ΑΕΚ – ΟΣΦΠ: Να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση

Να εκδικηθεί το ποδόσφαιρο, με επανάληψη του 4-4 του τελικού του κυπέλλου
ΑΕΚ – ΟΣΦΠ: Να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση

ΑΕΚ – Ολυμπιακός παίζουν αύριο Κυριακή στο ΟΑΚΑ και είναι περίπου γνωστή φυσιογνωμία του αγώνα. Σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι, φανατίλα, διαμαρτυρίες προ το διαιτητή, αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών, κραυγές από την κερκίδα με το παραμικρό. Στους πάγκους θα επικρατεί αναβρασμός, Δημητριάδης και Μοδεστό θα είναι όρθιοι και θα αλληλοβρίζονται και οι δυο μαζί θα βρίζουν το Σιδηρόπουλο.

Στο ημίχρονο τη φυσούνα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχουν βρισιές και σπρωξίματα και μετά το παιχνίδι, καταγγελίες και δηλώσεις που καίνε. Ο Τύπος θα εστιάσει όπου τον… βολεύει, δεν θα μείνει στην ουσία, αλλά στην επιθυμία των αναγνωστών του να διαβάσουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν σωστό. Αυτή είναι η εποχή της «κανονικότητας» των ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάτι τέτοιες ώρες σκέφτεσαι πότε θα «λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση», που έγραψε ο αξεπέραστος Ελύτης. Πότε το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πάρει την εκδίκησή του από τους διάφορους που τα λυμαίνονται χρόνια χρόνια. Αραιά και που, το ίδιο το ποδόσφαιρο τους νικάει. Συνήθως χάνει, αλλά νικάει κιόλας. Όπως τότε στον τελικό του κυπέλλου το 2009, στο ανεπανάληπτο 4-4. Τότε το ποδόσφαιρο έλαβε την εκδίκησή του.

Τα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού κι αντίστροφα έχουν να επιδείξουν στιγμές ποδοσφαιρικού κάλλους στο παρελθόν, ειδικά σε εποχές όπου ο… νεοφιλελευθερισμός δεν είχε διαβρώσει τα πάντα, επιβάλλοντας το σκληρό δόγμα «υπεράνω όλων των χρήμα». Αυτά τα ντέρμπι είχαν πρωταγωνιστές το Θωμά Μαύρο, το Γιώργο Δεληκάρη, το Μίμη Παπαιωάννου, τον Χούλιο Λοσάντα και άλλους παικταράδες.

Τότε, τω καιρώ εκείνω, οι θεατές έβλεπαν μπάλα. Σήμερα, βλέπουν… πόλεμο, γιατί έτσι έχουν γαλουχηθεί. Τότε οι θεατές παρακολουθούσαν και τον… αντίπαλο, σήμερα κοιτάζουν μόνο η δική τους ομάδα. Τότε καθόντουσαν μαζί στην κερκίδα. Σήμερα ψηφίζουν ανάλογα με τις σχέσεις του προέδρου με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Αξιακό ντεκαντάνς.

Ο σοβαρός ποδοσφαιρόφιλος πραγματικά κάνει μια προσευχή να σηκωθούν τα όνειρα να πάρουνε εκδίκηση απ αυτούς που αιχμαλώτισαν τον κόσμο, ο οποίος, πλέον, άγεται και φέρεται πανεύκολα, χειραγωγείται, ποδηγετείτε και χρησιμοποιείται. Να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση πρέπει. Να ταραχτούν τα λιμνάζοντα νερά του μίσους. Να νιώσουν αμήχανα οι επιβήτορες των οπαδικών συνειδήσεων.

Σε ενδιαφέρει