Το πανόραμα των προκριματικών στη ζώνη της Ευρώπης

Αγωνιστική στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 στην Ευρωπαϊκή ζώνη. Τα ανοιχτά ζητήματα πολλά. Πρώτα όμως πρέπει να βάλουμε τα δεδομένα σε μια σειρά!
Το πανόραμα των προκριματικών στη ζώνη της Ευρώπης

Ετοιμαζόμαστε για αγωνιστική στα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Ευρώπης. Ύστερα από περίπου 2.5 μήνες, οι εθνικές ομαδες ξαναμαζεύονται για να παίξουν μια αγωνιστική. Ως γνωστόν, η δική μας εθνική πάει στη Βοσνία για τον “υπέρ πάντων αγώνα” με τους έτερους διεκδικητές της δεύτερης θέσης. Τι γίνεται όμως στους άλλους ομίλους; Που έχει μείνει η βαθμολογία; Πόσο θα επηρεάσει η αγωνιστική αυτή τα σενάρια πρόκρισης; Καλό είναι να τα δούμε λίγο όλα αυτά πριν έρθουν τα παιχνίδια. Θυμίζουμε ότι αυτή η αγωνιστική είναι η πρώτη του δεύτερου γύρου. 

Α’ Όμιλος

Στον 1ο όμιλο, η Γαλλία είναι στην πρώτη θέση (13β) και δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει την απευθείας πρόκριση. Τώρα θα κληθεί ν’ αγωνιστεί στην έδρα της δεύτερης Σουηδίας (9β) κι έτσι σε περίπτωση νίκης ξεφεύγει αρκετά από τους διώκτες της. Στοιχηματικά, σαφώς και το 1.16 της Γαλλίας δεν είναι κάτι το αξιόλογο, αλλά ακόμα και αν χάσει στη Σουηδία, δε βλέπουμε κάποιον άλλο να προσπερνάει τους Γάλλους.

Β’ Όμιλος

Στον 2ο όμιλο, οι Ελβετοί (15β) έχουν κάνει τη μεγάλη έκπληξη ως τώρα και με το απόλυτο “5 στα 5” βρίσκονται πάνω από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία (12β). Η Ουγγαρία (7β) κυνηγάει την έκπληξη με την δεύτερη θέση, αλλά μόνο εύκολο δεν το λες. Στοιχηματικά, μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες μεταξύ Ελβετίας (1.85) και Πορτογαλίας (1.90) να βρεθούν στην πρώτη θέση. Το μεταξύ τους ματς θα κρίνει τα πάντα λογικά, αφού στην διαφορά τερμάτων η Πορτογαλία είναι αρκετά μπροστά (+16 έναντι +7) και στην ισοβαθμία δεν έχει πρόβλημα. 

Γ’ Όμιλος

Στον 3ο όμιλο, έχουμε τη Γερμανία και τους άλλους. Οι Γερμανοί (15β) δε φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου. Έχουν το απόλυτο “5 στα 5”, έχουν 1 μόλις γκολ παθητικό και συνεχίζουν. Γι’ αυτό και δίνουν μόλις 1.01 για την πρώτη θέση. Πίσω τους, γίνεται σφαγή. Βόρεια Ιρλανδία (10β), Τσεχία (8β) και Αζερμπαϊτζάν (7β) ακολουθούν κι αυτή η αγωνιστική θα λύσει πολλές απορίες. Ή θα δημιουργήσει καινούργιες. 

Δ’ Όμιλος

Στον 4ο όμιλο, έχουμε την απόλυτη μάχη. Εκεί όπου Σερβία (11β), Ιρλανδία (11β), Ουαλία (7β) και Αυστρία (7β) συνεχίζουν να μάχονται για τις δυο θεσεις. Κι αν Σέρβοι και Ιρλανδοί είναι σε πλεονεκτική θέση, αυτό δε σημαίνει ότι θα μείνουν έτσι τα πράγματα. Σ’ αυτή την αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους! Οι Σέρβοι με τους Ουαλούς και οι Ιρλανδοί με τους Αυστριακούς. Άρα εδώ έχουμε στοιχηματικές ευκαιρίες. Στο 2.50 η Σερβία, στο 3.00 η Ιρλανδία, στο 4.35 η Ουαλία και στο 7.00 η Αυστρία για την πρώτη θέση! Κι αν οι Αυστριακοί μοιάζουν μακρινό αουτσάιντερ, δε θα λέγαμε το ίδιο για το 4.35 των Ουαλών. Με νίκη μέσα στη Σερβία ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι!

Ε’ Όμιλος

Στον 5ο όμιλο, η Πολωνία (13β) φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει την πρώτη θέση. Είναι στο +6 από Μαυροβούνιο (7β) και Δανία (7β) και +7 από Ρουμανία (6β) και Αρμενία (6β). Κι αν όπως φαίνεται οι Πολωνοί θα βγουν εύκολα πρώτοι και θα επιβεβαιώσουν το 1.30, από κει και πέρα θα γίνει χαμός για την δεύτερη θέση! 

ΣΤ’ Όμιλος

Στον 6ο όμιλο, η Αγγλία (13β) είναι στην πρώτη θέση και είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους. Εξού και το 1.05 που δίνει στα “τρία λιοντάρια”. Πίσω τους, Σλοβακία (9β), Σλοβενία (8β) και Σκωτία (7β). Αναμένεται να έχουμε δραματικό φινάλε με τις τρεις ομάδες να παίζουν ως το τέλος για την δεύτερη θέση. Και αυτή την αγωνιστική έχουμε Σκωτία – Αγγλία. Ντερμπάρα, μίσος ως εκεί που δεν πάει και ένα ματς με πολιτικο-οικονομο-γεωγραφικές διαφορές!

Ζ’ Όμιλος

Στον 7ο όμιλο, Ισπανοί (13β) και Ιταλοί (13β) πάνε “χέρι-χέρι” ως το φινάλε. Στην ισοβαθμία, οι Ισπανοι έχουνε μεγάλο πλεονέκτημα (+17 έναντι +9) και γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε το 1.35 δίπλα στην επιλογή τους. Αντίθετα, οι Ιταλοί παίζονται στο 3.00 και ήδη μας κάνουν να “ξερογλυφόμαστε”. Άλλωστε αν κερδίσουν εύκολα το Λιχτενστάιν, τότε αυτό το 3.00 θα πέσει. Το Ισραήλ που ακολουθεί με 9 βαθμούς δε νομίζω ότι μπορεί να μπει σε σενάρια πρόκρισης.

Η’ Όμιλος

Στον 8ο όμιλο, τον όμιλο της εθνικής μας ομάδας, τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα. Το Βέλγιο απέχει μόλις 2 βαθμούς από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και 3 από τη Βοσνία (13 έναντι 12 και 11 αντίστοιχα), ενώ υπερτερεί και πολύ στην διαφορά τερμάτων (20 έναντι 7 και 8 αντίστοιχα). Η αγωνιστική αυτή μεταξύ Βοσνίας κι Ελλάδας, θα κρίνει πολλά. Σχεδόν τα πάντα. Αν η Ελλάδα δε χάσει στη Βοσνία, τότε γίνεται το μεγάλο φαβορί για την 2η θέση και θα παίξει την πρωτιά με τους Βέλγους στην Αθήνα. Το 1.25 των Βέλγων το προσπερνάμε, το 6.00 των Βόσνιων και το 8.00 των Ελλήνων έχουν αξία. Ειδικά το 8.00 της Ελλάδας, αφού δεν εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα. Με την έννοια ότι οι Βόσνοι και να κερδίσουν την Ελλάδα θα μεινουν στο -3 από το Βέλγιο και δε θα αρκούνται σε μια απλή νίκη με τους Βέλγους, αλλά θα θέλουν κι άλλο στραβοπάτημα τους. 

Θ’ Όμιλος

Στον 9ο όμιλο, η Κροατία (13β) είναι στην κορυφή του ομίλου. Δεύτερη είναι η Ισλανδία (10β). Αυτή την αγωνιστική, αυτές οι δυο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους στο Ρέικιαβικ! Οι Κροάτες έχουν +10 στην διαφορά τερμάτων, ενώ οι Ισλανδοί είναι αρκετά πιο πίσω με μόλις +2. Δεν αρκεί μια απλή νίκη με τους Κρουάτες για να βγουν πρώτοι. Οι Ουκρανοί (8β) έχουν κι αυτοί κάποιες ελπίδες για την πρώτη θέση αφού εξού και το 6.00 που τους κατατάσσει στην δεύτερη θέση των φαβορί πίσω από το 1.50 των Κροατών. Πάντως αν με ρώταγε κάποιος, το 1.50 των Κροατών με βάση το ρόστερ τους και τη βαθμολογία, μοιάζει αρκετά value!

Σε ενδιαφέρει