Μια χαρά η Κροατία

croatia

Πλέον, ξέρουμε, πάνω – κάτω, τις πιθανές αντιπάλους της εθνικής Ελλάδας στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2018. Σίγουρες είναι οι Δανία, Ιταλία και Κροατία, ενώ στο ματς Πορτογαλία – Ελβετία θα βγει και η τέταρτη αντίπαλός μας. Βέβαια, υπάρχει και το απίθανο σενάριο να μην κερδίσει η Γαλλία τη Λευκορωσία στο Παρίσι και παράλληλα να κερδίσει η Σουηδία την Ολλανδία εκτός έδρας. Σε αυτή την περίπτωση, αντί για τη Δανία, πιθανή αντίπαλός μας θα είναι η Γαλλία. Όμως, δεν θα γίνει, οπότε πάμε παρακάτω.

Η Ιταλία είναι σαφώς ο πιο δύσκολος αντίπαλος στα μπαράζ. Σε διπλές αναμετρήσεις, η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη κόντρα στους έμπειρους και σκληροτράχηλους Ιταλούς. Οπότε, αν δεν την αποφύγουμε, πιθανότατα θα πούμε αντίο στο Μουντιάλ.

Την Πορτογαλία είναι επίσης πάρα πολύ δύσκολο να την αποκλείσουμε. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, με έναν προπονητή που ξέρει πολύ καλά την εθνική Ελλάδας και τον Κριστιάνο Ρονάλντο μπροστά. Η Ελβετία, για την βάλει από κάτω στη βαθμολογία, έχει κάνει μόνο νίκες στον όμιλό της. Μιλάμε για μια εξαιρετική ομάδα, με συνδυασμό έμπειρων και τεχνιτών παικτών. Βγάζουν και τη σκληράδα που τους δίνει η βαλκανική καταγωγή πολλών από τους βασικούς της (είναι από την Αλβανία). Επομένως, κατά τη γνώμη μου, ούτε η Ελβετία, ούτε η Πορτογαλία είναι επιθυμητές αντίπαλοι.

Η Δανία έχει κάνει φοβερό κλείσιμο στα προκριματικά και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρικσεν, έφτασε στα μπαράζ. Η Δανία δεν μας ταιριάζει με τίποτα ως ομάδα, γιατί παίζει προσεκτικά στην άμυνα και έχει πολύ ταχύτητα στα άκρα. Όσο να ναι, μου ρχεται στο μυαλό και το μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ με Σμάιχελ και Αλεξανδρή και δεν τους θέλω με τίποτα αντιπάλους.

Τι μας μένει; Η Κροατία. Έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά, με Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Ράκιτις, Πέρισιτς, αλλά ως εκεί. Είναι ευάλωτη στην άμυνα και αν την παίξεις κλειστά, έχεις πολλές ελπίδες να προκριθείς. Νομίζω πως την Κροατία την “έχουμε”.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com