Αφιέρωμα στην Betshop Basket League 2018/19

Το πρωτάθλημα της Α1 ή αλλιώς της Betshop Basket League βάζει τα... καλά του και ανοίγει την αυλαία της νέας αγωνιστικής σεζόν.
thumbnail afieroma betshop basket league

Το μπάσκετ επιστρέφει επιτέλους στην καθημερινότητά μας και ειδικότερα στα Σαββατοκύριακά μας.

Η Betshop Basket League ή όπως την έχουν μάθει οι παλιότεροι ως Α1, κάνει πρεμιέρα το επόμενο 48ωρο και η φετινή σεζόν προμηνύεται πιο «καυτή» από όλα τα τελευταία χρόνια, αφού το επίπεδο κατά γενική ομολογία έχει ανέβει.

Φυσικά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι εκ νέου οι δύο διεκδικητές του τίτλου, με τους «πράσινους» ως πρωταθλητές να φαίνεται να είναι στην… pole position, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν έπειτα από δύο χρόνια χωρίς τίτλο να αλλάξουν σελίδα, δίνοντας τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας σε έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, Ντέιβιντ Μπλατ και διαφοροποιώντας πλήρως το αγωνιστικό τους προφίλ.

Από εκεί και πέρα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι σε πρώτη ανάγνωση τα φαβορί για την 3η θέση και από εκεί μετά υπάρχει ο πολύ ισχυρός και… ακριβός Προμηθέας, η βαριά φανέλα του Άρη, το εκπληκτικό την περσινή σεζόν Λαύριο, ενώ με μεγάλες αξιώσεις ανέβηκε το Περιστέρι που έχει στον πάγκο του τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Σε θεωρητική βάση, η ομάδα που υπολείπεται των υπολοίπων είναι ο Πανιώνιος, που έχοντας πολλές διοικητικές αναταράξεις το καλοκαίρι, άργησε να συμπληρώσει το ρόστερ του, αλλά όλα θα κριθούν στο παρκέ.

Οι ομάδες

Παναθηναϊκός

Κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός που φυσικά αποτελεί την πιο «βαριά» φανέλα στο ελληνικό μπάσκετ. Δύο σερί πρωταθλήματα για τον Τσάβι Πασκουάλ, αλλά φέτος αποφασίστηκε η αλλαγή της λογικής και η στροφή στο ελληνικό στοιχείο. Αποχώρησαν τα πολύ βαριά συμβόλαια των Σίνγκλετον και Τζέιμς, έγινε η μεγάλη… μεταγραφή με την ανανέωση του συμβολαίου του Νικ Καλάθη ενώ «αποδυνάμωσε» τον αντίπαλό του με την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Σε αυτούς προσθέστε και την ανανέωση του συμβολαίου του Νίκου Παππά, που μετατράπηκε σε μίνι – σίριαλ. Επανέφερε στην Ελλάδα τον Γιώργο Παπαγιάννη, που δεν έπιασε στο NBA, ενώ στους ξένους πρόσθεσε τους Ντεσόν Τόμας, Κιθ Λάνγκφορντ και τον παλιό του γνώριμο, Στεφάν Λάσμε. Ταυτόχρονα, εν όψει της φετινής σεζόν περιμένει πλέον περισσότερα από τον Ντίνο Μήτογλου που ήδη έχει φανεί ότι αξίζει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, ενώ η εμπειρία και τα ποιοτικά λεπτά του Ματ Λοτζέσκι που φάνηκε στους περσινούς τελικούς πόσο σημαντικός είναι, βρίσκονται ακόμα στο ρόστερ. Παρελθόν από την ομάδα, εκτός από τους δύο Αμερικανούς που αναφέραμε, αποτελούν και οι Ζακ Όγκαστ, Μάρκους Ντένμον που αυτά που έδωσαν ήταν αρκετά λιγότερα με ό,τι περίμενε η ομάδα από αυτούς.

Εκτίμηση: Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί και για τον φετινό τίτλο, αφού διατήρησε τον Νικ Καλάθη και ταυτόχρονα έκανε ποιοτικές προσθήκες, αποκτώντας τον Παπαπέτρου και τον Λάνγφορντ. Ωστόσο, είναι και η επιλογή του Ολυμπιακού να αλλάξει πλήρως, οπότε στις αποδόσεις αυτό φαίνεται. Στο 1,45 να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα το «τριφύλλι», στο 1.87 να πραγματοποιήσει 25 νίκες στην κανονική διάρκεια, δηλαδή να υποστεί μόλις μία ήττα.

Ποιος θα κατακτήσει τη φετινή Betshop Basket League; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Ολυμπιακός

Δύο χρόνια χωρίς τίτλο και ειδικά την τελευταία σεζόν με… μετρίως μέτριο μπάσκετ, ήταν πολλά για τον Ολυμπιακό. Για αυτόν τον λόγο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Ντέιβιντ Μπλατ, που αποτελεί έναν από τους πιο έξυπνους προπονητές μπάσκετ της εποχής μας, έχοντας προπονήσει και τον Λεμπρόν Τζέιμς στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η αλλαγή προπονητή, έφερε και αλλαγή φιλοσοφίας, με τον Αμερικανοϊσραηλινό κόουτς να θέλει πιο γρήγορο και πιο αθλητικό μπάσκετ. Στην ομάδα παρέμεινε ο ηγέτης της, Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Παπανικολάου, αλλά όχι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που μεταπήδησε στο αντίπαλο «στρατόπεδο». Αποκτήθηκαν οι Αμερικανοί Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος, Ζακ ΛεΝτέι, ο Γάλλος Αξέλ Τουπάν και ο Λετονός Γιάνις Τίμα. Παράλληλα, επέστρεψε στην Ελλάδα ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μετά την περιπέτεια του εξωτερικού με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Εκτίμηση: Αποτελεί ερωτηματικό όχι για το αν θα είναι ο άμεσος διεκδικητής του τίτλου, αλλά για το πραγματικό του επίπεδο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού οι δύο Αμερικανοί είναι μεν ταλαντούχοι, άλλα άπειροι σε τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο. Στο 1.95 να κάνει από 24 νίκες και πάνω και στο εξαιρετικό 2.80 η απόδοση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ

Αν στον αθλητισμό μετράει σε μεγάλο βαθμό η τελευταία… γεύση που αφήνει μια ομάδα, τότε πράγματι η σεζόν για τον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική. Με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο της ομάδας η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε την 3η θέση του πρωταθλήματος, καθώς στα play – off σκούπισε αρχικά την ΑΕΚ και μετά τον Προμηθέα (προηγήθηκε ο φυσιολογικός αποκλεισμός από τον Παναθηναΐκό), δείχνοντας ότι ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Το φετινό καλοκαίρι κατάφερε να κρατήσει τον εξαιρετικό και έμπειρο πλέι – μέικερ, Φιλ Γκος, απέκτησε τον Γιάννη Αθηναίου και Σταύρο Σχίζα, επανέφερε τον Ουίλ Χάτσερ και πρόσθεσε στους ξένους του τους Τζαμάλ Τζόουνς, Γιανίκ Μορέιρα, Μαλίκ Πόουπ και Ντάριους Γκάρετ. Στα μέχρι τώρα φιλικά έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο και μάλλον θα είναι ικανός να διεκδικήσει εκ νέου την 3η θέση, έχοντας ως σημαντικότερους ανταγωνιστές την ΑΕΚ και τον Προμηθέα.

Εκτίμηση: Δεν τίθεται κάποιο ερώτημα για την παρουσία του στα play – off. Θα είναι κανονικά και οι αποδόσεις του 1.10 μιλούν από μόνες τους. Στο 1.87 να πετύχει από 17 νίκες και πάνω, όσες δηλαδή πέτυχε και πέρυσι, αλλά φέτος θα είναι πολύ νωρίτερα έτοιμος από ό,τι την προηγούμενη σεζόν.

Προμηθέας

Πολλοί πέρυσι μιλούσαν για την πορεία του Λαυρίου, αλλά η πραγματική ομάδα – θαύμα ήταν ο Προμηθέας. Τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια και 4η μετά την ολοκλήρωση των play – off για τους Πατρινούς στη δεύτερη συμμετοχή τους στην Α1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη φετινή περίοδο να συμμετέχει και στο Basketball Champions League, γεγονός που προκαλεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε δύο αγώνες την εβδομάδα. Το δεδομένο είναι ότι υπήρξε ενίσχυση για την πολύ απαιτητική σεζόν που ακολουθεί. Δίπλα στους Γκίκα και Σαλούστρο που έκαναν το «μπαμ» την περσινή σεζόν, προστέθηκαν οι έμπειροι Τσαϊρέλης και Κατσίβελης, αλλά και ο Κασελάκης που επέστρεψε στα πάτρια μετά το πέρασμα που είχε στην Αστάνα. Χολ, Λίποβι και Έλις παρέμειναν και αποκτήθηκαν οι Μέιερ, Παρκς και Μπράουν. Σοβαρές απώλειες αυτών των Μιλόσεβιτς, Φαγέ και Πράδερ.

Εκτίμηση: Θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε δύο διοργανώσεις; Αυτό είναι το πολύ μεγάλο ερώτημα για τους Πατρινούς, έπειτα από μία εξαιρετική χρονιά. Προσωπικά μου είναι πολύ δύσκολο πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και θα ποντάρω στο Under 16.5 νίκες. Δεν τίθεται ερώτημα για την παρουσία του στην 8άδα.

ΑΕΚ

Έπιασε ταβάνι η περσινή ΑΕΚ και το ερώτημα που προκύπτει είναι το τι παραπάνω μπορεί να πετύχει τη φετινή χρονιά. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και αυτό που έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ο νέος προπονητής της ομάδας, Λούκα Μπάνκι, που αναλαμβάνει τα ηνία μετά την περίοδο του Ντράγκαν Σάκοτα. Η «Ένωση» επικρατώντας τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ σε μία πορεία – παραμύθι κατέκτησε και το Basketball Champions League, του οποίο το Final 4 έγινε στο ΟΑΚΑ. Είναι μάλλον υπερβολή να πει κανείς ότι στόχος είναι ένα ανάλογο επίτευγμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στο ίδιο το μπάσκετ που παίζει, αφού μεγάλο ρόλο πέρσι έπαιξε το γεγονός ότι είχε πολύ ποιοτικούς Αμερικανούς. Ο ελληνικός κορμός (Σάκοτα, Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης, Καββαδάς, Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος) παραμένει και προστέθηκε σε αυτόν ο Χάρης Γιαννόπουλος, όπως και ο Αμερικανός σέντερ, Χάντερ. Επιπλέον αποκτήθηκαν οι Ματσιούλις και Μάλκομ Γκρίφιν (έχει περάσει από τον Κολοσσό Ρόδου) με τις θέσεις των ξένων να συμπληρώνουν οι Καναδός γκαρντ Ρατάν Ξαβιέ Μέις, ο Κουβανός φόργουορντ Χάουαρντ Σαντ – Ρος αλλά και ο Αμερικανός, επίσης φόργουορντ, Έβαν Τάιλερ Ρόμπερσον. Παρελθόν οι κομβικοί την περσινή χρονιά, Πάντερ, Γκριν, Μάνι Χάρις, Ντελρόι Τζέιμς και οι Έλληνες, Βασιλόπουλος και Μαυροειδής.

Εκτίμηση: Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο σύνολο που θα χρειαστεί το χρόνο του, όπως και ο Λούκα Μπάνκι θα χρειαστεί το χρόνο του. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Το Line των νικών βρίσκεται στις 18.5 νίκες και το Over – Under στο 1.87.

Λαύριο

Μέχρι κάποιο σημείο, όλη η μπασκετική Ελλάδα μιλούσε για «θαύμα» του Λαυρίου, αλλά κάποια στιγμή «ξεφούσκωσε», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έκανε καλή σεζόν. Κάθε άλλο, η πορεία του ήταν εξαιρετική και μάλιστα φέτος έπαιξε και προκριματικά στο Fiba Europe Cup. Αποκλείστηκε τελικά από την Ντνίπρο, αφού δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τη νίκη με 9 πόντους που είχε στο πρώτο παιχνίδι. Αλλάζει λίγο η λογική φέτος, αφού ο φοβερός και τρομερός, ΜαΚένζι Μουρ αποχώρησε και έγινε στροφή στο ελληνικό στοιχείο. Αποκτήθηκαν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Μιχάλης Λούντζης και ο Μαστρογιαννόπουλος που έχει εξαιρετικές συστάσεις από την Α2. Σε ό,τι αφορά τους ξένους παρέμειναν οι Νίξον και Λαμπ, ενώ αποκτήθηκε ο Μιλόσεβιτς, αλλά και οι Σάιλας Νέλσον, Τάι Οντιάσε. Προπονητής εννοείται ότι παραμένει ο Χρήστος Σερέλης που συμπληρώνει 15ετία(!) στον πάγκο.

Εκτίμηση: Με την εξαιρετική χρονιά που έκανε πέρυσι, οι στόχοι παραμένουν ανάλογα υψηλοί. Η είσοδος στα play – off είναι φυσιολογικά χαμηλά σε απόδοση (1.50) ενώ το line των νικών βρίσκεται στο 12,5 με απόδοση στο 1.87.

Κύμη

Πολλοί τη θεωρούσαν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, αλλά η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη όχι μόνο σώθηκε πολύ εύκολα, αλλά μπήκε στα play – off, τερματίζοντας στην 7η θέση. Ωστόσο, όλη η ομάδα άλλαξε και κυρίως ο ηγέτης της ομάδας, Θάντους ΜακΦάντεν (πήγε Τενερίφη), που πέρυσι ήταν όλα τα λεφτά! Ως «βαρύ πυροβολικό» αποκτήθηκε ο Μπολντς που αγωνιστεί σε Απόλλωνα και Λαύριο ενώ η βάση των Ελλήνων αποτελείται από τους Τσιάρα, Πουλιανίτη, Μαραγκό και Στυλιανού.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολο να πραγματοποιήσει την ίδια σεζόν όπως πέρυσι, αφού δεν βρίσκεις κάθε μέρα έναν ΜακΦάντεν. Με δεδομένο ότι το επίπεδο σε σχέση με πέρυσι έχει αυξηθεί κατακόρυφα, πρώτος στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Αυτό μπορεί να το πετύχει όπως έδειξε και στο παιχνίδι Κυπέλλου με το Ρέθυμνο. Στο 2.50 να τερματίσει στην 8άδα, στο 9.5 το line των νικών της.

Κολοσσός Ρόδου

Η πιο συνεπής περιφερειακή δύναμη της Betshop Basket League είναι για 11η σεζόν στην Α1 από τις οποίες, 8 φορές έχει τερματίσει στην 8άδα. Φέτος, όμως, άλλαξε σελίδα, αφού αποχώρησε έπειτα από τέσσερα χρόνια ο Άρης Λυκογιάννης και τη θέση του πήρε ο Νίκος Βετούλας. Η πιο σημαντική προσθήκη του καλοκαιριού ήταν αυτή του Δημήτρη Μαυροειδή, ενώ στους υπόλοιπους Έλληνες υπάρχουν οι Γεωργαλλής, Μπιλλής, Παπαδάκης, Αγγελάκος, Δημάκος και Γεωργάκης. Από τους ξένους, ο μοναδικός που είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό είναι ο Άσκα, που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ.

Εκτίμηση:Έχει πέσει το μπάτζετ και ο πήχης για τον Κολοσσό Ρόδου που φέτος θέλει για αρχή να ξεμπλέξει γρήγορα από περιπέτειες. Δύσκολο να επαναλάβει πορεία 8άδας. Στο 10,5 το line για τις νίκες της φετινής περιόδου, με το over να είναι σε απόδοση 2.00, ενώ στο 2.25 είναι η απόδοση για συμμετοχή στα play – off.

Άρης

Εν μέσω της διοικητικής λαίλαπας Λάσκαρη, ο Άρης γύρισε σελίδα και με τον Γουλιέλμο στην κεφαλή του συλλόγου υπάρχει πλέον ένα νοικοκύρεμα και η στοιχειώδης συνέπεια. Προπονητής παραμένει ο Βαγγέλης Αγγέλου που με την έλευσή του πέρυσι έσωσε τους «κίτρινους» από τους… εφιάλτες του υποβιβασμού. Περιορισμένο το μπάτζετ της φετινής περιόδου και περιμένει από παίκτες που καλούνται να κάνουν φέτος το κάτι παραπάνω (Μποχωρίδης, Φλιώνης, Χρηστίδης) και από επιλογές που έχουν εμπειρία από την κατηγορία (Μπελ, Βεργίνις, Σλαφτσάκης, Λάκι Τζόουνς, Μάικλ Κάιζερ, Γκάρι ΜακΓκί και ο Ραμόν Χάρις). Παράλληλα, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από το Περιστέρι ο Γιώργος Αγγέλου που είναι γιος του προπονητή και ξεχωρίζει για το πολύ καλό του σουτ. Κύριο όπλο του θα είναι η άμυνα, ενώ το γεγονός ότι αποκλείστηκε από την Ευρώπη, έπειτα από την ήττα του στη Θεσσαλονίκη από τη Νίζνι, μπορεί να αποδειχθεί ως θετική εξέλιξη, αφού θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για αυτό το ρόστερ να αντέξει σε δύο διοργανώσεις.

Εκτίμηση: Αρκετά αισιόδοξες παρουσιάζονται οι ιστοσελίδες για τη συμμετοχή του Άρη στα play – off, αφού προσφέρεται σε απόδοση μόλις στο 1.60. Δεν θα συμπορευτώ σε αυτή την αισιοδοξία, καθώς το επίπεδο φέτος έχει ανέβει και ο Άρης δεν έχει τόσο μεγάλη ποιότητα. Πέρυσι πέτυχε 10 νίκες και θεωρώ ότι κάπου στα ίδια μπορεί να είναι και φέτος με το line να είναι στις 12,5 ροζ φύλλα αγώνα.

Ρέθυμνο

Πολλές αλλαγές στο Ρέθυμνο μετά την περσινή 10η θέση. Στο ρόστερ παρέμειναν μόνο οι Χριστοδούλου και Ντάνιελς, ενώ αποχώρησαν οι πολύ σημαντικοί Μούντι, Γιαννόπουλος, Άρμστεντ και Λι. Προπονητής μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Βετούλα είναι ο Σταύρος Μυκονιάτης, ο οποίος πήρε… προαγωγή. Από τους πιο σημαντικούς που αποκτήθηκαν είναι οι Γλυνιαδάκης και Σιγκούνας, ενώ οι Κλάντον και Μπαρτ είναι οι πιο σημαντικοί ξένοι.

Εκτίμηση: Στόχος είναι επίσης η παραμονή στην κατηγορία, σε μια δύσκολη σεζόν για όλες τις ομάδες. Στο 2.40 η είσοδος του Ρεθύμνου στα play – off, στις 10,5 το line των νικών, με το Over να προσφέρεται στο 2.00.

Ήφαιστος Λήμνου

New entry για την Α1, καθώς η ομάδα που ήταν στη Λάρισα, τώρα μετακομίζει στο νησί του μεγαλομετόχου, Σπύρου Μπούμπουρα στη Λήμνο! Όπως ήταν φυσικό έπεσαν λεφτά για τη νέα ομάδα, ενώ ανακαινίστηκε και το κλειστό γήπεδου, που πλέον χωράει 1.300 άτομα. Προπονητής είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και απέκτησε γνωστούς παίκτες στο ελληνικό κοινό, όπως οι Γκότσερ, Μπρέιζελτον, Γουίγκινς και Έβανς. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Σμιθ και Φρεϊμάνις. Μούρτος, Μανωλόπουλος, Διαμαντάκος, Χαριτόπουλος, Σταμάτης και Γόντικας η βάση των Ελλήνων.

Εκτίμηση: Τα πολλά λεφτά που έπεσαν, έχουν φέρει την απόδοση εισόδου στα play – off μόλις στο 1.50(!), αριθμός που είναι υπερβολικός και λόγω απόδοσης θα πήγαινα στο αντίθετο σενάριο που βρίσκεται στο 2.50! Παρ’ όλα αυτά το Over 10,5 νίκες παίζεται σε απόδοση 1.87.

Πανιώνιος

Πέρυσι έγινε το θαύμα και παρέμεινε στην κατηγορία και σε πρώτη ανάγνωση, χρειάζεται άλλο ένα θαύμα για να είναι και τη νέα σεζον στην Α1. Περιορισμένο μπάτζετ, διοικητικές αναταράξεις και αλλαγές ακόμα και αλλαγή προπονητή είχε το μενού, με τον Χουγκάζ να αναλαμβάνει μετά τον αποχωρήσαντα Σκουρτόπουλο. Δίπλαρος και Καμπερίδης παραμένουν από πέρυσι και από τους ξένους μόνο ο Σίνγκλερ έχει κάτι να παρουσιάσει. Πάντα στην επικαιρότητα η κόντρα διοίκησης – οργανωμένων.

Εκτίμηση: Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ιστοσελίδες δεν προσφέρουν καν τον Πανιώνιο για το πόσες νίκες θα πετύχει τη φετινή σεζόν και όπου υπάρχει το line είναι στο 6,5. Πρώτο και μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό.

Περιστέρι

Πέντε χρόνια μακριά από την Α1 ήταν πολλά και για το Περιστέρι και για την ίδια την κατηγορία, που ξαναέχει στις τάξεις της μία από τις βαριές φανέλες στη χώρα. Προπονητής δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης, το όνομα του οποίο έχει συνδεθεί με τα καλύτερα χρόνια της ομάδας, όταν έπαιζε Ευρωλίγκα και διεκδικούσε και πρωτάθλημα ενώ η διοίκηση είναι ισχυρή με Κότση και Πολέμη να χρηματοδοτούν. Κλαρκ και Σκορδίλης έμειναν από την περσινή σεζόν, ενώ αποκτήθηκαν οι Βασιλόπουλος, Μουράτος, Αγραβάνης. Στους ξένους ξεχωρίζει ο πάρα πολύ καλός Χάροου και ο γνωστός μας από το Λαύριο, Γκρέι. Καλά στοιχεία δείχνει ο Ντάνιελ, ερωτηματικά οι Σίρκο και Μπεντίλ.

Εκτίμηση: Εύκολα ή δύσκολα (μάλλον εύκολα) το Περιστέρι θα σωθεί. Από εκεί και πέρα έχει καλές πιθανότητες και αποδόσεις για να μπει στα play – off (2.00), ενώ στο 1.87 βρίσκεται το ενδεχόμενο να κάνει από νίκες και πάνω.

Χολαργός

Μαζί με το Περιστέρι πήραν το εισιτήριο για την Α1 και όπως και το Περιστέρι, φαίνεται ότι έχει όλα τα φόντα όχι απλά για να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά για να καθιερωθεί. Προπονητής ο έμπειρος, Άρης Λυκογιάννης που είχε επιτυχημένη θητεία στον Κολοσσό και ο κύκλος του ολοκληρώθηκε. Μεταγραφικά το «μπαμ» έγινε με την απόκτηση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, ενώ αποκτήθηκαν οι Σκουλίδας, Καλαϊτζάκης, Καμπερίδης, Σπυριδωνίδης και Κώττας. Οι ξένοι έχουν αρκετή πείρα, με τους γνώριμους από την Α1 Οκερεαφόρ (Κύμη), Αγκμπελέσε (Ρέθυμνο), Φιτζπάτρικ (Απόλλων Π., Ρέθυμνο) και νέα πρόσωπα τους Χόκινς, Ντόρσεϊ και Λαβ.

Εκτίμηση: Καλή ομάδα ο Χολαργός, αλλά ο στόχος του είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Στο 3.70 να βρεθεί στα play – off, στο 1.87 να κάνει από 9 νίκες και πάνω.

Σε ενδιαφέρει