Σιγά! Oύτε… 150 δεν έβαλαν!

To ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σκορ σε αγώνα ποδοσφαίρου έσπασε στις 31 Οκτωβρίου 2002 η AS Αdema, επικρατώντας... 149-0 της SO l' Emyrne!
Σιγά!Oύτε&#;δενέβαλαν!

Στις 31 Οκτωβρίου του 2002 η AS Adema επικράτησε 149-0 της SO l’ Emyrne για το THB Champions League. Από εκεί και πέρα, όλα τα ερωτήματα ως προς την έκταση του σκορ θεωρούνται πολύ φυσιολογικά. «Αετό αμολούσε στην άμυνα η ηττημένη ομάδα;», «Πώς γίνεται να μπαίνει γκολ με συχνότητα μικρότερη του ενός λεπτού;».

Πρόκειται για το παιχνίδι με το ρεκόρ Γκίνες για το υψηλότερο σκορ σε επίπεδο ομοσπονδιών (το αμέσως προηγούμενο ήταν 36-0 από το 1885). Και αυτό δεν ήρθε με κανέναν άλλον τρόπο από το γεγονός ότι η ηττημένη ομάδα επέλεξε να βάλει 149 αυτογκόλ για διαμαρτυρία προς τη διαιτησία!

Η SO l’ Emyrne είχε χάσει τον τίτλο από την AS Adema μετά από μια ισοπαλία της 2-2 με την DSA. Για να εκφράσει, λοιπόν, την αντίθεσή της με την αντιμετώπισή που είχε από τη διαιτησία σε όλο το τουρνουά που αποτελείτο από τέσσερις ομάδες σε διαδικασία πλέι οφ, αποφάσισε να χάσει με το συγκεκριμένο σκορ στο επόμενο παιχνίδι της.

Οι θεατές που βρέθηκαν στην αναμέτρηση έβλεπαν να μπαίνει και από ένα αυτογκόλ με κάθε σέντρα, ενώ μαρτυρίες λένε πως οι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν με τη σειρά τους για το εισιτήριο που πλήρωσαν για να δουν αυτή την… κωμωδία.

Μετά τον αγώνα, η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου της Μαδαγασκάρης τιμώρησε με αποκλεισμό για τρία χρόνια τον προπονητή Ζάκα Μπε και τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας. Επίσης, τον αμυντικό Μαμισόα Ραζαφιντρακότο, τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Μαδαγασκάρης και της SOE Μανιτρανιρίνα Αντριανιάινα, τον παίκτη Νίκολας Ρακοτοαριμανάνα και τον τερματοφύλακα Ντομινίκ Ρακοτοναντρασανά, μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ όλοι τιμωρήθηκαν και με αποκλεισμό επίσκεψης σταδίων για την ίδια περίοδο. Όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων έλαβαν προειδοποίηση και σύσταση για ακόμη πιο σοβαρές κυρώσεις αν κάνουν ξανά κάτι ανάλογο. Ο διαιτητής δεν τιμωρήθηκε.

Σε ενδιαφέρει