Αυστραλία – Γερμανία: Πολλές αλλαγές στα «πάντσερ»

Η πρώτη αγωνιστική του φετινού Confederations Cup ολοκληρώνεται με τη μάχη της Αυστραλίας κόντρα στη Γερμανία των πολλών αλλαγών και δοκιμών.
Germany Vs Australia

Αυστραλία και Γερμανία λύνουν τις διαφορές του για έκτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια, με τα «πάντσερ» να προηγούνται έχοντας τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Τα προγνωστικά μου

Αυστραλία – Γερμανία: 2 & No Goal

Ανάλυση

Από νωρίς στα βάσανα η Αυστραλία, αφού πέφτει κατευθείαν στα βαθιά αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα της την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Συν τοις άλλοις το τελευταίο φιλικό με την Βραζιλία (0-4) επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού τραυματίστηκαν και τέθηκαν εκτός μάχης ο πολύπειρος αρχηγός Γέντινακ και ο αμυντικός Σμιθ, που έρχεται από εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Μπόρνμουθ στην Πρέμιερ Λιγκ. Στη θέση τους μπήκαν οι Τζέγκο και Γκέρσμπαχ. Πολύ μέτρια η παρουσία της στα προκριματικά του Μουντιάλ, που ναι μεν δεν χάνει, αλλά έχει υποπέσει σε τέσσερις ισοπαλίες και πλέον τρέχει και δεν φτάνει. Προέρχεται από πέντε goal/goal στα επτά τελευταία ματς. Στο Confederations Cup έχει να θυμάται μια δεύτερη θέση το 1997 στη Σαουδική Αραβία, μια τρίτη το 2001 στα γήπεδα της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας και μία όγδοη το 2005 στη Γερμανία. Μάλιστα τότε είχε αντιμετωπίσει στους ομίλους τα «πάντσερ» και ηττήθηκε με 4-3. «Μπορεί κατά πολλούς να είμαστε από τους φτωχούς συγγενείς του τουρνουά, αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω και να οδηγήσω την ομάδα σε επιτυχίες. Δεν πρόκειται να κλειστούμε στο καβούκι μας επειδή παίζουμε με τη Γερμανία», τόνισε ο Ποστέκογλου. Βέβαια το 3-5-2 που δουλεύει δεν μαρτυρά κάτι τέτοιο, αφού είναι ένα ξεκάθαρα αμυντικογενές σύστημα.

Ποιός είναι πραγματικά ο Stoiximan

Η Γερμανία μπαίνει στο χορό ως πρωταθλήτρια κόσμου, αλλά η αποστολή που κάλεσε ο Λεβ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Δεν κλήθηκαν για διάφορους λόγους οι Νόιερ, Χέβεντς, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Κρος, Μίλερ, Γκέτσε και Σούρλε. «Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το επόμενο Μουντιάλ. Άρα θα πρέπει να πάρουν εμπειρίες από ματς και διοργανώσεις υψηλού επιπέδου παίκτες με μικρότερες συμμετοχές», υποστήριξε ο Λεβ, που θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό σε παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στις ευχάριστες εκπλήξεις Λειψία και Χοφεχνάιμ στην Μπουντεσλίγκα. Παράλληλα σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2 και ξεκάθαρο στόχο να πάρει το κέντρο και να περνάει όλο σχεδόν το παιχνίδι από τα πόδια των μέσων του. Μπροστά θα έχει σε ελεύθερο ρόλο του μπαρουτοκαπνισμένους Βέρνερ και Βάγκνερ. Στον τελευταίο της επίσημο ματς έκανε πλάκα στο Σαν Μαρίνο επικρατώντας με 7-0 συμπληρώνοντας δέκα αγώνες δίχως ήττα. Παράλληλα έφτασε τα 9 no goal στα 11 τελευταία ματς. Δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ποτέ το Confederations Cup μετρώντας μία πέμπτη θέση το 1999 στο Μεξικό και μία τρίτη το 2005 στο σπίτι της.

Πιθανές ενδεκάδες

Αυστραλία (3-5-2)

Ράιαν

Ντέγκενεκ

Μακ Γκόουαν

Σένσμπουρι

Λουόνγκο

Μόι

Ρέγκιτς

Λέκι

Τρόιζι

Κρούζε

Τζούριτς

Γερμανία (3-5-2)

Λένο

Ρούτνιγκερ

Μουστάφι

Γκίντερ

Κίμιχ

Γκορέτσκα

Τσαν

Ντράξλερ

Χέκτορ

Βέρνερ

Βάγκνερ

Εκτίμηση

Ο Λεβ αλλάζοντας σύστημα δείχνει την πρόθεσή του να δουλέψει περισσότερο την άμυνα των Γερμανών. Λογικό, αφού τα «πάντσερ» από τη μέση και μπροστά διαθέτουν τρομερή ποιότητα όσες αλλαγές κι αν γίνουν από τον Γερμανό ομοσπονδιακό. Η Αυστραλία θα παλέψει φιλότιμα, αλλά στο τέλος θα υποκύψει. Διπλό με μηδέν παθητικό.

Σε ενδιαφέρει