Το απίστευτο ρεκόρ της Σκωτίας στο Τσάμπιονς Λιγκ

Εχουμε ακούσει και διαβάσει για ρεκόρ συμμετοχών παικτών και προπονητών σε ημιτελικούς και τελικούς κορυφαίων διοργανώσεων. Υπάρχει όμως και ένα απίστευτο ρεκόρ ομάδων μιας συγκεκριμένης χώρα που δεν είναι ευρέως γνωστό.
Το απίστευτο ρεκόρ της Σκωτίας στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η Σκωτία είναι η χώρα που κατέχει ένα απίθανο ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ και καμία άλλη δεν μπορεί μέχρι τώρα να την απειλήσει. Διαθέτει τέσσερις ομάδες από δύο μόνο πόλεις που έχουν βρεθεί σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ στο παρελθόν.

Αυτές είναι η Σέλτικ και η Ρέιντζερς από την Γλασκώβη, αλλά και η Νταντί με τη Νταντί Γιουνάιτεντ από την πόλη Νταντί.

Συγκεκριμένα η Σέλτικ βρέθηκε τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 1967 κατακτώντας το τρόπαιο με 2-1 κόντρα στην Ιντερ. Εχει ακόμα έναν χαμένο τελικό από τη Φέγενορντ το 1970 με 2-1 και δύο αποκλεισμούς στα ημιτελικά από Ιντερ και Ατλέτικο το 1972 και το 1974.

Η Ρέιντζερς κατάφερε να φτάσει για πρώτη και μοναδική φορά σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ το 1960 μένοντας εκτός εύκολα από την Φρανκφούρτη με το συνολικό 12-4!

Η ιστορικότερη στιγμή της Νταντί δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 1963 όπου αποκλείστηκε εύκολα από την Ιντερ κερδίζοντας μεν με 1-0 εντός, αλλά χάνοντας στην Ιταλία με το βαρύ 5-1. Όλες κι όλες οχτώ φορές έχει συμμετάσχει η συγκεκριμένη ομάδα σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τέλος η Νταντί Γιουνάιτεντ έχει σαφέστατα μεγαλύτερη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη συμπολίτισσά της, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσει τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ το 1984. Εκεί αντιμετώπισε τη Ρόμα και έφτασε μια ανάσα από μια απίστευτη πρόκριση. Κέρδισε με 2-0 στην Σκωτία, αλλά στη Ρώμη το γήπεδο κατηφόρισε και υπέκυψε με 3-0!

Σε ενδιαφέρει