Εκλογές στο Δήμο Πειραιά: Οι αποδόσεις

Ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας είναι αυτός του Πειραιά, πολύ σημαντικός λόγω και του μεγάλου λιμανιού.
moralis

Ο Δήμος Πειραιά είναι ένας από τους ιστορικότερους δήμους στην Ελλάδα, κυρίως γιατί το λιμάνι του συνδέει την χώρα μας με τα περισσότερα μέρη του κόσμου. Η έκταση του Δήμου Πειραιώς φτάνει τα 10.865 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ξεπερνάει τις 160.000.

Φυσικά, όταν μιλάμε για Πειραιά, μιλάμε και για Ολυμπιακό και τούμπαλιν. Οπότε δεν είναι περίεργο πως ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπήρξε μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού και στηρίχθηκε ανοιχτά από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος.

Ο κ. Μώραλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, πάλι χωρίς την στήριξη κάποιου κόμματος, ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Και σύμφωνα με τις αποδόσεις είναι το σούπερ φαβορί για να βγει και πάλι, καθώς προσφέρεται αυτή τη στιγμή με 1,17.

Ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη Ν.Δ. και θα διεκδικήσει το δήμο, είναι ο γιατρός Νίκος Βλαχάκος, που παίζεται με 5,00.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ, Νίκος Μπελαβίλας, θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Πειραιώς. Είναι ξεκάθαρο αουτσάιντερ και το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές προσφέρεται με 21,00.

Δείτε τις αποδόσεις* όλων των υποψηφίων για τον Δήμο Πειραιά (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Από την Χ.Α. υποψήφιος είναι ο Γρηγόρης Δεμέστιχας, με απόδοση 26,00.

Τέλος, το Κ.Κ.Ε. και τη Λαϊκή Συσπείρωση θα εκπροσωπήσει η Διαμάντω Μανωλάκου. Η νίκη της παίζεται με 51,00 τη δεδομένη στιγμή.

Ο Δήμος Πειραιά είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής (ανεξάρτητα από το έργο του κ. Μώραλη). Δεν είναι τυχαίο πως στις εκλογές του 2014, μέσα στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων της παράταξης του Γ. Μώραλη ήταν οι Βαγγέλης Μαρινάκης (ρεκόρ σταυρών με 14.010 ψήφους), Πέτρος Κόκκαλης, Ειρήνη Νταϊφά, Αντώνης Νικοπολίδης, Σταύρος Ελληνιάδης.

*Τις αποδόσεις θα τις βρείτε στην αριστερή στήλη επιλέγοντας Πολιτική –> Ελλάδα –> Δημοτικές Εκλογές 2019.

Σε ενδιαφέρει