Αφιέρωμα στην Primera Division 2015-2016

primera division

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει και το φετινό πρωτάθλημα της Primera Divivion στην Ισπανία και όπως είναι λογικό τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου δεν είναι άλλα από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Από εκεί και πέρα, η Ατλέτικο τα τελευταία χρόνια έχει μπει “σφήνα” και παίζει δυνατά για την τρίτη θέση, ενώ και η Σεβίλλη με τη Βαλένθια είναι ικανές για τη… ζημιά.

Με ευρωπαϊκές βλέψεις ξεκινούν τη χρονιά οι Βιγιαρεάλ και Μπιλμπάο κατά πρώτο λόγο και ακολουθούν οι Θέλτα, Μάλαγα και Σοσιεδάδ κατά δεύτερο.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, πρώτα φαβορί δεν είναι άλλες από τις νεοφώτιστες Σπόρτινγκ Χιχόν και Λας Πάλμας, αλλά και η Εϊμπάρ που σώθηκε στα χαρτιά εις βάρος της Έλτσε. Θα παλέψουν για να εξασφαλίσουν από νωρίς την παραμονή τους οι Γρανάδα, Λεβάντε, Βαγιεκάνο, Χετάφε, Λα Κορούνια, Μπέτις και Εσπανιόλ.

Tο Πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα της Primera Division ξεκινά την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 με την αναμέτρηση Μάλαγα – Σεβίλλη και ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου 2016 με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής. Συνολικά συμμετέχουν 20 ομάδες. Από αυτές, οι τρεις πρώτες παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, ενώ η τέταρτη προκρίνεται στα play off των προκριματικών της ίδιας διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα, η ομάδα που θα τερματίσει πέμπτη προκρίνεται απευθείας στους ομίλους του Europa League, ενώ η έκτη θα αγωνιστεί στον τρίτο γύρο των προκριματικών. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις τελευταίες θέσεις αποχαιρετούν την κατηγορία.

Οι αποδόσεις είναι από την Stoiximan.

Oι Ομάδες

Μπαρτσελόνα

Άλλη μια ονειρεμένη σεζόν για τη Μπαρτσελόνα, αφού η ομάδα της Καταλονίας κατέκτησε Πρωτάθλημα, Κύπελλο Ισπανίας και Champions League, πετυχαίνοντας το δεύτερο τρεμπλ της ένδοξης ιστορία της. Από το Μάιο του 2014 στο τιμόνι της Μπάρτσα βρίσκεται ο Λούις Ενρίκε και φέτος έχει την πρόκληση να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση δύο σερί Champions League, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς ευρωπαϊκός σύλλογος μέχρι τώρα. Από το Γενάρη θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι νεοαποκτηθέντες Αρντά (Ατλέτικο) και Βιδάλ (Σεβίλλη), ενώ ουσιαστικά παρελθόν αποτελεί μόνο ο Τσάβι. Η μαγική τριπλέτα-φωτιά της επίθεσης (Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες) είναι πανέτοιμη και φέτος να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε νέες επιτυχίες, με το ενδεχόμενο να κατακτήσει το πρωτάθλημα να πληρώνει σε απόδοση 1.67.

Ρεάλ Μαδρίτης

Μέχρι το πρώτο μισό του περσινού πρωταθλήματος πήγαινε τρένο, όμως στη συνέχεια προβλημάτισε με την απόδοσή της. Η Ατλέτικο την πέταξε εκτός Κυπέλλου, το Μάρτη την ξεπέρασε στη βαθμολογία η Μπαρτσελόνα και στο Champions League αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Γιουβέντους. Με λίγα λόγια, η “Βασίλισσα” προέρχεται από μια πολύ άσχημη και αποτυχημένη σεζόν, γι’ αυτό τη θέση του Αντσελότι στον πάγκο πήρε ο Ράφα Μπενίτεθ, έχοντας σκοπό να φέρει τις επιτυχίες ξανά στη Μαδρίτη. Έφυγε η σημαία της ομάδας, ο γκολκίπερ Κασίγιας (Πόρτο), ενώ απέκτησε τον… σχεδόν συνονόματό του κίπερ Κασίγια (Εσπανιόλ), τον χαφ Κόβασιτς (Ίντερ) και τον μπακ Ντανίλο (Πόρτο). Οι στόχοι των Μαδριλένων δεν αλλάζουν για φέτος, αν και δίκαια θεωρούνται δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, με την απόδοση να φτάνει το 2.65.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Mόνο το Σούπερ Καπ Ισπανίας κατέκτησε την περσινή σεζόν η Ατλέτικο, όμως μόνο Μπαρτσελόνα και Ρεάλ την ξεπέρασαν στη βαθμολογία. Στο Κύπελλο και στο Champions League έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και των δύο διοργανώσεων. Στον πάγκο των Μαδριλένων από το Δεκέμβριο του 2011 βρίσκεται ο Ντιέγκο Σιμεόνε και έχει συμβάλλει στην καθιέρωση των “ροχιμπλάνκος” στην ελίτ του ισπανικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στα μεταγραφικά, έχασε τους βασικούς Αρντά, Μάντζουκιτς, Μιράντα και Σουάρεθ, αλλά από την άλλη αγόρασε τους Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο), Βιέτο (Βιγιαρεάλ), Καρασκό (Μονακό), Σάβιτς (Φιορεντίνα) και έφερε πίσω τον Φερνάντο Λουίς από την Τσέλσι. Ο στόχος και για φέτος παραμένει ο ίδιος: Το μίνιμουμ η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και άκομα πιο ψηλά σε Κύπελλο και Champions League. Mε 18.00 πληρώνει το ενδεχόμενο η Ατλέτικο να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

Σεβίλλη

Για δεύτερη σερί χρονιά κατέκτησε το Europa League πέρσι η Σεβίλλη και φέτος θα αγωνιστεί στο Champions League. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε 5η στο -1 από την τέταρτη Βαλένθια. Στο τιμόνι της από το Γενάρη του 2013 βρίσκεται ο Ουνάι Έμερι και θέλει να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο καλά και στην μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης. Η Σεβίλλη έχασε τον πρώτο σκόρερ Μπάκα και τον δεξί μπακ χαφ Βιδάλ, όμως πραγματοποίησε έξυπνες κινήσεις, αποκτώντας τους Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο), Κακουτά (Βαγιεκάνο), Ραμί (Μίλαν), Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ) και Εσκουδέρο (Χετάφε). Και φέτος η Σεβίλλη αναμένεται ανταγωνιστική, όμως ερωτηματικό αποτελεί αν θα βρει τα γκολ που πετύχαινε ο Μπάκα. Με 2.40 πληρώνει το ενδεχόμενο η Σεβίλλη να βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα.

Βαλένθια

Με δυνατό όπλο την έδρα της κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση την περασμένη σεζόν κι έτσι ρίχτηκε στα play off του Champions League (νίκησε τη Μονακό με 3-1 εχθές στον πρώτο επαναληπτικό). Με το Νούνο Εσπίριτο Σάντο στον πάγκο από τον Ιούλιο του 2014 φιλοδοξεί φέτος να προκριθεί στους ομίλους του Champions League για να αποσβέσει κάποια από τα χρήματα που δαπάνησε πέρσι. Τελειώνει η πώληση του Οταμεντί στην Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αποκτήθηκαν οι Ράιαν (γκολκίπερ από την Μπριζ), Σάντι Μίνα (φορ από τη Θέλτα), Ντανίλο (χαφ από την Μπράγκα) και Μπακαλί (εξτρέμ από Αϊντχόφεν). Τα ματς με τη Μονακό θα κρίνουν τα πάντα για τη χρονιά της Βαλένθια, όμως λογικά δε θα πέσει κάτω από την πέμπτη θέση. Το να βρίσκονται στην τετράδα οι “νυχτερίδες” πληρώνει 1.90.

Βιγιαρεάλ

Στο περσινό πρώτο μισό ήταν εκπληκτική, όμως στη συνέχεια οι πολλοί τραυματισμοί δεν την άφησαν σε ησυχία και τελικά τερμάτισε στην έκτη θέση, ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τη Μπαρτσελόνα και στους “16” του Europa League από τη Σεβίλλη. Κόουτς της Βιγιαρεάλ από τον Ιανουάριο του 2013 είναι ο Μαρθελίνο. Το “κίτρινο υποβρύχιο” έχασε μέσα στο καλοκαίρι τους Βιέτο, Τσερίσεφ, Ντος Σάντος, Ούτσε, Μορένο, Μόι Γκόμεθ και Κάμπελ, ενώ αντιθέτως απέκτησε τους Σολδάδο (Τότεναμ), Μπακαμπού (Μπούρσασπορ), Λέο Μπαπτιστάο (Βαγιεκάνο), Σάμουελ (Μάλαγα) και Σάμου (Μάλαγα). Στόχος της ομάδας του Μαρθελίνο για φέτος είναι η διατήρηση της μέσα στην εξάδα και όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Το να τερματίσει μέσα στους πρώτους έξι πληρώνει με 1.85.

Μπιλμπάο

Το Champions League την κράτησε πολύ πίσω στις αρχές τις περσινής σεζόν, όμως η θεαματική της βελτίωση από το Μάρτιο και μετά την έφερε τελικά στην έβδομη θέση και στον τελικό του Κυπέλλου. Φέτος, η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ επί της Μπαρτσελόνα. Προπονητής της ομάδας από τον Ιούνιο του 2013 είναι ο γνωστός μας Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος φέτος θέλει να κάνει καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, για να έχει περισσότερες ελπίδες διάκρισης. Λίγα πράγματα στις μεταγραφές, αφού έφυγε μόνο ο δεξιός μπακ Ιραόλα και στη θέση του ήρθε ο Μπόβεδα (Εϊμπάρ). Αποκτήθηκε, επίσης, ο μεσοεπιθετικός Εράσο (Λεγκανιές). Με 1.90 πληρώνει το ενδεχόμενο η Μπιλμπάο να τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα.

Θέλτα

Έκανε καλό ξεκίνημα πέρσι (κατάφερε να νικήσει και μέσα στο “Καμπ Νου”), όμως στη συνέχεια η… κοιλιά ήταν μεγάλη και δεν μπόρεσε να την καλύψει. Τελικά, τερμάτισε όγδοη, μένοντας εκτός Ευρώπης. Υπό μόνιμη αμφισβήτηση βρίσκεται ο τεχνικός Εντουάρντο Μπερίσο, ο οποίος κάθεται στον πάγκο από το Μάιο του 2014. Στα μεταγραφικά, παρελθόν αποτελούν οι Κρον-Ντέλι, Σάντι Μίνα και Λαριβέι και στη θέση τους αποκτήθηκαν οι Βας (Εβιάν), Ιάγο Άσπας (Σεβίλλη) και Γκουιντέτι (Σέλτικ). Για φέτος, η υπέρβαση της Ευρώπης φαντάζει δύσκολη για τη Θέλτα, ενώ δεν αναμένεται να κινδυνέψει. Πάντως, το να τερματίσει μέσα στους έξι πρώτους πληρώνει με 5.00.

Μάλαγα

Πραγματοποίησε καλό πρωτάθλημα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως το άσχημο τελείωμα, την άφησε τελικά στην ένατη θέση. Στον πάγκο της Μάλαγα κάθεται από τον Ιούνιο του 2014 ο Χάβι Γκράθια. Σημαντικές απώλειες αποτελούν οι Σάμουελ Σάμου και Χουάνμι. Ήρθαν οι Τιγκαντουίνι (Μπρέντα), Εσπίνιο (Λουντόγκορετς), Αλμπεντόσα (Ντέρμπι), Κάρλος (Γρανάδα), Τσαρλς (Θέλτα) και Τσοπ (Κάλιαρι). Στόχος της Μάλαγα είναι η άνετη παραμονή και μετά ό.τι καλύτερο έρθει. Με 8.00, πάντως, πληρώνει το ενδεχόμενο να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Σοσιεδάδ

Αποκλείστηκε πρόωρα από το Europa League, ενώ ξεκίνησε άσχημα και το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να αλλάξει προπονητή. Τη θέση του Αρασάτε πήρε ο Μόγες και το μόνο που πέτυχε ήταν να τη σώσει σχετικά άνετα. Φέτος, δεν έφυγε κάποιος βασικός παίκτης, ενώ αντιθέτως αποκτήθηκαν οι Ζόνατας (Έλτσε), Μπρούμα (Γαλατασαράι) και Ρέγες (Πόρτο). Στόχος της Σοσιεδάδ για φέτος είναι να καταφέρει να τερματίσει ψηλότερα από πέρσι, όμως ο κόσμος δε δείχνει να εμπιστεύεται τον Μόγες, ο οποίος λογικά θα αποχωρήσει τον ερχόμενο Ιούνιο που λήγει το συμβόλαιό του. Το να τερματίσει η Σοσιεδάδ στην πρώτη εξάδα πληρώνει με 8.00.

Λα Κορούνια

Σώθηκε την τελευταία αγωνιστική με το … περίεργο 2-2 στην έδρα της με την “αδιάφορη” Μπαρτσελόνα. Ο Βίκτορ Σάντσεθ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στο τέλος της περσινής σεζόν και φέτος έχει την ευκαιρία να χτίσει το δικό του σύνολο. Στα μεταγραφικά, δεν έχασε κάποιον από τους βασικούς της, ενώ κράτησε τον Λούκας (ΠΑΟΚ) και απέκτησε τους Ναβάρο (Σεβίλλη), Αρίμπας (Σεβίλλη), Μουσκέρα (Έλτσε), Φαΐρ (Έλτσε), Φέδε (Κόρδοβα), Αλμπέρτο (Μάλαγα) και Κάνι (Ατλέτικο). Σίγουρα, δε μπορεί να πάει χειρότερα από πέρσι, όμως βασικός στόχος της Λα Κορούνια είναι να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το να υποβιβαστεί τελικά πληρώνει με 3.50.

Εσπανιόλ

Μέτρια η χρονιά για την Εσπανιόλ, καθ’ όλη τη διάρκεια βρισκόταν κάπου στη μέση, όπου και τερμάτισε (δέκατη). Μοναδική αναλαμπή το Κύπελλο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο. Στον πάγκο κάθεται από το Μάιο του 2014 ο Σέργκιο Γκονθάλεθ, ο οποίος φέτος έχει να διαχειριστεί ένα αρκετά νεανικό ρόστερ. Παρελθόν αποτελούν οι δύο καλύτεροι παίκτες Σέρχιο Γκαρθία και Λούκας, όπως και οι Κασίγια, Στουάνι, Κολότο και Μορένο. Από αυτούς που αποκτήθηκαν ξεχωρίζουν οι Μορένο (Βιγιαρεάλ) και Σιανί (Λάτσιο). Στόχος της Εσπανιόλ, φέτος, είναι να σωθεί χωρίς προβλήματα, αφού υπάρχουν αρκετά χειρότερες ομάδες από αυτήν. Στο 12.00 βρίσκεται το ενδεχόμενο να πέσει στη δεύτερη κατηγορία.

Μπέτις

Μέχρι το πρώτο μισό ήταν μέτρια, όμως με τον ερχομό του Πέπε Μέλο στον πάγκο της έπιασε κορυφή την 29η αγωνιστική και μετά δεν την ξαναάφησε, επιστρέφοντας πανηγυρικά στην Primera Division. Δεν έχασε κανένα βασικό, ενώ πραγματοποίησε πολύ σημαντικές μεταγραφές, αποκτώντας τους Φαν ντερ Φάαρτ (Αμβούργο), Βάργκας (Φιορεντίνα), Βέστερμαν (Αμβούργο), Πετσέλα (Ρίβερ), Ντιγκάρ (Νις) και Πέτρος (Κορίνθιανς). Με αυτό το ρόστερ, η Μπέτις δείχνει ικανή να σωθεί από νωρίς και γιατί όχι να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Χετάφε

Άλλαξε τρεις διαφορετικούς προπονητές μέσα στη χρονιά, όμως κατάφερε να σωθεί σχετικά εύκολα. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο 50χρονος Φραν Εσκριμπά, ο οποίος πρέπει να διαχειριστεί το ρόστερ του με τρόπο ώστε να φτάσει στην… άνετη παραμονή τη νέα σεζόν. Τέσσερις απώλειες μετρά η Χετάφε και συγκεκριμένα τους Νάλντο, Εσκουδέρο, Ινεστρόσα και Κάστρο. Από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν οι Μόι Γκόμεθ (Βιγιαρεάλ), Βίκτορ (Έλτσε), Μεντράν (Ρεάλ Β’), Βερχίνι (Σάντερλαντ) και Σουάρες (Έλτσε). Μπορεί από το ρόστερ να λείπει ένας καλός φορ, όμως θεωρητικά η Χετάφε θα καταφέρει να σωθεί άνετα.

Βαγιεκάνο

Η περσινή χρονιά κύλησε ήρεμα, χωρίς κάποιο κίνδυνο, αλλά και χωρίς σκέψεις για κάτι παραπάνω. Ο Πάκο Χέμεθ βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2012 στον πάγκο της ομάδας, ενώ φέτος ανανέωσε και το συμβόλαιό του. Παρελθόν από το ρόστερ αποτελούν οι Μπουένο, Κακουτά, και Λέο Μπαπτιστάο. Από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν τα ονόματα των Έμπερτ, Μπεμπέ και Ντοράδο. Το μπάτζετ της Ράγιο δεν την αφήνει να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από την παραμονή της. Σίγουρα θα βρίσκεται κάτω από τη μέση, όμως δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Γρανάδα

Σαν τη Χετάφε, έτσι και η Γρανάδα άλλαξε τρεις διαφορετικούς προπονητές μέσα στην περσινή σεζόν, όμως με δέκα βαθμούς στα τελευταία τέσσερα ματς με τον Σαντοβάλ στον πάγκο κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και ταυτόχρονα ο 47χρονος τεχνικός κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων. Στα μεταγραφικά, από το ρόστερ χάθηκαν οι Νιομ, Ιτούρ και Μουρίγιο, ενώ από τους νεοαποκτηθέντες ξεχωρίζουν οι Λόπες (Βερόνα), Λομπάν (Έλτσε), Αντρές (Πόρτο) και Μιγκέλ Λόπες (Σπόρτινγκ). Από τις κινήσεις, αλλά κυρίως λόγω Σαντοβάλ, ο οποίος δείχνει πολύ πιο κατασταλαγμένος από τους προκατόχους του, θεωρώ ότι η Γρανάδα θα παλέψει για τη σωτηρία της, όμως θα σωθεί εύκολα ή δύσκολα.

Λεβάντε

Το πολύ άσχημο ξεκίνημα στην περσινή σεζόν έφερε στον πάγκο της Λεβάντε τον Λούκας Αλκαράθ, ο οποίος κατάφερε τελικά να σώσει την ομάδα. Μεγαλύτερη απώλεια αποτελεί ο πρώτος σκόρερ Μπαράλ, ενώ έφυγαν επίσης οι Ντιοπ, Ίβανσιτς, Βύντρα, Σισοκό και Ούτσε. Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ζιλάς (Κόρδοβα), Βέρθα (Αλμερία), Τρουχίγιο (Αλμερία), Ρουμπέν (Αλμερία) και Ντέιβερσον (Κολωνία). Τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το σύλλογο και η αποδυνάμωση του ρόστερ προμηνύουν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, όπου θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να γλιτώσει η Λεβάντε τον υποβιβασμό. Στο 4.00 η απόδοση για το ενδεχόμενο να βρεθεί στη δεύτερη κατηγορία.

Εϊμπάρ

Ονειρικό ξεκίνημα στον πρώτο γύρο, εφιαλτικό τελείωμα στο δεύτερο, όμως σώθηκε στα… χαρτιά, λόγω προβλημάτων της Έλτσε. Η διοίκηση εμπιστεύτηκε την ομάδα στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δεν έχει να επιδείξει κάτι σε επίπεδο Primera. Χάθηκαν οι βασικοί Μπόβεδα, Ραούλ Νάβας, Ντελ Μοράλ, Ντιντάκ και Πιοβακάρι. Από τους “νέους” ξεχωρίζουν οι Μπαστόν (Σαραγόσα), Ενρίχ (Νουμάνθια), Κέκο (Αλμπαθέτε), Εσκαλάντε (Κατάνια) και Ντος Σάντος (Αλμερία). Η παραμονή της Εϊμπάρ επικυρώθηκε σχετικά αργά, οπότε ο σχεδιασμός του συλλόγου έγινε αρκετά βιαστικά και λίγο πρόχειρα θα λέγαμε. Θα το παλέψει, αλλά είναι ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Αυτό το ενδεχόμενο πληρώνει με απόδοση 1.80.

Σπόρτινγκ Χιχόν

Φοβερή χρονιά για τη Χιχόν στην Segunda, αφού υπέστη μόλις δύο ήττες σε 42 αγώνες και τερμάτισε δεύτερη, στο -2 από την Μπέτις. Στον πάγκο συνεχίζει, όπως είναι λογικό, ο Αμπελάρδο, ο οποίος όμως έχει να διαχειριστεί, ίσως το χειρότερο και πιο αδύναμο ρόστερ της κατηγορίας. Δεν έχασε κάποιον βασικό παίκτη, όμως δε μπορεί να πάρει και κάποιον, λόγω μεταγραφικών περιορισμών. Νέα πρόσωπα, οι δανεικοί Σανάμπρια (Ρόμα), Ομάρ (Ντέρμπι) και Κανέγια (Λα Κορούνια). Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό, ενώ κάθε άλλη περίπτωση θα ισοδυναμεί με μεγάλο θρίαμβο. Στο 1.75 πληρώνει αυτό το ενδεχόμενο.

Λας Πάλμας

Στην τρίτη συνεχόμενη παρουσία της στα play off ανόδου κατάφερε και επικράτησε επί της Σαραγόσα και ανέβηκε τελικά στην μεγάλη κατηγορία. Στον πάγκο της Λας Πάλμας παραμένει ο 62χρονος Πάκο Ερέρα, ο οποίος είναι ο γηραιότερος προπονητής της Primera Division. Aπό την περσινή βασική ομάδα έφυγαν μόνο οι Κάστο και Σίλβα, ενώ αποκτήθηκαν οι Αλκαράς (Έβερτον), Μπίγκας (Μαγιόρκα), Γκαρίδο (Νόριτς), Ουίλιαν (Σαραγόσα) και Χάβι Βάρας (Βαγιαδολίδ). Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό η Λας Πάλμας, καθώς το υπάρχον ρόστερ της δεν κρίνεται επαρκές για κάτι περισσότερο. Με 1.70 πληρώνει το να πέσει στη δεύτερη κατηγορία μετά το τέλος της σεζόν.

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Στα ομαδικά, θα προτιμήσω το 6.00 των Βαλένθια και Σεβίλλη στο στοίχημα “Νικητής χωρίς Μπάρτσα, Ρεάλ”, αφού τις θεωρώ ικανές να κυνηγήσουν την τρίτη θέση. Στα ατομικά, θα προτιμήσω το 20.00 του Λουίς Σουάρες για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος καθώς θεωρώ πολύ υπερβολική αυτήν την τιμή για έναν παίκτη τέτοιας κλάσης.

Σε ενδιαφέρει