Ήττα για ΑΕΚ, νίκη για Περιστέρι

Μία νίκη και μία ήττα είχε το μενού για τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Basketball Champions League.
hatcher

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε για τις ελληνικές ομάδες η δεύτερη μέρα του Baskeball Champions League. Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Σομπατέλι, αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα και για την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, παρά το γεγονός ότι για 35 λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ στα Ιεροσόλυμα, τελικά ηττήθηκε από τους Ισραηλινούς με 85-78.

Κορυφαίος για την Ένωση ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αγωνιζόμενος μάλιστα και στα 40 λεπτά, ενώ στους 27 και με 7/9 τρίποντα σταμάτησε ο Κιθ Λάνγκφορντ, που όμως στα κρίσιμα λεπτά είχε λανθασμένες επιλογές.

Τον απολογισμό των ελληνικών ομάδων έσωσε κατά κάποιο τρόπο το Περιστέρι, καθώς η ομάδα του Ηλία Ζούρου, αν και είχε πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της, νίκησε τη Ρίγα με 91-83, φτάνοντας στο «2 στα 2» για τη διοργάνωση. Μάλιστα, αυτό το ματς είχε ξεχωριστή σημασία, αφού ήταν το πρώτο των Περιστεριωτών στην έδρα τους, έπειτα από 15 χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν ο Γουίλιαμ Χάτσερ που τέλειωσε το ματς με 21 πόντους. Κρίσιμοι ήταν οι Χρήστος Σαλούστρος και Μάικ Μόρισον με 16 πόντους.

Σε ενδιαφέρει