Πορτογαλία – Χιλή: Ο τελικός χωράει μόνο μία

Πρώτος ημιτελικός του Confederations Cup ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Χιλή στο Καζάν.
hqdefault

Στην Καζάν Αρένα χωρητικότητας 45.000 θέσεων θα κονταροχτυπηθούν η Πορτογαλία με τη Χιλή έχοντας ως στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Confederations Cup.

Τα προγνωστικά μου

Πορτογαλία – Χιλή : Χ

Ανάλυση

Η Πορτογαλία έκανε πλάκα στη φάση των ομίλων παίρνοντας την πρώτη θέση με επτά βαθμούς. Μοναδική γκέλα το 2-2 της πρεμιέρας με το Μεξικό. Στον τελευταίο αγώνα επικράτησε πολύ εύκολα με 4-0 της Νέα Ζηλανδίας. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Ρονάλντο στο 33’ από την άσπρη βούλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπερνάρντο Σίλβα έγραψε το 2-0, ενώ ο Αντρέ τριπλασίασε τα γκολ της ομάδας του στο 80’. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Νάνι στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Σάντος έφτασε τα 9 over στα 10 τελευταία ματς. Χάνουν το μεγάλο παιχνίδι ο ακραίος αμυντικός Γκερέιρο, ενώ ενοχλήσεις έχει ο μέσος Μπερνάρντο Σίλβα, που δίνεται αμφίβολος. Τιμωρημένος ο στόπερ Πέπε. Τη θέση του θα πάρει ο Φόντε ως παρτενέρ του Μπρούνο Άλβες. Δεδομένο το 4-4-2 , με τον Νάνι λογικά να παίρνει τη θέση του Μπερνάρντο, αφού ο Σάντος δύσκολα θα τον ξεκινήσει εφόσον δεν είναι 100% έτοιμος. Επιθετικός δίδυμο ο Ρονάλντο με τον Αντρέ Σίλβα.

Μάθε τα πάντα για τον Stoiximan

Η Χιλή από το ξεκίνημα της διοργάνωσης αποτελεί ένα από τα πιο καυτά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Κατέβηκε με όλα τα μεγάλα της ατού στο χορτάρι και ολοκλήρωσε αήττητη τη φάση των ομίλων με πέντε βαθμούς. Πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία πληρώνοντας ουσιαστικά το 1-1 με τους Αυστραλούς την τελευταία αγωνιστική. Έμεινε πίσω στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά συνήλθε άμεσα και απάντησε με τον Ροντρίγκες στο 67’. Στη συνέχεια έφτασε τουλάχιστον δύο φορές μια ανάσα από την ολική ανατροπή. Τα 8 από τα 10 τελευταία παιχνίδια της ήταν goal/goal Τρεις φορές έχει αντιμετωπίσει τους Πορτογάλους μετρώντας δύο ήττες και μία ισοπαλία. Σημαντική η επιστροφή του Μεδέλ, που θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας. Ο Πίτσι σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-1-2 και τον Βιδάλ συνδετικό κρίκο μεσαίας γραμμή και επίθεσης πίσω από τους φουνταριστούς Βάργκας και Σάντσες.

Πορτογαλία (4-4-2)

Πατρίσιο

Σέντρικ

Αλβες

Φόντε

Ελισέου

Νάνι

Καρβάλιο

Μουτίνιο

Γκομες

Ρονάλντο

Α. Σίλβα

Χιλή (4-3-1-2)

Μπράβο

Ισλα

Μεδέλ

Χάρα

Μποσεζούρ

Ντίας

Αράνγκις

Ερνάντες

Βιδάλ

Σάντσες

Βάργκας

Εκτίμηση

Σπουδαία μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Οι δύο προπονητές ρίχνουν το βάρος στη μεσαία γραμμή ώστε να πάρουν την κυκλοφορία της μπάλας. Υπό τον φόβο της ήττας δεν περιμένω να πάρουν μεγάλο ρίσκο και δίνω αυξημένες πιθανότητες στην ισοπαλία.

Σε ενδιαφέρει