Σακοράφα, του Ιακωβάκη, του Λάμπρυ «Survivor» Χούτου, του ακαταμάχητου σέντερ μπακ του Άρη Κολτσίδα, του Σωτήρη Κυριάκου, του Ευθυμη Ρεντζιά και του Κώστα Παπανικολάου του Ολυμπιακού, του θρυλικού επικοντιστή Χρήστου Παπανικολάου και του ποδηλάτη Δημήτρη Γεωργαλή.

Μία πόλη σαν τα Τρίκαλα, που γέννησε τον Κώστα Βίρβο, το Χρήστο Κολοκοτρώνη, το Γιώργο Σαμολαδά και το Γιώργο Μαργαρίτη με το Μπάμπη Μπακάλη, αξίζει να έχει στη διαιτησία το άξιο «τέκνο» της Αλέξανδρο Αρετόπουλου.

Για όλους αυτούς τους λόγους έμεινε στη διαιτησία ο Αρετόπουλος και ορίστηκε να σφυρίξει το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Ο,τι άλλο λέγεται ότι ο Αλέξανδρος «αλλαξοπίστησε» είναι εκ του πονηρού. Παραμένει πιστός στις αρχές και τις αξίες της πόλης των Τρικάλων.

Θα κλείσουμε με το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου «Πλανόδιο Τσίρκο»: «Ελλάδα Βέμπο μου και Μαίρυλιν Μονρόε, Ελλάδα Ελύτη μου, Αρετόπουλέ μου και Έντγκαρ Άλλαν Πόε, Ελλάδα μάγισσα παρθένα και τροτέζα μου, Ελλάδα Τούμπα Αλκαζάρ και Καλογρέζα μου.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com