Β’ Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Μάχες μέχρις εσχάτων

Χαμός γίνεται στον δεύτερο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, όπου η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στο όριο και οι ισοβαθμίες αποτελούν ένα πολύ ορατό σενάριο.
dQMGBCfdkovOjCGmdtQ

Προτελευταία αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, με τη Λιθουανία να έχει θεωρητικά το ευκολότερο έργο κόντρα στους Ουκρανίας. Μάχες σώμα με σώμα αναμένονται μεταξύ Ιταλίας – Γερμανίας και Ισραήλ – Γεωργίας που μπορούν να κρίνουν ακόμα και την πρόκριση.

Ανάλυση

Ουκρανία – Λιθουανία

Φώναξε «παρών» στην υπόθεση πρόκριση η Ουκρανία μετά την σπουδαία νίκη επί των Γεωργιανών με 88-81. Σταθερά πρώτος σκόρερ ο καταπληκτικός Πουστόβι με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Λουκάσοφ μοίρασε 12 ασίστ. Για να έχει ελπίδες πρόκρισης χρειάζεται απαραιτήτως τουλάχιστον μία νίκη στα δύο εναπομείναντα ματς. Περισσότερο θα την ψάξει την τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Ισραήλ. Οι Λιθουανοί έχουν ρεκόρ 2-1 με πιο πρόσφατη τη νίκη επί των Ιταλών με 78-73. Έδειξε ότι μπορεί να παίξει όταν χρειαστεί και πολύ καλή άμυνα. Ο Γιουσκεβίτσιους ήταν τρομερός με 20 πόντους, αλλά στην κορυφή της λίστας των σκόρερ παραμένει ο ηγέτης Βαλαντσιούνας. Αποκλειστικά από τη δική της διάθεση θα εξαρτηθεί τόσο η νίκη σήμερα, όσο και η τελική διαφορά. Καθαρός τζόγος το χάντικαπ των 15,5 πόντων.

Ποιος είναι πραγματικά ο Stoiximan

Ιταλία – Γερμανία

Πάλεψε μέχρι τέλους η Ιταλία, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στους Λιθουανούς χάνοντας με 78-73. Ο Ντατόμε πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις σταματώντας στους 24 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Πρώτη ήττα στη φετινή διοργάνωση. Ακόμα δεν έχει κλειδώσει την πρόκριση. Χρειάζεται μία νίκη σήμερα ή στο φινάλε με τη Γεωργία. Οι Γερμανοί παίζουν με ψυχή και έχουν ως όπλο την ομοιογένεια. Μπήκαν στη διοργάνωση με δύο νίκες, αλλά κόντρα στο Ισραήλ δεν τα κατάφεραν χάνοντας στο όριο με 82-80 παρότι έφτασαν να προηγούνται με διψήφια διαφορά. Έβγαλαν κούραση στην τελευταία περίοδο, πράγμα λογικό, αφού δεν έχουν το απαιτούμενο βάθος. Ο Σρέντερ συνεχίζει να είναι ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους. Απίθανος στο ζωγραφιστό ο Τέις με 15 ριμπάουντ. Συγκρούστηκε με την Ιταλία στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ χάνοντας με 89-82. Οριακή μάχη που θα κρίνει δεδομένα ένα εισιτήριο. Οι Ιταλοί δείχνουν να αντέχουν περισσότερο στην κούραση και τους… κραδασμούς. Θα τους δώσω το προβάδισμα νίκης.

Ισραήλ – Γεωργία

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο το Ισραήλ για να αντιδράσει και να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στους Γερμανούς με 82-80. Μάλιστα ανέτρεψε στην τελευταία περίοδο μια διψήφια διαφορά χάρη στο περιφερειακό σουτ και την αυταπάρνηση του Χόουελ που πήρε την ομάδα στις πλάτες του με 23 πόντους. Δεσπόζει στη ρακέτα ο Κάσπι με 11 ριμπάουντ. Για να έχει ελπίδες πρόκρισης επιβάλλεται να κερδίσει σήμερα της Γεωργία. Η ομάδα του Ζούρου έχει ρεκόρ 1-2 και η ήττα από την Ουκρανία με 88-81 αποτέλεσε τεράστιο πισωγύρισμα. Αποδείχτηκε περίτρανα πως πίσω από την εξαιρετική πρώτη πεντάδα που διαθέτει δεν υπάρχει το απαιτούμενο βάθος για να αντέξει στις απαιτήσεις τόσο δύσκολων συνεχόμενων αγώνων. Ο Πατσούλια ήταν ο πρώτος σκόρερ στον προηγούμενο αγώνα με 17 πόντους, ενώ ο έμπειρος Σενγκέλια είχε 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ κάνοντας όλες τις δουλειές στο παρκέ. Ξεκάθαρα η σημερινή αναμέτρηση μπορεί να κρίνει την πρόκριση για τη νικήτρια του ζευγαριού και ο νικητής αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η λογική λέει πως οι άμυνες θα έχουν τον πρώτο λόγο και το under 155,5 έχει το προβάδισμα. Δύσκολα ο νικητής θα βγει πάνω από τους 80 πόντους.

Σε ενδιαφέρει