Μερικές σκέψεις για το ‘trash talking’ του Νίκου Παππά

Κάποιος να του πει ότι τα παιδιά γεννιούνται στις κλινικές και δεν κατεβαίνουν με… download
pappas pao

«Σε έναν αγώνα μέσα στο γήπεδο υπάρχει και το trash talking όπου προσπαθείς με προφορικό τρόπο να επηρεάσεις την ψυχολογία του αντιπάλου. Τώρα βέβαια ίσως η αντίδρασή μου να έκρυβε και μια πικρία για τη μη κλήση στην Εθνική, αλλά όλα καλά». Νίκος Παππάς, παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Η δήλωση αυτή έγινε στο «VICE» και αφορούσε το trash talking του εις βάρος του ομοσπονδιακού τεχνικού Θανάση Σκουρτόπουλου, κόουτς και του ΓΣΛ Φάρος, κατά την ώρα του μεταξύ τους αγώνα. «Πάρε τον Χρηστίδη, βλάκα», είπε στον Σκουρτόπουλο, μετά την τεράστια επιτυχία του να βάλει ένα τρίποντο.

 Στην συνέντευξη του ο Νίκος Παππάς θα περίμενε κανείς να ζητήσει συγγνώμη από τον Σκουρτόπουλο. Έστω και τυπικό. Δικαιολόγησε αυτή του τη συμπεριφορά μ’ ένα «trash talking κι όλα καλά». Σα, να έλεγε στα παιδιά, ότι εφόσον υπάρχει και το trash talking στη ζωή μας, βρίστε το δάσκαλό σας, μπορεί και τον πατέρα σας κι όλα καλά. Δεν έγινε και τίποτα.

 Το θέμα μου, ωστόσο, δεν είναι να ψέξω το Νίκο Παππά, όπως έκανε σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος, αλλά κάποιος πρέπει να του μιλήσει και για την άλλη πλευρά της ζωής γιατί είναι προφανές ότι το χρειάζεται. Κάποιος πρέπει να του πει ότι είναι αρετή η συγγνώμη.

 Ο Νίκος Παππάς, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά, ζει στην χαβαλετζίδικη απεραντοσύνη του instagram, στον «ψεύτικο κόσμο» με συνειδησιακή ανεπάρκεια που δημιουργούν τα social media. Εκεί, δεν υπάρχουν αρχές, κανόνες, εν ονόματι της ψευδεπίγραφης  «ελευθερίας της έκφρασης». Κάποιος πρέπει να τον επαναφέρει. Κι η ατυχία του είναι ότι σταμάτησε ο Διαμαντίδης, ο μόνος που θα μπορούσε… Τα παιδιά δεν γεννιούνται από τη μητέρα τους με… download.

 Κάποιος πρέπει να του πει ότι στις σχέσεις των ανθρώπων υπάρχει και η γενναιότητα του «συγγνώμη», ότι δεν είναι όλα ένας «χαβαλές κι όλα καλά». Ο Παππάς ζει σε μία μικροκοινωνία, αυτήν της ομάδας του Παναθηναϊκού, όπου υπάρχουν αρχές και κανόνες παιχνιδιού. Ο κάθε παίκτης κανοναρχεί, δεν αυτενεργεί. Ο Νίκος Παππάς, με το περίσσιο ταλέντο, πόσα λεπτά χρησιμοποιείται από τον Πασκουάλ;

 Αυτό ο «allegro style», το «brutal», που έχει ο Παππάς, είναι τελείως επιτηδευμένο κι όχι αυθεντικό. Ένας τέτοιος τύπος, όταν το αφεντικό του τον ταπείνωσε, αναγκάζοντάς τον να ταξιδέψει από την Πόλη στην Αθήνα, με λεωφορείο, θα αντιδρούσε, όπως ο Φώτσης, ας πούμε. Δεν το έκανε. Το «allegro style» και το «brutal» είναι μόνο για το Σκουρτόπουλο και τους δημοσιογράφους, ως φαίνεται.

 

Όσο αφορά σ’ αυτό που είπε ο Νίκος Παππάς ότι οι περισσότεροι  δημοσιογράφοι «δεν ξέρουν μπάσκετ», υπάρχουν η εξής αντινομία. Το είπε όταν ο Τύπος του επιτέθηκε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προς τον Σκουρτόπουλο, για θέματα εκτός μπάσκετ! Και για τα γεννητικά του όργανα, που πόσταρε στο instagram, ως ένδειξη αποστροφής προς τους δημοσιογράφους, καλύτερα γι αυτόν θα ήταν «να τα δείχνει» (όχι κυριολεκτικά, Νίκο), κατά την διάρκεια των αγώνων…

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com