Η FIFA μετατρέπει σε ζόμπι τους ποδοσφαιριστές

Άνθρωποι που δεν έχουν παίξει ποτέ μπάλα, απαγορεύουν στους παίκτες να διαμαρτύρονται προς το διαιτητή
brazil and croatia player

Το ποδόσφαιρο «φακελώνεται» ηλεκτρονικά, πλέον, «για το… καλό του», λένε, οι «πατέρες» της FIFA, που φυσικά, δεν έχουνε παίξει ποτέ μπάλα. Κι αν θεωρήσουμε ότι το instant replay παρέχει δικαιοσύνη, αν και είναι απίστευτα βαρετό να διακόπτεται το παιχνίδι με το διαιτητή να δείχνει χαρακτηριστικά το βίντεο σχηματίζοντας ένα αόρατο τετράγωνο με τα χέρια του, αλλού βρίσκεται το σοβαρό της μετάλλαξης που επιχειρείται. Στο… θυμό των ποδοσφαιριστών!

Ο θυμός θα… απαγορεύεται στο ποδόσφαιρο και θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών από την ομάδα της οποίας οι παίκτες μαζεύονται γύρω από το διαιτητή, προκειμένου για να διαμαρτυρηθούν. Αυτό είναι ακόμα ένα «μέτρο» που θα πάρει η FIFA, προκειμένου, λέει, να κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρο. Στην πραγματικότητα, μετατρέπει τον ποδοσφαιριστή σε ζόμπι. Δίχως συναισθήματα. Διότι αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα μιας μεταλλαγμένης κοινωνίας. Να μην υπάρχουν συναισθήματα στον κόσμο, με την απειλή της τιμωρίας.

Διότι τα συναισθήματα, όπως αναφέρει η ψυχολογία, παράγουν σκέψη και δράση, που δεν είναι ζητούμενο στην σύγχρονη εποχή (και) στο ποδόσφαιρο. Ο λαουτζίκος πρέπει να υπακούει χωρίς να σκέφτεται και γι αυτό έχει φροντίσει η «νέα κοινωνία των ανθρώπων». Με την απειλή αφ’ ενός και την τεχνητή νοημοσύνη, αφ’ ετέρου, έννοια, επίσης ψυχολογική, που συνοψίζεται σε τίτλους διάφορων «τηλεριάλιτι».

Μα, είναι δυνατόν, στο ποδόσφαιρο να μην υπάρχει θυμός, οργή, αντίδραση; Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες, θυμός η οργή προς το διαιτητή, όταν ο παίκτης νιώθει εκείνη τη χρονική στιγμή, ότι μία κατάσταση υπερβαίνει τα όριά του; Δεν εξετάζουμε αν έχει δίκαιο ή άδικο, καθότι στα υψηλά στάνταρντς αδρεναλίνης δεν τον βοηθούν. Άλλο αυτό κι άλλο να τον καλεί η FIFA να «φυλακίσει» το συναίσθημά του.

Κι ο ανεκδήλωτος θυμός τι σημαίνει, όπως λένε και τα κιτάπια; Χαμηλότερη αυτοεκτίμηση, ειδικά κατά την διάρκεια του αγώνα, που εν τέλει αποβαίνει εις βάρος και της διάθεσης να παίξει καλύτερη μπάλα. Αυτοί οι «επινοητές» της δεκάρας της συναισθηματικής απονεύρωσης των ποδοσφαιριστών, είναι οι ίδιοι με άλλα ονοματεπώνυμα, που καταδίκασαν σε αφανισμό έναν λαό, γιατί δεν βγαίνουν τα λογιστικά νούμερα στις αξιολογήσεις του Euroworking Group κλπ. Αποφασίζουν όσοι δεν έχουν παίξει μπάλα και όσοι δεν ξέρουν τι είναι πείνα.

Σε ενδιαφέρει