Γιατί φωνάζει ο Ολυμπιακός και σιωπά ο ΠΑΟΚ;

Κι οι δυο ξέρουν πως ‘παίζεται το παιχνίδι’ με την διαιτησία
ip  OLYMPIAKr

Βεβαίως και θ’ ασχοληθώ με την διαιτησία του Κομίνη, στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Όχι, όμως, τόσο με τα σφυρίγματά της, όσο τον τρόπο που την αντιμετώπισαν οι διοικήσεις των δυο ΠΑΕ. Διότι στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι ό,τι δείχνει, αλλά η πραγματικότητα βρίσκεται πίσω από την… κουρτίνα.

Τραγικά λάθη έκανε ο Κομίνης εις βάρος και των δυο ομάδων. Θα έπρεπε να αποβάλει τουλάχιστον τέσσερις παίκτες, δυο από κάθε ομάδα. Ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι, έως αντιαθλητικό, όπως στις περιπτώσεις του Ανδρούτσου και του Μάτος. «Κινήθηκε στο πνεύμα του παιχνιδιού», είπε στην ΕΡΤ ο «καθηγητής διαιτησίας» Περικλής Βασιλάκης. Κι συμφώνησαν όλοι.

Τι θα πει, ωστόσο, «κινήθηκαν στο πνεύμα του αγώνα»; Κάθε διαιτητής εφαρμόζει τους κανονισμούς ανάλογα με το «πνεύμα» του αγώνα; Ποιος κανονισμός το λέει αυτό; Είχε το θράσος, μάλιστα, ν’ ανακατέψει και το… νομοθέτη, για το «πνεύμα». Ο κανονισμός διαιτησίας είσαι σαφής. Αντιαθλητικό παίξιμο, τιμωρείται. Τέλος.

Είπε και το άλλο, το πιο τραγικό ο Περικλής Βασιλάκης. Ότι «κατά συγχώνευση είναι κίτρινη κάρτα»!!! Θα τρελαθούμε τελείως; Τι θα πει «κατά συγχώνευση»; Δεν είναι ξεχωριστή η κάθε φάση στο ποδόσφαιρο; Που ακριβώς υπάρχει αυτή η έκφραση στον κανονισμό διαιτησίας; Πουθενά.

Ουδείς, φυσικά, στην Ελλάδα του… τίποτα θα ζητήσει εξηγήσεις από το Βασιλάκη. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει σ’ έναν «απενεργοποιημένο» λαό και λογαριασμό δεν δίνει. Έναν λαό που βρίσκεται σε φάση «delete», δίχως γνώση, άρα χωρίς κρίση. Έναν λαό, «ευκολάκι».

Προς επίρρωση. Ο Ολυμπιακός, δια του Σάββα Θεοδωρίδη, τόνισε ότι ο Κομίνης έπαιξε «90-10». Δεν είναι έτσι. Αυτό ειπώθηκε για τον απλό λόγο, ότι ο Ολυμπιακός είναι μονίμως «παραπονούμενος» από την αρχή της σεζόν και με καταγγελτικό τόνο εις βάρος της ΚΕΔ.

Γνωρίζει ο Σάββας Θεοδωρίδης πως «παίζεται» εφέτος το παιχνίδι με τη διαιτησία και γι αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ να φωνάζει. Δίνει κι έναν υπερβολικό τόνο με το «90-10» και κάνει πιο εντυπωσιακή την καταγγελία του. Είπαμε, ότι είναι «επικοινωνιακό» το όλον.

Στον ΠΑΟΚ, μία από τα ίδια. Κι εκεί γνωρίζουν πως «παίζεται» το παιχνίδι με την διαιτησία και γι αυτό δεν σήκωσε… κουρνιαχτό με δηλώσεις και ανακοινώσεις. Πέρυσι, τέτοιον καιρό, θα είχε χαλάσει τον κόσμο, το βίντεο με το Σισέ και τον Πρίγιοβιτς θα έπαιζε συνέχεια στα Μέσα (του), όπως το φάουλ του Ανδρούτσου κλπ.

Εφέτος, ωστόσο, που η ΕΠΟ έχει άλλη διοίκηση κι ο ΠΑΟΚ «βοήθησε» σ’ αυτό, ουδεμία, έστω, αιχμή για την διαιτησία του Κομίνη. Ο ΠΑΟΚ επαγγέλλεται την «εξυγίανση» στο ποδόσφαιρο, άρα δεν θα μπορούσε να στραφεί εναντίον της, με «χαρτοπόλεμο – κυβερνοπόλεμο» ανακοινώσεων. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός που εκφράζει το «παλιό», όπως αναφέρουν τα Μέσα του Σαββίδη, θα είναι νομίμως διαμαρτυρόμενος και χωρίς αιτία…

Σε ενδιαφέρει