Το ‘σώβρακο με τη γραβάτα’ για Χιμένεθ, Λεμονή, συγγνώμη για Ανέστη

Η ΑΕΚ δεν αξίζει να χρησιμοποιείται για να πικάρεται ο Ολυμπιακός, μετά το 0-0 με τη Μίλαν
aekmilan

Αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στην ΑΕΚ για την ισοπαλία στο Μιλάνο, 0-0 κόντρα στη Μίλαν. Έχω τρεις επισημάνσεις για το ματς αυτό. Το ένα, αφορά στην ευρωπαϊκή αύρα που περιβάλει ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Το άλλο, αφορά στον γκολκίπερ Γιάννη Ανέστη και το τρίτο στον… Λεμονή και τη Μπαρτσελόνα.

Όσο αφορά στην ευρωπαϊκή αύρα: Αν ρωτήσετε τον όποιον ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας ποια είναι η προτεραιότητά του, ένας τίτλος στην Ελλάδα ή μία καλή πορεία στην Ευρώπη, μην έχετε αυταπάτες τι θ’ απαντήσει. Το δεύτερο. Ο κάθε ποδοσφαιριστής γεύεται ένα διαφορετικό περιβάλλον στα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς.

Είναι η όλη οργάνωση, το λούσο, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η χαρά του να παίζεις μπάλα, ειδικά σε τέτοια γήπεδα, όπως το «Σαν Σίρο». Κι αν πάρεις θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μία Μίλαν, τότε αυτόματα, απογειώνεσαι ψυχολογικά, δεν αισθάνεσαι παρίας του ποδοσφαίρου, απομονωμένος κάπου στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης.

Εκτός απ αυτό, η ΑΕΚ, ως οργανισμός, ξαναμπαίνει στο κλαμπ των ομάδων που υπολήπτεται η ποδοσφαιρική Ευρώπη, μετά από τέτοια αποτελέσματα. Αποκτάει μεγαλύτερη οντότητα στις οποιεσδήποτε συναλλαγές της. Είναι σαν να βγαίνει η Ελλάδα στις «αγορές», έχοντας καλή οικονομία.

Όσο αφορά στο Γιάννη Ανέστη, να υπενθυμίσω ότι είναι ο ίδιος που στήθηκε στον τοίχο για τα γκολ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έστω κι αν δεν έφταιγε! Το παιδί αυτό «σταυρώθηκε» από άσχετους και υστερόβουλους, που ήθελαν να παίζει «ο φίλος τους» κάτω από τα δοκάρια. Μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση στο Μιλάνο, έγινε η γνωστή «κωλοτούμπα», εθνικό σπορ των Ελλήνων. Ο Ανέστης είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας αυτή την εποχή.

Όσο αφορά στον τρόπο που έπαιξε ο Χιμένεθ, που δεν… φοβήθηκε το παιχνίδι και έβγαλε την ΑΕΚ μπροστά, μερίδα του Τύπου έψεξε το… Λεμονή, που δεν έκανε το ίδιο κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Μα, είμαστε με τα καλά μας; Υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν;

Καλό θα ήταν να ερωτηθεί έστω και off the record ο Μανόλο Χιμένεθ, τι θα έκανα αυτός αν έπαιζε με την Μπαρτσελόνα. Μην έχετε αμφιβολίες. Θα έκανε ό,τι κι ο Λεμονής. Είναι άλλα τα μεγέθη κι ο 100% άνθρωπος του ποδοσφαίρου Χιμένεθ το γνωρίζει.

Ας μην μπερδεύουμε, λοιπόν, το σώβρακο με τη γραβάτα. Διότι όταν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και ενώ η ΑΕΚ έκανε τεράστια επιτυχία στο Μιλάνο κι εμείς… μπερδεύουμε τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, αυτόματα υποβαθμίσουμε την ίδια την επιτυχία της ΑΕΚ. Δεν το αξίζει αυτό η ΑΕΚ, να χρησιμοποιείται για να πικάρουμε τον… Ολυμπιακό και το Λεμονή.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com