Δ’ Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Η κορυφή χωράει μόνο μία

Ρωσία και Σερβία ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Ευρωμπάσκετ, αλλά μόνο μία θα παραμένει στην κορυφή του ομίλου μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση.
serbia

Δεύτερη αγωνιστική στον τέταρτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, με τη Λετονία και την Τουρκία να φτάνουν στην πρώτη τους νίκη κόντρα σε Βέλγιο και Μ. Βρετανία αντίστοιχα. Σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στις αήττητες Ρωσία και Σερβία με φόντο την πρωτιά.

Ανάλυση

Λετονία – Βέλγιο (14:15)

Προσπάθησε να κάνει την έκπληξη η Λετονία κόντρα στους Σέρβους, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς που την βονβάρδιζε από παντού. Έτσι υπέκυψε με 92-82, αν και η τελική διαφορά είναι πλασματική. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το τελευταίο δίλεπτο. Εξαιρετικός ο Μπέρτανς με 23 πόντους και 6 ασίστ. Το Βέλγιο από την άλλη μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση επικρατώντας σε ένα άκρως θεαματικό ματς της Μ. Βρετανίας με 103-90. Πρώτο βιολί ο Ντε Ζέου με 21 πόντους, πολύ καλή δουλειά από Βαν Ρόσομ, Ταμπού και Ζιλέ. Αγωνιστικά η Λετονία υπερτερεί και πολύ δύσκολα δεν θα κάνει σεφτέ στις νίκες. Λογικά θα μπει αποφασισμένη από νωρίς και θα καλύψει το χάντικαπ των 6,5 πόντων.

Ποιος είναι πραγματικά ο Stoiximan

Ρωσία – Σερβία (17:00)

Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που αναμένεται να παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου. Οι Ρώσοι έδειξαν χαρακτήρα κόντρα στην πολύ καλή Τουρκία επικρατώντας με 76-73. Μπροστάρης ο Σβεντ με 22 πόντους, θηρίο ο Μοζγκόφ, που κάλυψε τα καλάθια μαζεύοντας 9 ριμπάουντ. Για την Σερβία δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Σαν έχεις Μπογκντάνοβιτς διάβαινε. Ο Σέρβος γκάρντ τα κόλλαγε από παντού σταματώντας στους 30 πόντους. Μάλιστα με τρίποντο από τα 7,5 μέτρα λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος έβαλε την ταφόπλακα στα όνειρα των Λετονών και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του 92-82. Πολύ καλός ο Μάτσβαν με 10 ριμπάουντ, ενώ ο Γιόβιτς προσπάθησε να παίξει για τον μεγάλο απόντα Τεόντοσιτς μοιράζοντας 8 ασίστ. Ακόμα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι έχει μπροστά της η ομάδα του Τζόρτζεβιτς που δεν περιμένω να επικρατήσει εύκολα και λογικά αυτό θα συμβεί με λιγότερους από 7 πόντους. Ως εκ τούτου θα ποντάρω στον άσο.

Μ. Βρετανία – Τουρκία (21:00)

Έτρεξε πολύ, έπαιξε ελεύθερο μπάσκετ, αλλά δεν είχε το μυαλό της στην άμυνα η Μ. Βρετανία και έτσι στο τέλος υπέκυψε από το Βέλγιο με 103-90. Τουλάχιστον το διασκέδασε όσο μπορεί και το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και κόντρα στην Τουρκία. Νταμπλ-νταμπλ από τον χαρισματικό Ολασένι με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ. Σταθερή αξία ο Κλάρκ. Οι Τούρκοι με τη σειρά τους σε ένα μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε στο όριο υπέκυψαν με 76-73 από τη Ρωσία. Το παιχνίδι ήταν στο όριο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά η αλήθεια είναι πως συνεχώς κυνηγούσαν στο σκορ. Ο Οσμαν έκανε πράγματα και θαύματα με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Δεν τίθεται θέμα νικητή, με την σοβαρή Τουρκία να φτάνει στη νίκη, αλλά το χάντικαπ των 11,5 πόντων είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Προτιμότερο σαφέστατα το over 151,5 με τον άναρχο τρόπου που αγωνίζονται οι Βρετανοί.

Σε ενδιαφέρει