Ο Μακρόν εκτινάσσει επικοινωνιακά τον Ολυμπιακό

Για να μην έχουμε απορίες γιατί ο σύλλογος του Πειραιά πουλάει ακριβά και αγοράζει παίκτες σαν τον Καρεμπέ και τον Οφόε
macron

Ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας φωτογραφήθηκε στη γαλλική πρεσβεία με τον Κριστιάν Καρεμπέ, κρατώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, που έφερε το όνομά του. Την προηγούμενη ημέρα έκανε δίωρη ομιλία στην Πνύκα με φόντο την Ακρόπολη. Η φωτογραφία και το βίντεο έκαναν το γύρο του κόσμου. Όλα για την επικοινωνία. Ζούμε στην εποχή του «φαίνεσθαι» και της «δικτατορίας της αισθητικής».

Ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει κάτι από μία φωτογραφία του Μακρόν με τη φανέλα του; Εύκολη η απάντηση. Πολλά! Και μόνο αυτό καθαυτό το γεγονός προσδίδει κύρος στο σύλλογο του Πειραιά και η αντιμετώπισή του απ όλους όσους συναλλάσσονται μαζί του και τον πρόεδρό του φυσικά, σε όλο τον κόσμο, είναι τελείως διαφορετική, όταν ολόκληρος πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας δέχεται ως δώρο τη φανέλα του.

Όταν ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας σε κρατάει στα χέρια του, σε εξισώνει μαζί του επικοινωνιακά που σημαίνει ότι αυτόματα σε εισάγει σ’ ένα ανώτερο κλαμπ στον κόσμο των μπίζνες. Κι όχι μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και το Μαρινάκη, επίσης. Διότι τα πάντα είναι μπίζνες σήμερα με αιχμή τους την επικοινωνία.

Για να φτάσει, ωστόσο, ο Μακρόν να κρατήσει στα χέρια του τη φανέλα του Ολυμπιακού, κάποιος είχε την ιδέα και κάποιος έπρεπε να την υλοποιήσει. Όποιος είχε αυτή την ιδέα, που δεν γνωρίζω ποιος είναι, θα πρέπει πάραυτα να πάρει… αύξηση και μπόνους. Αυτός που υλοποίησε την ιδέα, ήταν ο Κριστιάν Καρεμπέ. Πέραν των όποιων αρμοδιοτήτων που έχει στον Ολυμπιακό περί των μεταγραφικών θεμάτων, είναι και μία κινούμενη διαφήμιση για τον σύλλογο του Πειραιά.

Όταν ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Καρεμπέ για ποδοσφαιριστή, είχα γράψει ένα προφητικό κείμενο. Επιτρέψτε μου, χωρίς έπαρση, να το ανασύρω. Ο Καρεμπέ, είχα γράψει, μπορεί να προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες στον Ολυμπιακό, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αυτό ήταν αδιαμφισβήτητο. Θα μπορούσε κι εκτός γηπέδου να συμβάλει στην «εικόνα» του Ολυμπιακού παγκοσμίως κι όχι μόνο στην Ευρώπη.

Γιατί θα μπορούσε να το κάνει αυτό ο Καρεμπέ; Γιατί είναι ο… Καρεμπέ. Η αναγνωρισιμότητά του είναι εφάμιλλη μ’ αυτή του εκάστοτε προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας. Μην πω ότι έχει και μεγαλύτερη. Είναι πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γαλλίας, είναι και τροπαιούχος Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Να θυμίσω, ότι επί καγκελαρίας Χέλμουτ Κολ στη Γερμανία, η σύζυγός του είχε πει στην τηλεόραση, «είναι μόνο ένας καγκελάριος, ενώ ο Φραντς Μπεκενμπάουρερ είναι ένας αυτοκράτορας». Αντιλαμβάνεσθε…

Δεν λησμονούμε, φυσικά, ότι ο Καρεμπέ είδε και τον Σαρκοζί όταν ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας είχε κάνει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Τον συνάντησε ως «υπάλληλος του Ολυμπιακού». Πάλι ο Ολυμπιακός. Άρα, λοιπόν, μη μας εκπλήσσει που ο Μαρινάκης πουλάει 22 εκατ. ευρώ το Ρέτσο, ζητάει παίκτες από πρωτοκλασάτους συλλόγους της πρέμιερ λιγκ και γενικότερα συμμετέχει σ’ ένα υψηλών προδιαγραφών «παζάρι». Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω του σήμερα.

Σε ενδιαφέρει