Μια άγνωστη ιστορία ‘φραγκάτου’ που ήθελε την ΠΑΕ

Καλά τα φολκλορικά στη Λεωφόρο, αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρήμα και όχι … συγκυβέρνηση με τους ‘φανατικούς’
panathaaa

Θα ξεκινήσω με μία ιστορία που έγινε πριν από καμιά δεκαριά χρόνια. Γνωστός «φραγκάτος», Έλληνας και ήδη ιδιοκτήτης ομάδας Α εθνικής, θέλησε να κάνει το «μεγάλο βήμα». Ν’ αγοράσει έναν ιστορικό σύλλογο, από τους μεγαλύτερους στο ελληνικό στερέωμα. Πράγματι, ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες πήγαιναν καλά. Πολύ καλά.

Σε όλα τα είχαν βρει με το ιστορικό σωματείο. Στα χρήματα, την καταβολή, στα χρέη κλπ. Έδωσαν τα χέρια, ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον και ο αγοραστής ήταν έτοιμος να φύγει για την Αθήνα. Τότε, ο εκτελών χρέη προέδρου στην ΠΑΕ του είπε, «πέρνα στο διπλανό δωμάτιο, θέλουν να σου μιλήσουν κάτι παιδιά».

Πράγματι, πήγε στο διπλανό δωμάτιο όπου τον περίμεναν έξι άτομα, όλοι τους «φανατικοί». Θεματοφύλακες της «ιδέας» της ομάδας. Ορθά – κοφτά του είπανε, ότι θέλουν χρήματα σε μηνιαία βάση για να οργανώνουν τους «οργανωμένους», για τις εκδρομές τους, τζάμπα εισιτήρια. Δεν πρόλαβαν να ζητήσουν κάτι άλλο. Ο επίδοξος αγοραστής έγινε «καπνός». Ούτε γύρισε πίσω να δει.

Γιατί αυτή η ιστορία; Γιατί οι μεγάλοι σύλλογοι ήταν και παραμένουν «αιχμάλωτοι» των λεγόμενων «φανατικών». Ποτέ και κανένας, ει μη μόνον ο καπετάνιος Γιώργος Βαρδινογιάννης, τα έβαλε μαζί τους. Αυτό που έγινε στη Λεωφόρο ήταν πραγματικά συγκινητικό στο ματς με τον ΠΑΣ, να μαζευτεί ο κόσμος για να στηρίξει την ομάδα στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.

Αυτή η αγάπη, ωστόσο, θα πρέπει να είναι άδολη και χωρίς υστεροβουλίες. Ποιος μπορεί να το εγγυηθεί αυτό; Ουδείς. Χρόνια ολόκληρα, ο κάθε νέος ιδιοκτήτης της κάθε ομάδας, έθετε ως βασική προτεραιότητα να «συμμαχήσει» με τους «οργανωμένους». Και μετά άρχισε μαζί τους την… συγκυβέρνηση. Οι «οργανωμένοι» είχαν απαιτήσεις, διαφόρου τύπου από το νέο αφεντικό, ο οποίος δεν διανοείτο ότι δεν θα ενέδιδε.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ένα και μοναδικό, όσο αφορά στον Παναθηναϊκό; Ποιος θα πάει να βάλει τα χρήματά του, όχι για «σωτηρία» αλλά για επένδυση στον Παναθηναϊκό, όταν γνωρίζει ότι θα τον περιμένουν στο «διπλανό δωμάτιο» για τα περαιτέρω; Διότι καλά είναι αυτά τα φολκλόρ της Λεωφόρου και τα ρομαντικά, αλλά η εποχή άλλα ζητάει. Χρήμα. Ποιος θα το βάλει στον Παναθηναϊκό;

Ο Παναθηναϊκός δεν σώζεται με εράνους και «αφήστε τον όβολόν σας». Θέλει επενδυτή που να βάλει τα λεφτά του για να τα πολλαπλασιάσει, όχι για να «σώσει. Όταν ακούει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να επιτίθεται στην Θ13 για τις σχέσεις της με το Νικόλα Πατέρα, ξέρετε να υπάρχουν «κορόιδα» στην οικονομική πιάτσα; Όταν τους αποκαλεί «καρκίνωμα» του Παναθηναϊκού, ποιος μπορεί να τα βάλει με τον… καρκίνο;

Σε ενδιαφέρει