Δεν ήταν πέναλτι, αλλά σωστά το έδωσε ο Βάτσιος!

Τα ‘παρατράγουδα’ για το παιχνίδι Λαμία – ΑΕΚ φανερώνουν ότι ουδείς αντέχει το 50-50
Δεν ήταν πέναλτι, αλλά σωστά το έδωσε ο Βάτσιος!

Το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Βάτσιος στην ΑΕΚ και μ’ αυτό νίκησε 1-0 τη Λαμία στο Περιστέρι, αποσαφηνίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η πλειονότητα του ποδοσφαιρόκοσμου στην Ελλάδα δεν σκέφτεται. Κι όποιος δεν σκέφτεται, δεν μπορεί να διακατέχεται από αίσθημα δικαίου, παρά μόνο από φανατίλα και εφεύρεση σαθρών επιχειρημάτων, προκειμένου να στηρίξει τον πόθο του, που φυσικά, είναι νίκη με κάθε τρόπο.

Τα «επιχειρήματα, λοιπόν, είναι τα εξής, για ένα πέναλτι που δόθηκε, ενώ η παράβαση ήταν έξω από την περιοχή. «Έτσι κι αλλιώς κι ο διαιτητής Βάτσιος να μην το έδινε, η ΑΕΚ πίεζε και θα έβαζε γκολ»!!! Κι ακόμα: «Αν έδινε το φάουλ, ο Χριστοδουλόπουλος θα το έβαζε, όπως το έβαλε τη Ριέκα». Επίσης: «Το πέναλτι δεν έπρεπε να δοθεί, αλλά η ΑΕΚ είναι μακράν η κορυφαία ομάδα και δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση».

Φυσικά, στην Ελλάδα λειτουργεί διαχρονικά η «συγκριτική δικαιοσύνη». Για παράδειγμα: «Ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται δια να ομιλεί για ‘πέτσινα’ πέναλτι, γιατί έχει πάρει δεκάδες τέτοια τα τελευταία 20 χρόνια». Άλλο ένα «τρανταχτό επιχείρημα». Ένα, ακόμα: «Φέτος τα λάθη γίνονται προς όφελος κι άλλων, όχι μόνο του Ολυμπιακού».

Το ερώτημα που τίθεται είναι πραγματικά σοβαρό: Υπάρχει κόσμος που αντιστέκεται σ’ όλα αυτά; Υπάρχει κόσμος που αποστασιοποιείται από τέτοιου είδους «επιχειρήματα» ή το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι εξωραΐζει τον πόθο του; Όταν ο καθένας «καλλωπίζει» την υπέρ του εύνοια, πως μπορεί να χαρακτηριστεί, παρά «παρτάκιας», για να χρησιμοποιήσω γλώσσα του πεζοδρομίου, ιδανική για την περίπτωση; Φυσικά, δεν μιλάω για το σήμερα, αλλά και τα περασμένα χρόνια.

Παρακολουθώντας τα social media, πράγματι, διακρίνεις και κάποια διαφοροποίηση από τα «επιχειρήματα» της μάζας. Αυτοί, λοιπόν, ανήκουν στο οπαδικό περιθώριο. Δεν είναι ο κανόνας στην σημερινή Ελλάδα, αλλά η εξαίρεση. Υφίστανται, μάλιστα, επίθεση από «ομοϊδεάτες», μάλιστα, αλλά και απειλές, ώστε να μην τολμήσουν να ξαναποστάρουν την αμφισβήτησή τους.

Έτσι, δυστυχώς, λειτουργεί σήμερα η Ελλάδα σε κάθε της έκφανση και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση. Όταν ένας ολόκληρος λαός δεν αντιδράει για τα πραγματικά του προβλήματα της επιβίωσης και «σκοτώνεται» για το πέναλτι του Βάτσιου κι αν μπάλα βρήκε το χέρι ή τη μασχάλη του Ιγκλέσιας, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει καμία σωτηρία.

Για να το κλείσω: Ζητάμε από την διαιτησία να παίξει 50-50, σωστά; Δικαιοσύνη, δηλαδή. Αυτό προϋποθέτει το 50-50. Κι όταν δεν παίζει 50-50 και αποδεδειγμένα, αντί να το καταδικάσουμε ομαδικά, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους – «επιχειρήματα», για να υπερασπίσουμε το άδικο! Παράνοια. Και η ζωή συνεχίζεται μέχρι το επόμενο πέναλτι του Βάτσιου, του Καλογερόπουλου, του Κουτσιαύτη κλπ.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com