Οι ημερομηνίες που ξεκινούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Οι περισσότερες ομάδες έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις και δεν αργεί η ώρα για την νέα σέντρα.
Οι ημερομηνίες που ξεκινούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Έχουμε συμπληρώσει αισίως 2 μήνες χωρίς ποδοσφαιρική δράση, όμως όπως όλα δείχνουν το τοπίο ξεκαθαρίζει σιγά σιγά. Οι χώρες φαίνεται να ξεπερνούν σταδιακά την πανδημία και τα lockdowns και ο στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Οι περισσότερες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ψάχνουν λύσεις για την άμεση συνέχιση των πρωταθλημάτων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε οριστικές ημερομηνίες, για το πότε έχουμε εκ νέου σέντρα. Πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αγγλία

Τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό στην Αγγλία, καθώς η χώρα έχει πληγεί βαριά από τον ιό. Γίνονται ακόμα συζητήσεις ανάμεσα στις ομάδες και την ομοσπονδία και ο στόχος είναι να επιστρέψουν στην δράση στις αρχές Ιουνίου.

Βέλγιο

Η κυβέρνηση ανακοίνωση ότι τα πάντα σταματάνε μέχρι τις 31 Ιουλίου, επομένως όπως όλα δείχνουν θα ακολουθηθεί το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ολλανδίας και δεν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Γαλλία

Οριστική διακοπή αποφάσισε ο πρωθυπουργός της χώρας, με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται με βάση την τρέχουσα βαθμολογία. Δεν θα τελειώσει όμως εδώ το σίριαλ, καθώς αρκετές ομάδες θα καταφύγουν στη δικαισύνη.

Γερμανία

Τα πιο ευχάριστα νέα μέχρι στιγμής έρχονται από τους Γερμανούς. Η Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως και το πρωτάθλημα επιστρέφει οριστικά στις 15 Μαΐου.

Δανία

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Δανία επιστρέφει στην δράση προς τα τέλη του μήνα.

Ελλάδα

Οι ομάδες έχουν επιστρέψει στις ατομικές προπονήσεις, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί κάποια ημερομηνία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ισπανία

Η ίδια κατάσταση και στην Ισπανία. Οι ομάδες έχουν επιστρέψει με ατομικές προπονήσεις και αναμένεται σύντομα να παρθεί η απόφαση για την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

Ιταλία

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και για τους Ιταλούς που έχουν πληγεί σφοδρά από τον ιό. Προς το παρόν ανοίγουν τα αθλητικά κέντρα και ξεκινάνε οι ατομικές προπονήσεις.

Κύπρος

Τα πάντα στον αέρα βρίσκονται στην Κύπρο, καθώς οι ομάδες φαίνεται πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν μία κοινή γραμμή. Όπως όλα δείχνουν πάμε για οριστική διακοπή, εκτός αν υπάρξει καμία σοβαρή εξέλιξη.

Λευκορωσία

Η μόνη χώρα που συνεχίζει απτόητη και δεν έχει σταματήσει ούτε λίγο.

Νορβηγία

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι ατομικές προπονήσεις και πλέον όλα εξαρτώνται από την κυβέρνηση για να δώσει το τελικό “οκ”. Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι η 15η Ιουνίου.

Ολλανδία

Οριστικό τέλος στην Eredivisie, με τη σεζόν μάλιστα να θεωρείται ως μη γενόμενη.

Πορτογαλία

Την περασμένη Δευτέρα οι ομάδες ξεκίνησαν ατομικές προπονήσεις και όπως όλα δείχνουν μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε επανέναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να υπάρχει μία επίσημη ημερομηνία.

Σουηδία

Για τα μέσα Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η επανέναρξη του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα για τις 14 Ιουνίου.

Φινλανδία

Οι ομάδες έχουν επιστρέψει στις ατομικές προπονήσεις και όπως όλα δείχνουν 1η Ιουλίου θα έχουμε επίσημα σέντρα.

Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο πως αυτές οι ημερομηνίες ισχύουν με τα τωρινά δεδομένα. Υπάρχει περίπτωση να μεταβληθούν, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ενδιαφέρει