Μόνιμες άδειες για online στοίχημα στην Ελλάδα

27 Ιαν 201600:11Νόμιμο στοίχημα

Online-gaming2

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το νόμιμο στοίχημα στην Ελλάδα θα έχουμε το προσεχές διάστημα. Όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Στεριώτης, θα κατατεθεί σε λίγο καιρό, ένα νομοσχέδιο για την μόνιμη αδειοδότηση των νόμιμων εταιριών στοιχήματος online.

Ο κ. Στεργιώτης παραδέχτηκε πως υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιώντας την έκφραση: "το θέμα δεν έχει απλά ωριμάσει, έχει σαπίσει". Μάλιστα, υποστήριξε πως με τις μόνιμες άδειες, θα λυθούν οι όποιες παρανομίες υφίστανται ως τώρα και φυσικά θα έρθουν μεγάλα έσοδα στο ελληνικό δημόσιο.

Θετικός ως προς την παραχώρηση μονίμων αδειών ήταν και ο διευθυντής επικοινωνίας του Stoiximan, κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην ημερίδα ("Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών", διοργανωτής το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). "Οι στοιχηματικές εταιρείες που έχουν υπαχθεί στη μεταβατική ρύθμιση, είναι οι πρώτες που θέλουν να εξαλειφθεί πλήρως όποια παράνομη δραστηριότητα. Πριν από τη ρύθμιση του νόμου 4002/2011 ο παράνομος τζόγος αφορούσε τόσο σε άτομα που επιδίδονταν σε τυχερά παίγνια μέσω του διαδικτύου όσο και – κυρίως - σε επίγειο τζόγο μέσω των παράνομων λεσχών με τα φρουτάκια και λοιπά. 

Παρά τη μεταβατικότητα του χαρακτήρα του η προσωρινή ρύθμιση έφερε συντριπτικό χτύπημα στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο", τόνισε μεταξύ άλλων, ο τελευταίος. Έτσι, είμαστε όλοι σε αναμονή για να δούμε τις εξελίξεις με τις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος online και ότι νεότερο θα το μαθαίνετε πρώτοι από το betmasters.gr.