Το φαινόμενο Λίβερπουλ

Αυτό που κάνει στη φετινή σεζόν η Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει προηγούμενο. Η αρμάδα του Κλοπ παίζει φοβερή μπάλα, καθηλώνει τους πάντες με το ποδόσφαιρο που αποδίδει στο χορτάρι και σκοράρει κατά βούληση.
liverpooll

Παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα μετά από 20 αγώνες μετρώντας 17 νίκες και 3 ισοπαλίες. Τελευταίο της θύμα η Αρσεναλ, της οποίας επιβλήθηκε για πλάκα με 5-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συμπλήρωσε εννιά κολλητές νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει σκοράρει 48 γκολ. Δηλαδή 2,5 τέρματα κατά μέσο όρο. Πρώτος σκόρερ ο Σαλάχ με 13 γκολ και ακολουθούν ο Μανέ με 8, ο Φιρμίνο με 7 (τρία κόντρα στην Αρσεναλ) και ο εξαιρετικός Σακίρι, ο οποίος δίνει πολύτιμες λύσεις με 6 γκολ είτε ερχόμενος από τον πάγκο είτε ξεκινώντας βασικός.

Βέβαια δεν πρέπει να αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα τους αφανείς ήρωες. Αυτοί είναι ο κίπερ Αλισον και όλη η αμυντική γραμμή με μπροστάρη τον Βαν Ντάικ. Αποτελεί τεράστιο κατόρθωμα για το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ τα μόλις 8 γκολ παθητικό μετά από 20 αγωνιστικές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κόκκινοι» ισοφάρισαν το αμυντικό ρεκόρ της Τσέλσι του 2009. Παράλληλα ο Αλισον έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του σε 12 αγώνες, ενώ σε κανέναν δεν δέχτηκε πάνω από ένα τέρμα.

Την τελευταία δεκαετία μόνο η Σίτι την περασμένη σεζόν μπόρεσε να κάνει καλύτερο ρεκόρ μετά τις 20 πρώτες αγωνιστικές έχοντας 19 νίκες και μία ισοπαλία, αλλά είχε δεχτεί την ίδια περίοδο 13 τέρματα.  Τελικά κατέκτησε τον τίτλο φτάνοντας την κατοστάρα στους πόντους. Μένει να δούμε πού το πάει φέτος η ομάδα του λιμανιού.

Σε ενδιαφέρει