Βία είναι οι εκθέσεις Βακάλη για τον ΠΑΟΚ

Αυτό το ‘είπα – ξείπα’ του παρατηρητή του τελικού κυπέλλου, είναι η διαφορά ανάμεσα στο ‘δηλητήριο’ και το ‘νέκταρ’ των χουλιγκάνων
Βία είναι οι εκθέσεις Βακάλη για τον ΠΑΟΚ

Τι είναι βία; Βία είναι ο παρατηρητής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλο να συντάσσει μία συμπληρωματική έκθεση, η οποία αναιρεί την πρώτη. Και στην οποία συμπληρωματική έκθεση, να «αθωώνει» τον ΠΑΟΚ. Βία είναι να βγάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωση, ότι αφαίρεση βαθμών από τα επεισόδια, θα είναι «μέγα σκάνδαλο».

Για να μην παρεξηγηθούμε, ότι στοχοποιώ τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του, μπορείτε να βάλετε όποια ΠΑΕ θέλετε. Και στη θέση του παρατηρητή Νίκου Βακάλη, που έκανε την συμπληρωματική έκθεση, όποιον άλλον νομίζετε. Δεν αλλάζει κάτι. Στηλιτεύω τη νοοτροπία και τα πρόσωπα είναι απλά το μέσο.

Ελάτε, λοιπόν, στη θέση των δικαστών, που πρέπει ν’ αποφανθούν για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ενώ αρχίζουν τα play of. Έχετε στα χέρια σας την πρώτη έκθεση του Βακάλη που ενοχοποιεί τον ΠΑΟΚ και μία δεύτερη, από το ίδιο πρόσωπο, που σχεδόν τον αθωώνει! Τι, ακριβώς, λαμβάνεις υπ όψιν;

Ο Βακάλης ισχυρίζεται στην δεύτερη έκθεσή του ότι έκανε… λάθος στην πρώτη. Μπερδεύτηκε. Μπορεί να είναι έτσι. Ακριβώς επειδή μπερδεύτηκε, θα πρέπει να παραιτηθεί και από παρατηρητής και από πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου. Αν το είχε κάνει, πράγματι, θα υπήρχε η ευθιξία και η συνέπειά της, που θα ήταν η παραίτηση.

Το εκπαιδευμένο, όμως, μυαλό του οπαδού, πάει κατ’ ευθείαν στο… πονηρό και δικαίως. Αμέσως έβγαλε το «συμπέρασμα» ότι υπήρξε «δάκτυλος» στην όλη υπόθεση. Κι αν το υποθέτει ο απλός υποψιασμένος οπαδός, δεν θα το κάνει ο δικαστής; Κι οι δικαστές, μέρος της κοινωνίας είναι, δεν ζούνε σε γυάλα.

Αυτή η διαρκής αμφισβήτηση – δηλητήριο για ό,τι συμβαίνει ή δεν συμβαίνει, με την οποία είναι τιγκαρισμένη η φλέβα των οπαδών, είναι αυτή που παράγει βία. Είναι οι ανακοινώσεις – «φωτιά» των ΠΑΕ που τροφοδοτούν τη βία. Είναι και οι ανακοινώσεις «δίκη προθέσεων», που σημαίνει ότι αν ξεμείνεις από επιχειρήματα, φτιάχνεις μία ωραία θεωρία και τη λανσάρεις ως… σανό.

Σε ενδιαφέρει