Δικαίωση του betmasters.gr για το GRExit

Θα απέκλειαν την Ελλάδα ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, όπως αποκλειστικά είχαμε γράψει, αν δεν αποσυρόταν η διάταξη ‘περί κωλύματος’ παραγόντων
kou

Η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΟ, παρουσία εκπροσώπων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ τελείωσε, η επίμαχη διάταξη περί «περί κωλύματος παραγόντων» αποσύρθηκε και το καταστατικό υπερψηφίστηκε. Δεν ετέθη, συνεπώς, θέμα GRExit, όπως έγραψε το betsmasters.gr το πρωί της Παρασκευής. Επιτρέψτε μου, όμως, ν’ αναφέρω τι ακριβώς έγινε από το πρωί της Παρασκευής, μόλις το betmasters.gr δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο «GRExit και “μνημόνιο Κουτσοκούμνη”».

Το προσωπικό μου e-mail σχεδόν τίγκαρε από παράγοντες του ποδοσφαίρου, πολλοί εξ΄αυτών ήταν παρόντες στη γενική συνέλευση, οι οποίοι και… παραπονέθηκαν ότι… κινδυνολογώ (!) όταν γράφω για GRExit. Κι ότι δεν τέθηκε ποτέ από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της εθνικής μας ομάδας από το διεθνές ποδόσφαιρο.

Κι όχι μόνο παράγοντες του ποδοσφαίρου, αλλά και… συνάδελφοι, «φίλοι», που με καλούσαν να αποσύρω το συγκεκριμένο άρθρο, «γιατί θα εκτεθείς». Ακούστε, λοιπόν, τι είπε στη γενική συνέλευση ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ, Νοντάρ Αχαλκάτσι: «Το GRExit είναι μία επιλογή, αλλά δεν τη θέλουμε». Πλήρης δικαίωση και του betmasters.gr και δική μου. Είναι από τις μικρές χαρές που παίρνει ο δημοσιογράφος σ’ αυτό το επάγγελμα. Μετά τη γενική συνέλευση, όλοι, βέβαια, επισήμαναν ότι ο κίνδυνος του GRExit ήταν ορατός.

Ναι, δεν είναι κακό ο δημοσιογράφος να παινεύει τα… γένια του. Για να το κάνει, ωστόσο, πρέπει να τα… έχει. Και τα χτένια, επίσης. Όσο αφορά τους «παράγοντες» του ποδοσφαίρου, που η «σφαίρα» τους φτάνει μόνο στην εκτίμηση κατά τον ορισμό η κλήρωση των διαιτητών, αν είναι «δικός μας» ή των «απέναντι», έχω να πω, ότι το γεγονός και μόνο ότι… πλακώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κι ακούστηκαν βαριές κουβέντες, εμένα μου φτάνει. «Όταν γράφετε την αλήθεια, λίγοι θα σας συμπαθούν. Περισσότεροι θα σας αντιπαθούν, αλλά κανένας δε θα σας περιφρονεί». Αυτά είναι τα λόγια του Π. Κόκκα.

Στο μεταξύ, το ρεπορτάζ συνεχίζεται για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Είναι «όλα καλά»; Δε νομίζω. Είναι μία από τα ίδια, αυτό μπορούμε να πούμε γι αρχή. Περισσότερα νέα θα έχουμε από αύριο και μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο. Κι εδώ, θα πούμε αλήθειες… αληθινές κι όχι «φτιασιδωμένες».

Σε ενδιαφέρει