Πλησιάζουν επικίνδυνα οι Σέρβοι στην κατάταξη της UEFA

Αν συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα οι ομάδες της Σερβίας, δεν θα αργήσουν να μας προσπεράσουν στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.
uefa vathmologia

Παραγωγικότατη ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε για τις ομάδες της Σερβίας και το σέρβικο ποδόσφαιρο γενικότερα. Μετά την νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί του Ολυμπιακού με 3-1 για το Champions League, ακολούθησε και η νίκη της Παρτιζάν επί της Αστάνα με 1-2 για το Europa League. Οι γείτονες έκαναν το 2 στα 2 και πλέον με +1000 βαθμούς στο ενεργητικό τους πλησιάζουν επικίνδυνα την Ελλάδα στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Οι νίκες αυτές για Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν έδωσαν άλλον αέρα στη Σερβία, η οποία προσπέρασε ήδη τους Κροάτες στη σχετική κατάταξη και πλέον βρίσκονται στην 17η θέση με 24750 βαθμούς. Στην 16η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Κύπρος (25000 βαθμοί), με τον ΑΠΟΕΛ όμως να μην τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά στην Ευρώπη φέτος. Στην 15η θέση βρίσκεται η Ελλάδα (25300 βαθμοί) και πλέον η Σερβία πλησιάζει απειλητικά. Ο μοναδικός μας εκπρόσωπος, ο Ολυμπιακός, έχει κληρωθεί σε ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο στο Champions League και θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να μας φέρει έξτρα βαθμούς για να παραμείνουμε αμετακίνητοι.

Ήδη η πρωταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας αγωνίζεται στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Αν όμως μας προσπεράσουν οι Σέρβοι και υποχωρήσουμε κι άλλο βαθμολογικά, ενδέχεται ο πρωταθλητής της Super League 1 να ξεκινάει από τον 1ο προκριματικό γύρο του θεσμού. Συν τοις άλλοις δεν θα βγάζουμε 5 ομάδες στην Ευρώπη ενώ ενδέχεται να χάσουμε και το δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League.

Όλα τα παιχνίδια του Champions League, θα τα βρεις με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Σε ενδιαφέρει