Φόρμουλα 1: Στοίχημα και αποδόσεις στον παγκόσμιο πρωταθλητή

Το πρωτάθλημα της F1 ξεκίνησε με το Γκραν Πρι της Μελβούρνης, στο οποίο έκανε την έκπληξη ο Βάλτερι Μπότας. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος;
hamilton

Με τον Βάλτερι Μπότας και την Mercedes να κάνει το 1-2 στη Μελβούρνη, ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 για το 2019. Η νίκη του Φινλανδού ήταν έκπληξη, καθώς κέρδισε τον “ομόσταυλό” του Λούις Χάμιλτον,  ο οποίος θεωρείται φαβορί για να βγει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αυτό ήταν το πρώτο από τα 21 γκραν πρι που θα διεξαχθούν συνολικά, με το πρωτάθλημα να τελειώνει το Δεκέμβρη του 2019. Οι οδηγοί που συμμετέχουν είναι 20, ενώ οι κατασκευάστριες εταιρίες, δέκα.

Σημαντική αλλαγή φέτος, είναι καταρχάς οτι η Red Bull πλέον θα έχει μηχανές Honda και όχι Renault. Όσον αφορά στους οδηγούς, ο Ρικιάρντο πήγε στη Ρενό και ο Ραϊκόνεν έκανε τράμπα με τον Λεκλέρκ, πηγαίνοντας από τη Φεράρι στη Σάουμπερ και τούμπαλιν. 

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, Λούις Χάμιλτον, παίζεται αυτή τη στιγμή με 1,90 για τη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και ακολουθεί με 3,75 ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ, με Ferrari.

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull είναι στην τρίτη θέση (7,50) και τέταρτος είναι ο θριαμβευτής της Μελβούρνης, Βάλτερι Μπότας (7,50). Ο Λεκλέρκ με Φεράρι είναι στο 13,00 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γκασλί, Μάγκνουσεν, Ρικιάρντο, Χούλκιενμπεργκ και ο σπουδαίος, Κίμι Ραϊκόνεν. 

Όσον αφορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών, προηγείται η Mercedes με 1,45 και ακολουθούν οι Ferrari (2,75), Red Bull (11,00), Haas (501,00) και Renault (751,00)

Δες τις αποδόσεις!

Σε ενδιαφέρει